StoryEditorOCM
Hajdukvidoviti ivan

Kako je Leko predvidio svoju smjenu: ‘Nikad manje ljudi, već se spremaju neki za nešto novo...‘

Piše Slaven Alfirević
25. listopada 2023. - 17:25

Prošao je kovitlac promjene trenera u Hajduku, press-salon u Poljudu bio je jučer krcat poslenika medija na najavu predstavljanja novog trenera Mislava Karoglana, uz riječ predsjednika Lukše Jakobušića i sportskog direktora Mindaugasa Nkoličiusa... Tražila se katriga više, bilo nas je i na stajanju. Vraća se Mislav Karoglan Nepobjedivi!

U trenutku prepunog press-salona, palo nam je na pamet kako je to bilo u petak, kako se to Ivan Leko pojavio na pressici u najavi utakmice protiv Osijeka koja će - ispostavilo se - označiti njegovu smjenu.

Ovako smo opisivali trenutak u petak, nesvjesni da svjedočimo - povijesti:

Leko je ušao u poljudski press salon koji nije bio napučen novinarima. Doista, novinara se moglo nabrojati na prste. Mnogi se u tu uru pressice, a bila je zakazana u 14.15 sati, pouzdaju u Hajduk Digital, pomislili smo. Nije da ne bi došli, nego im tehnologija omogućuje gledati izravan prijenos, k tome i jako jugo puše i kiša prijeti.

Međutim, u tom času Leko nije razmišljao o objektivnim okolnostima, nego je primijetio slabu posjećenost kao poseban znak, pa rekao, u prolazu, možda jest, a možda i nije znakovito, prosudite sami:

- Nikad manje ljudi (to ka‘ novinara, op. a.) - Već se spremaju neki za nešto novo – dobacio je u po‘ glasa.

Leko kao Nostradamus. Kao da je predvidio slijed događanja.

- Već se neki spremaju za nešto novo?! - zazvonilo nam je ušima, nije prošlo neprimijećeno.

Koincidencija ili ne, ali i Leko je bio svjestan da mu ne ide najbolje.

I to je zapravo malo čudo, da je netko rekao treneru (bilo kojem) da će u 11 kola ujesen dvaput pobijediti Dinamo, hej, oba puta, i u Maksimiru i u Poljudu, te na to dodati i pobjedu protiv Rijeke i da će biti smijenjen, pomislili bismo da je taj netko lud. Da je malo maka‘...

A baš se to dogodilo Leki, obje pobjede je ostvario protiv Dinama, te jedna kontra Rijeke i nisu bile dovoljne, a Leko kao da je predosjetio. Da će bit još jedan poraz i - adio...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 08:17