StoryEditorOCM
HajdukNije to bilo davno

Ono što je napravio na današnji dan, Marko Livaja vrlo vjerojatno više nikada neće ponoviti

27. studenog 2023. - 18:27

Prije točno godinu dana Marko Livaja zabio je svoj kako sada stvari stoje posljednji pogodak u dresu reprezentacije Hrvatske. U susretu grupne faze Svjetskog prvenstva u Kataru Livaja je tog 27. studenoga 2022. godine na Khalifa International stadionu u Al Rayyanu pred kraj prvog poluvremena zabio gol za 2:1 u 4:1 pobjedi nad Kanadom.

Na lanjskom Mundijalu Hrvatska je osvojila brončanu medalju. Remiji bez pogodaka s Marokom i Belgijom uz spomenutu pobjedu nad Kanadom odveli su ‘kockaste‘ u drugi krug. 

U osmini finala Hrvatska je zatim boljim izvođenjem jedanaesteraca svladala Japan 1:1 (3:1 s 11m), potom i favorita Brazil u novoj drami 1:1 (4:2 s 11m). U polufinalu je bolja bila Argentina 0:3, ali su na putu do trećeg mjesta izabranici Zlatka Dalića svladali Maroko 2:1.

image
Tom Dubravec/Cropix

Ukupno je Livaja skupio 21 nastup za reprezentaciju te je pritom zabio četiri pogotka. U kvalifikacijama za Euro zabijao je 2021. godine Sloveniji i Cipru, ključni gol u Ligi nacija prošlog rujna Austriji te spomenuti pogodak Kanadi, jedini na velikim natjecanjima u jedinom velikom turniru na kojem je nastupao za reprezentaciju.

Uoči završnice Lige nacija u lipnju ove godine povukao se najbolji igrač SuperSport HNL-a privremeno iz reprezentacije nakon incidenta na treningu u kojem su ga vrijeđali ‘navijači‘. Potom se 30-godišnji Livaja u listopadu potpuno povukao iz izabrane vrste.

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 08:06