StoryEditorOCM
Hajdukpotez godine

O Hajdukovom čudesnom igraču piše cijeli svijet, ‘Guardian‘ i Mirror‘ u šoku: Pa čovjek će igrati za 86 penija!?

Piše P. S.
4. siječnja 2024. - 08:58

Povratak Nikole Kalinića u Hajduk upisan je već prije oko mjesec dana, čekala se samo realizacija. Početak priprema i paraf na papiru.

I dogodilo se, najavljeno - ispunjeno. Kalinić će biti uz ‘bijele‘ u novog pokušaju skidanja paučine s vitrine u kojoj na Poljudu pohranjuju pehare za prvaka države.

No, ono što je trebalo biti rutinski postalo je spektakularno. Umjesto običnog potpisa ugovora lansirana je vijest kako će Kalinić igrati za - jedan eura!?

Prije nego smo pustili informaciju morali smo dvaput provjeriti, da nije priča ‘izgubljena u prijevodu‘. No, nije. Kale će igrati praktički mukte, samo da ‘bijeli‘ osvoje naslov.

Zvučat će kao floskula, ali to doista može samo Hajduk. Ostaje razjasniti je li ta priča ciljano - marketinška, jer ako jest, onda je ekipa predvođena Marinkom Akrap opet zaslužila godišnju nagradu. Jer priča o Kaliniću koji igra ‘za brokve‘ odjeknula je žestoko nogometnim svijetom, daleko izvan granica Lijepe naše. Reklama za 1 euro kakva se ne može kupiti ni desecima tisuća.

Pa tako o Kalinićevom transferu pišu, između ostalih, i britanski The Guardian:

- Nikola Kalinić je potpisao za Hajduk do kraja sezone za plaću od 1 eura.

Priču je ispratio i Mirror:

- Flop Premier lige potpisao ugorov za manje od 1 funte za klub svog djetinjstva.

Izračunali su u Mirroru da je to 86 penija. Ističu da se u Engleskoj nije nametnuo, ali jest kasnije u Italiji. 

Pišu o Kaliniću i Hajduku i brojni drugi mediji. U Splitu se događa nešto veliko, a i ovaj jedan euro, ili 86 penija, dio su mozaika. Šampionskog?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:33