StoryEditorOCM
Hajdukotkazano

Svi su čekali što će Gennaro Gattuso reći, ali Hajduk je donio odluku, žele mir uoči derbija

Piše Sport SD
12. rujna 2024. - 09:31

Nakon burne srijede, istupa bivšeg sportskog direktora Hajduka Nikole Kalinića pa odgovora s Poljuda, odlučeno je da uoči derbija protiv Dinama neće biti najavne konferencije za medije.

U Hajduku smatraju da je momčadi potreban mir uoči Dinama pa trener Gennaro Gattuso neće izaći pred novinare i najaviti derbi. Konferencija za medije uoči utakmice uobičajena, ali nije obavezna. Gattusa ćemo čuti tek nakon derbija, jer presice su obavezne nakon utakmica.

Na Poljudu su vjerojatno htjeli izbjeći novinarska pitanja treneru Gattusu o jučerašnjim događanjima.

Najavu derbija Gattuso će snimiti za Hajduk Digital TV, a kasnije će se ista moći preuzeti i objaviti u medijima.

Podsjetimo, izjavio je Kalinić jučer i kako mu se nametao izbor trenera, a kako su njegov izbor od početka bili samo Gennaro Gattuso i Paulo Sousa. Otkrio je i kako se nitko iz NO nije htio upoznati s Gattusom te kako talijanski trener gleda na sve što se događa u klubu.

image
Tom Dubravec/Cropix

- Gattuso je bio moj izbor, kao i Paolo Sousa. Ja sam htio izabrati trenera, a već me dočekalo spremno nekoliko imena za koje nisam htio ćuti - istaknuo je Gattuso.

- Ne, on je htio njih upoznati, oni nisu. Njemu isto ništa nije jasno, tko su ti koji odlučuju. Kaže mi da na hodniku nekog sretnem, ne znam tko je - rekao je o upoznavanju Gattusa i NO, a odgovorio je i na pitanje ostaje li trener.

- Sigurno nije zadovoljan načinom kako se komunicira u klubu, kako se predsjednik odnosi prema njemu. Ali, puno vjeruje u ekipu. Uveo je stvari koje svaki europski klub ima. Po deset sati je na stadionu. Daje se maksimalno. Lagano je digao ruke od priča.

image
Ante Čizmić/Cropix

Dotakao se Kalinić i plaćanja trenera.

- Svakog trenera treba platiti. Bilo mi je rečeno da što god prodamo da možemo dovesti. Sahitija smo prodali za milijun, dobili smo sredstva od Dinama u Europi.

Dinamo - Hajduk u petak u 20 sati igraju utakmicu 6. kola SuperSport HNL na Maksimiru. Glavni sudac derbija je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Patrik Kolarić iz Čakovca. VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, a asistent VAR suca Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca. 

Hajduk derbi dočekuje s trećeg mjesta prvenstvene tablice s osvojenih 11 bodova, dva manje od vodećeg Dinama koji drži prvo mjesto. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 09:42