StoryEditor
Hajduksviđa mu se projekt

Menadžer budućega igrača Hajduka otvoreno o dolasku na Poljud: Dimi jedva čeka doći u Split, i mi Grci smo južnjaci puni emocija

Piše Slaven Alfirević
1. lipnja 2020. - 21:44
Dimitis Diamantakod novi igrač Hajduka u društvu s menadžerom Theophilos KarasavvidisPrivatni album

Još više od dobrog treninga i optimizma što ga nakon probe (5:0 za prvotimce) emitiraju Igor Tudor i Ivan Dolček, navijače Hajduka je razgalila vijest kako je Grk Dimitris Diamantakos zabio za St. Pauli ove subote. U nastavku borbi u drugoj njemačkoj Bundesligi, 1:1 kod Karlsruhera.

Znači pravi je čim zabija!

I St. Pauli ga (još) koristi. Potreban im je. Neophodan. To su sve dobre vijesti za optimizam među „bijelima”, jer Grk u novoj sezoni, od jesenskog dijela 2020. postaje član Hajduka, da vas podsjetimo.

Nazvali smo njegova menadžera da vidimo kako se to razvija situacija oko Grka. Ne može bit bolji trenutak. Theophilos Karasavvidis (49), zastupnik grčkog nogometaša otvoren je za razgovor:

- Ovo je baš lijep dan, Dimitris je zabio važan gol i to je odlična vijest i za njega i za St. Pauli koji je ostao neporažen i za Hajduk – kaže nam Theo.

Riješite nam dvojbu, Dimitris ili Dimitrios?

- Dimitris. Ali može i Dimi, tako ga skraćeno zovu.

Jer, piše se ovako i onako, pa da riješimo dvojbu. Jeste li možda i vi u Njemačkoj, da se niste provukli i na utakmicu u vodstvu puta gostiju?

- A ne, ne, ja sam u Ateni, ali pratim naravno sve kako ide. Dimitris je zabio gol, osvojili su bod i to je dobar rezultat.

Igrali su u Karlsruheu, kako su putovali u ova doba korone, nije Hamburg baš blizu?

- Išli su autobusom, to je najlogičnije i najsigurnije rješenje. Kvalitetno su se Nijemci organizirali. Nije vlak bila opcija, autobusom je lakše.

Jasno, dobre su ceste. Što vam kažu u Hajduku?

- U stalnom smo kontaktu, s Ivanom, da, s Kepčijom. Ivan je super gospodin i mu smo tu u redovitom razgovoru. Zapravo smo sve obavili na obostrano zadovoljstvo i sad samo čekamo i zivkamo se.

St, Pauli koristi Diamantakosa, vjerojatno do zadnjeg trenutku?

- To je njihovo pravo i logična odluka, a Dimitris je pravi profesionalac. Radi svoj posao i želi odraditi ugovor do kraja i svakako im pomoći.

St. Pauli je po sredini ljestvice, neće u zonu ispadanja?

- Ne bi trebali. Mislim da su sigurni. A dobro je da im treba Dimitris, pokazali su koliko im je važan, a on im uzvraća pogocima, tako da je za mene sve to lijepa priča. Njihov je igrač i golgeter i nema ništa normalnije nego da ga koriste. Nazvali ste u pravom trenutku da vam mogu iskazati zadovoljstvo.

Nestrpljivi smo kad ćemo vas vidjeti u Splitu, u Hajduku?

- Krajem lipnja završava Bundesliga, 28. lipnja. Nakon toga ćemo doći u Split. Takav je načelan dogovor.

Ne možemo preko vas doći do Diamantakosa za nekoliko njegovih riječi?

- Ne, po dogovoru s klubom, tek poslije prezentacije u Hajduku. Sad vam ne mogu pomoći. Uostalom, još je u St. Pauliju. Bitno je da govori na terenu, da mu dobro ide, a onda će biti vremena i za razgovor u Hajduku.

Kako gledaju u St. Pauliju što neće ostati nego je izabrao Hajduk?

- A što mogu... Mi smo tražili priliku gdje će Dimitris nastaviti karijeru, tražio je promjenu ambijenta, to su shvatili i u Hamburgu. Meni je drago da ga koriste jer je dobar igrač i momak, a dalje se zna da dolazi u Hajduk, sve je već javno i nema tu nikakvih problema.

To znamo, nego kako to da ste izabrali Hajduk?

- Svidjela mu se ideja da dođe na jug u podneblje koje mu odgovara. Zna se o navijačima Hajduka i kakva je atmosfera na utakmicama, sviđa mu se i projekt i ambicija splitskog kluba koja nam je prezentirana. Dakle, želi se korak naprijed. Već smo odavna u kontaktu s Ivanom Kepčijom. Sportski direktor i trener su rekli da ga žele i dogovorili smo se. Mi smo Grci puni emocija, a ja poznam dobro klub i grad i Dimitris će se sigurno brzo uklopiti.

Što vam Dimitris priča, da nam otkrijete malo ekskluzive?

- Vrlo je znatiželjan i jedva čeka doći, to je sigurno. Eto nas brzo u Splitu i Hajduku – rekao nam je zastupnik Karasavvidis, za igračkog doba i sam napadač koji je svojedobno igrao u Italiji, premda ne u serie A (Como, Catania, Frosinone, Monza...)

#HAJDUK#DIMITRIS DIAMANTAKOS

Izdvojeno

30. lipanj 2020 22:15