StoryEditorOCM
Hajdukodluka donesena

Sada je i službeno! Poljud kreće u obnovu, ugovor je potpisan: ‘Neka poljudska ljepotica zasja punim sjajem‘

Piše SPORT SD
18. listopada 2024. - 13:31

Kako smo već pisali, kreće obnova stadiona na Poljudu. Ministarstvo turizma i sporta donijelo je odluku kojom se Gradu Splitu za projekt obnove stadiona Poljud dodjeljuje 597.586,25 eura.

Sve je bilo dogovoreno, samo je još odluku trebalo formalizirati, a to se dogodilo danas. Ministar turizma i sporta Tonči Glavina s gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom, potpisao ugovor o sufinanciranju izgradnje ili obnove sportskih građevina od nacionalnog interesa u iznosu od 597.586,25 eura.

Ipak kreće! Poljud ide u obnovu, Vlada odobrila 600.000 eura; Split je mogao izvući i puno više, evo što je s Maksimirom

Priopćenje ministarstva prenosimo u cijelosti:

"Nastavno na Odluku o odabiru projektnih prijedloga za sufinanciranje izgradnje ili obnove sportskih građevina od nacionalnog interesa, a koja je donesena temeljem provedenog Pozivnog natječaja za Gradove Split i Zagreb, danas je ministar turizma i sporta Tonči Glavina s gradonačelnikom Splita Ivicom Puljkom, potpisao ugovor o sufinanciranju izgradnje ili obnove sportskih građevina od nacionalnog interesa u iznosu od 597.586,25 eura. Navedeni iznos Gradu Splitu je dodijeljen za studijsku i projektno-tehničku dokumentaciju Gradskog stadiona Poljud.

image
Nikola Vilic/Cropix

- Potpisom ovog ugovora, a na inicijativu i snažno uključivanje Vlade, i formalno počinje projekt obnove Gradskog stadiona Poljud. Drago mi je da je Grad Split prepoznao važnost ovog projekta, a Vlada će nastaviti, kako će biti spremne sve daljnje aktivnosti, sudjelovati u potpori u financijskom i svakom drugom smislu. Nadam se kako će Grad Split vrlo brzo krenuti u realizaciju i ostalih koraka, jer želimo da poljudska ljepotica čim prije ponovno zasjaji punim sjajem - rekao je Glavina podsjetivši kako je Vlada već u ovoj godini bila osigurala 13,7 milijuna eura za građevine od nacionalnog interesa, a da će u sljedećim godinama taj iznos biti i veći te se nada kako će, za razliku od ove godine, biti i iskorišten u punom iznosu."

image

Ivica Puljak


 

Sasa Buric/Cropix
image

Tonči Glavina.
 

Marko Todorov/Cropix
image
MINTS
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 13:43