StoryEditorOCM
Hajduktu su moji didovi

Osijek je tvrd, ali Hajduk ne odustaje od ‘bušenja‘ oko dolaska Žapera, ovaj naoko nebitan detalj bi mogao presuditi

Piše Slaven Alfirević
25. lipnja 2023. - 12:01

Zapire sa Žaperom, no dva su postulata koji ga mogu i trebaju dovesti u tabor "bijelih": Hajduk ga želi i Žaper želi u Hajduk.

Mihael Žaper je da podsjetimo kapetan nogometaša Osijeka, vezni, a po potrebi i stoper, već je zreo i etabliran prvoligaški igrač, Osječanin rodom, ali porijeklom iz Dalmacije, iz splitskog kraja, točnije iz okolice Sinja i njegov dolazak u Hajduk koji ga toliko privlači zapravo bi bio povratak korijenima.

Ima još godinu dana ugovor s Osijekom što dakako komplicira stvari, no sve se može riješiti pregovorima koji su krenuli, pa zapeli. O tome smo već pisali.

Žaperova želja da dođe u Hajduk zapravo može pritisnuti i smekšati tvrdokorni stav Osječana koji su minulih dana dali do znanja kako ne bi pojačavali klubove po HNL-a, da je odlazak Bočkaja u Dinamo bila iznimka. Zašto tako? Kakva konkurencija? Uvijek se iz Osijeka odlazilo u Hajduk ili Dinamo kao korak naprijed za igrača...

I zašto ne bi dopustili da Žaper ode u Hajduk? Uz odgovarajući dogovor sa splitskim "bijelima". I Hajdukov novac od odštete "piza". Uostalom, u obratnom smjeru je otišao Darko Nejašmić, uz dogovor klubova, a Mijo Caktaš također, ali je Mijo bio neka druga priča, Caktaš je bio slobodan igrač.

Žaper dakle. Ako Žaper zasad zapire i zapinje u dolasku u Hajduk, očekujemo i da sam Žaper zapne u iskazanoj nakani da se iz Osijeka preseli u Hajduk, na novi iskorak u karijeri kako su to uradili svojedobno Branko Karačić, Damir Vuica, Ivo Smoje, Antun Maglica...

U početku često se kažu velike riječi, neću ovo, neću ono, ali na kraju se sve može složiti uz kvalitetan dogovor o visini odštete.

Prema tome, ne odustaje Hajduk od Žapera, sve je to umijeće pregovora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 00:57