StoryEditor
Hajduktvrda klupa hajduka

Od Tramezzanija se traži više u nastavku sezone: ‘mister‘ igra kvalifikacije kod Nikoličiusa i Jakobušića

22. travnja 2021. - 23:20
Željko Hajdinjak/Cropix

Sustižu nas svakojake poruke o kakvoći utakmice i onome što gledate na malim ekranima, dok smo mi uživo, na poprištu.

Ima ih mnogo koji i nas doslovce – žale, kao nije vam lako to gledati i opisivati i k tome po mogućnosti još tražiti dobre stvari.

Po većini, radi se o groznim utakmicama i teškim trenucima i niti 1:1, činjenica da se nije izgubilo, ne može udobrovoljiti navijački puk.

Jer, ne gleda se to pojedinačno, nije to samo običan segment od 90 minuta susreta, nego u dojam ulazi već duboki talog koji se nakuplja godinama, a boljitka, znamo, nema preko noći.

Pa se i utakmica u Koprivnici prometnula u novu neveselu epizodu u kojoj se Hajduk grčevito borio da ne izgubi, pritisnut opet isključenjem i činjenicom da ima igrača manje.

Dapače, u jednom od posljednjih nasrtaja Slavena imao je i dva igrača manje, dok je Dimitrov zbog ozljede napuštao teren... Devet na 11, pa neće valjda sad Krstanović opet zabiti? Nije zabio...

U toj situaciji kad ni pozitivna serija Tramezzanija „između dva Osijeka” nije posebno galvanizirala navijače, peto mjesto gleda se kao usud i činjenica da Hajduk ne pokazuje bogzna kakvu perspektivu.

Dok čekamo na (totalnu) rekonstrukciju momčadi na ljeto, nema nam nego trpjeti ove i ovakve predstave kao što je bila sad u Koprivnici. I tražiti dobre stvari u tome da se nije izgubilo i da trener dobro reagira rošadama s klupe, premda je ta postavka tipa 5 – 3 – 1 – 1 u suštini doživljena kao još jedna obrambena, obranaška taktika.

Od Tramezzanija će se tražiti sve više u nastavku sezone i on to sigurno zna. Na svoj način i „mister” igra kvalifikacije kod sportskog direktora Nikoličiusa i predsjednika Jakobušića.

Malo tko pita da je u Koprivnici bio bez Simića, Vuškovića, Fossatija, a da u Maksimir sad mora bez Todorovića, vjerojatno Dimitrova, te Livaje.

I da nije bilo crvenih kartona Mujakića i Todorovića, da bi Slavena zacijelo dvaput pobijedio, umjesto što je oba puta remizirao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2021 06:02