StoryEditorOCM
Hajdukeksplozija talenta

Obračun ove dvojice mladića ključni je duel derbija Hajduka i Rijeke, obojica su furiozno krenuli u sezonu, jake face

Piše Ivan Renić
30. srpnja 2023. - 08:00

Hajduk i Rijeka, prvi jadranski derbi, a s njim i prvi dvoboj. Hoće li presuditi mladost? Rokas Pukštas ili Niko Janković? Dvije su to mlade uzdanice dvaju klubova. Dva igrača koja su riješila posljednje utakmice Hajduka, odnosno Rijeke.

Vinuo se Hajdukov Amerikanac u zrak, duboko u sudačkoj nadoknadi na Maksimiru i zakucao loptu u mrežu iza nemoćnog Dominika Livakovića. Tek mu je 18 godina, a već je postao neizostavni dio Lekine slagalice. Neobično zbog godina, no krasi ga zrelost u igri. I naravno, polivalentnost. Navijači su dojma kako bi odigrao dobro i da ga stave na gol.

Sjajan je Pukštas, mlad i neumoran. Podsjetimo, u prošloj je sezoni igrao non-stop. Nema gdje ga nije bilo, stizao je na sve frontove. Od privremene posudbe u Solinu, do seniora, a onda i juniora. Stigao je i u Ženevu na završnicu Lige prvaka mladih, a propustio je tek finale Kupa protiv Šibenika na Rujevici. A onda umjesto odmora – mlada reprezentacija SAD-a.

Nije bilo kupanja za Rokasa jer je u jakom ritmu otvorio i novu sezonu. No, furiozno je zato krenuo i Rijekin Niko Janković, mora se priznati. Dvije utakmice, tri pogotka i jedna asistencija za 21-godišnjeg veznjaka. Sjajno je otvorio sezonu i na Poljudu će nesumnjivo biti najveća prijetnja vratima Bijelih.

Iz Dinama se preko Slaven Belupa, Gorice i Zrinjskog skrasio u Rijeci. U prošloj je sezoni zabio samo dvaput, a sada je u prve dvije službene utakmice već izjednačio. Nastavi li ovako, pred njim je golgeterska sezona iz snova.

Dva su to mladića, dvije uzdanice u jadranskom derbiju. Obojica su u veznom redu, Janković nešto ofenzivnije od Pukštasa, ali na terenu bismo mogli vidjeti i pokoji njihov dvoboj. Razlikuju se po vrijednosti na Transfermarktu. Pukštas je tamo već dobrano etabliran, a Wpiza” tri milijuna eura. Janković, s druge strane, još uvijek čeka svoj "boom”. Vrijednost mu je "samo” 750.000 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 04:26