StoryEditorOCM
Hajdukotkrio detalje

Ivan Rakitić Nijemcima pričao o Hajduku: ‘Otvorila se prilika, rekao sam si: Sad ili nikad‘

Piše SPORT SD
17. rujna 2024. - 15:02

Proslavio je strastveno pobjedu nad Dinamom, a sada je Ivan Rakitić dao intervju za njemački Kicker. Objasnio je razloge zašto je napustio Saudijsku Arabiju i došao u Hajduk.

- Otvorila se mogućnost da zaigram u Hrvatskoj. Rekao sam si: "Sad ili nikad" - ispričao je bivši hrvatski reprezentativac.

Iako se nije dugo zadržao u Saudijskoj Arabiji, o toj zemlji je imao samo pozitivne stvari za reći:

- Bilo mi je sjajno, bio sam sretan. Uvjeren sam da ondje leži budućnost nogometa. Danas to nije poput Premier lige, Bundeslige ili La Lige, ali prvi koraci u tom smjeru su napravljeni - poručio je Rakitić za Kicker, a prije svega nekoliko dana je u više detalja prokomentirao pobjedu u derbiju, kao i dolazak u Split:

image
Ante Cizmic/Cropix

- Jako sam sretan i ponosan, utakmica kakvu smo očekivali, to je derbi kakav svi želimo igrati, nebitno u Hrvatskoj ili Španjolskoj, to su najljepše utakmice - prokomentirao je bivši hrvatski reprezentativac nakon derbija i spomenuo transfer.

- Dogodile su se razne stvari i kao obitelj smo zaključili da je to ono što mi nedostaje u karijeri. Osjetio sam i da nešto želim vratiti Hrvatskoj. Nije to bila odluka koja je bila donesena protiv Al Shababa ili Saudijske Arabije.

Na pitanje je li Hajduk njegov posljednji klub, Rakitić je odgovorio:

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

- Ne želim govoriti o činjenici da mi se karijera primiče kraju, ha-ha... Želim nastaviti dok osjećam leptiriće u trbuhu, dok sam zdrav i dok mogu pod svojim uvjetima sve pratiti. Vidjet ćemo hoće li to biti još jedna, dvije, tri ili pet godina.

- Nikad si neću oprostiti što nisam zaigrao u Serie A. Volio bih to, a u nekoliko sam prilika tome bio i blizu. Nažalost, nikad se nije realiziralo. Šteta. Ali zaista mogu biti nevjerojatno ponosan na svoju karijeru.

Rakitiću nedostaju samo tri utakmice do stote u Ligi prvaka:

- Nadam se da ću je odigrati. To bi značilo da sam postao prvak s Hajdukom. Liga prvaka je san svakog nogometaša, a ja sam je imao priliku osvojiti, pa i zabiti gol u finalu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 15:03