StoryEditorOCM
Hajdukništa nije stiglo

Interesa za Livaju uvijek ima, ali službene ponude na Poljudu nema, vežu ga za Grke, a veza s Hajdukom je jača

Piše Krešimir Milić
24. svibnja 2024. - 22:49

Kako je blizu kraj sezone, a time i prijelazni rok, transfer glasine postaju bučnije. U kakofoniji nerijetko isplivaju one najatraktivnije, a među njima zasigurno spada i kad se veže za Hajdukovog ponajboljeg igrača Marka Livaju

Posljednjih dana aktualna je priča u medijima gdje će Livaja nastaviti karijeru, a da interesa ima za njega u inozemstvu nije prvi glas. Bilo ih je u Ligama petice, bilo ih je na dalekom i bližem istoku, a ima ih i u Grčkoj gdje je proveo neke od najboljih godina nogometne karijere.

Javna je tajna da grčki prvak PAOK nije imun na Livaju i da bi ga volio u svojim redovima. No unatoč pojedinim informacijama na Poljud za njega nije stigla službena ponuda, za što smo i dobili potvrdu iz izvora bliskog klubu. Preciznije, PAOK je pokazao interes, ali konkretnu/službenu ponudu za Livaju nisu poslali.

image


 

Ante Čizmić/Cropix

Cijela priča je na dugom štapu iz više razloga, a jedan od tih je i da PAOK unatoč dobrim rezultatima ove sezone još nije u financijskoj mogućnosti ulaziti u ovakvu vrstu posla i za konkretne ponude će Grci trebati pričekati neko vrijeme. S druge strane Livaja ima ugovor s Hajdukom do 2027. godine što njegovu vezu s ‘bijelima‘ čini još jačom u trenutku kad ga vežu uz Grke. 

Teško i da bi itko s imalo razuma, uključujući novog trenera, tko god on bio, pristao ostati bez njega u novoj sezoni. O doprinosu Livaje u vidu golova i asistencija pisali smo više puta, ali ponovit ćemo još jednom za svaki slučaj da se radi o igraču koji je za 130 nastupa zabio 72 gola i 33 puta asistirao. Iako se prema Transfermarktu procjenjuje na 6,5 milijuna eura ono što je dosad donosio je i više, a time je i teško odrediti cijenu koja bi mogla zadovoljiti ijednu stranu u takvom transferu, ako do toga uopće i dođe. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 23:24