StoryEditorOCM
Hajdukotvoreni gard

Lukša Jakobušić je bio oštar prema HNS-u: ‘Nemamo utjecaj u Savezu i nismo prisutni što god tko govorio‘

Piše D. Ka.
1. lipnja 2023. - 21:58

Hajduk je sezonu okončao osvojenim Kupom, i drugim mjestom na tablici. Na skupštini kluba se o stanju osvrnuo i Lukša Jakobušić, a prokomentirao je i zategnute odnose Hajduka i HNS-a.

"Treba više raditi, manje pričati, biti će što bude. Hajduk uvijek ima krize, samo je pitanje kako ćemo ih prebroditi. Akademija je druga u Europi, stvarno smo se vratili na kartu Europe, htjeli smo to prvo napraviti sa seniorima, nije tajna. Eto juniori su pokazali put, još jednom čestitam, možemo reći da je cijela Hrvatska navijala za njih.

Naša akademija je najbolja po radu, rezultatima i razvoju, u svim kategorijama. Moram se i zahvaliti Bori Primorcu. Bez njega ne bi bilo akademije. Bit će uspona i padova, lijepo je kada se dogodi uspjeh, kada ne ide seniorima, izvukla nas je akademija. Nadam se da će seniori iduće sezone pokazati put. Rezultati akademije nisu prepoznati u HNS-u, ne mogu se oteti tom dojmu.

Plan je da u suradnji s gradom i policijom da olakšamo ulaz navijačima, da se s prstena lakše ulazi na tribine, ako uspijemo to će nam biti najveći doprinos navijačima.

Imamo 11 milijuna ulaza na HDTV, s razlogom ga mi imamo a drugi nemaju, bit će sigurno još i bolji. Uspjeli smo razdvojiti HNS od reprezentacije. Nemamo utjecaj u Savezu i nismo prisutni što god tko govorio. Nije prirodno da nemamo utjecaj, kada njima bude odgovaralo da surađujemo onda i hoćemo. To je naš savez, nemamo drugi savez kao ni državu. Bilo bi dobro da smo gore, ali to nije naša snaga, naša snaga su navijači.

Ove godine za sad imamo 73 tisuće članova, prosjek gledatelja 16 tisuća, kao 1995. godine kada se igrala Liga prvaka. Svim navijačima se zahvaljujem."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 16:01