StoryEditor
Hajdukgost komentator

Ivan Gudelj: Problem Hajduka je bila povratna trka, bekovima krila nisu pomagala

Piše Ivan Gudelj
26. srpnja 2021. - 22:43

Jako mi je žao zbog Hajdukova poraza, remi je bio najrealniji, ali Osijek je manje griješio i ne može se reći da je nezasluženo pobijedio. Početak utakmice je bio oprezan, ni jedni ni drugi nisu radili pritisak na zadnju liniju. Hajduk ima dobru, uravnoteženu momčad, bio je dosta agresivan, s dosta startova ‘na granici’, vidjela se ogromna želja. ‘Bijeli’ su u prvom poluvremenu bili bolji, premda je Osijek imao dvije opasne situacije.

Hajduk ima dobre pojedince u napadu, ali vidi se da Krovinović još ne može cijelu utakmicu odigrati u jednom ritmu, u prvom dijelu je bio odličan, a u nastavku je pao, kao i cijela momčad. Izmjene, za razliku od Bjeličinih, nisu urodile plodom. ‘Bijelima’ je problem bila povratna trka i dupliranje bočnih pozicija.

To se vidjelo kod prvoga gola Osijeka. Dogodila se euforija nakon Livajina gola, nije bilo koncentracije i Mierez je ostao sam na drugoj stativi. Zna se tko mora biti tu, to je dijagonalno zatvaranje suprotne strane. Dakle, trebao je biti Čolina, ali i Mlakar se trebao vratiti pomoći mu. Možemo se sjetiti i Mierezove šanse iz prvog poluvremena, kada je također ostao sam na drugoj stativi, ali sa suprotne strane. Tada su tamo trebali biti Lovrencsics i Sahiti. Takve situacije sam primijetio i protiv Tobola, da bekovi ostaju sami jedan na jedan jer nemaju pomoć krilnih igrača.

Također, nakon Kalinićevih odbijenih lopti uvijek su Osječani bili prvi na lopti, a stoper koji je najbliže vrataru, u trenutku udarca mora odmah ići prema golu. Nije dobro što je Hajduk u prva dva prvenstvena kola primio po dva gola, vidi se da je problem u obrani, ali ne radi se samo o obrambenim igračima, već i o tome da im ostatak momčadi ne pomaže dovoljno.

No, ne mislim da će se sada odmah ispuhati euforija, jer ‘bijeli’ imaju dobru momčad, ima još dosta prostora za napredak. Prvenstvo je dugo i treba biti strpljiv. Ovaj poraz će malo uzdrmati samopouzdanje, ali optimist sam uoči uzvrata s Tobolom u četvrtak. Treba ići na pobjedu, koja bi vratila pozitivu, i nakon toga se mora osvojiti sva tri boda sa Šibenikom u sljedećem kolu.

item - id = 1115526
related id = 0 -> 1128743
related id = 1 -> 1128716
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. rujan 2021 19:13