stdClass Object ( [id] => 1102530 [title] => Hajdukovi glasoviti blizanci Zoran i Zlatko Vujović: U naše vrime kopačkama se trava šišala, a danas te malo gurne i ‘piiip’, faul, VAR, penal [alias] => hajdukovi-glasoviti-blizanci-zoran-i-zlatko-vujovic-u-nase-vrime-kopackama-se-trava-sisala-a-danas-te-malo-gurne-i-piiip-faul-var-penal [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Zoran i Zlatko, glasoviti blizanci, Vujovići što su godinama nosili Hajduk, oni što su dotakli na svome početku “zlatnu generaciju” Tomislava Ivića i Ivice Šurjaka, pa preko Hamburgera dalje gurali kroz nogometne epske europske Hajdukove bitke osamdesetih... Kako su, kako žive? Nedavno su prebrodili koronu i kilograme izgubili.

– Jesmo, dobro smo, meni je bilo teže nego Zlatku, ali sad smo se oporavili – govori nam Zoran.

Fino izgledate, kao uvijek, sportski. Tko bi vam dao za tri mjeseca 63. Kako vam vrijeme teče?

– U Splitu smo obojica. Doma. Čuvamo na smjene majku našu staru. Darinka ili Jolanda, kako je tko zove, Darija naša, ima 93 godine i potrebna je da je obiđemo svaki dan. Naravno da to radimo s velikim guštom i pažnjom, pa tko ujutro, tko navečer, može nas tu često sresti kako dolazimo, tamo gdje smo i mi dugo stanovali.

Preko puta zgrade Pravnog fakulteta?

– Tako je – potvrđuje Zoran.

Pa dodaje:

– A što ću vam ja? Zašto bismo uopće trebali pričat? Sve smo davno rekli na terenu. Ne vidim ja da smo nešto zanimljivi.

Kako niste? Tko je nosio Hajduk osamdesetih nego Slišković, Gudelj, Vulić... i posebni zaštitni znak Zlatko i Zoran?

– Bilo pa prošlo. Šteta da nismo osvojili koji trofej više. Prvaci 1979. i još kup 1984. Lakše nam je bilo po Europi preskakati protivnike...

Zlatko stariji 15 minuta

Vujovići jesu blizanci, pupčano vezani, Zlatko je samo 15 minuta stariji. No, prikladnije im je bilo govoriti odvojeno. Zoran nam objašnjava:

---

image
Ante Čizmic/Cropix
---

– Što ćemo uskakat jedan drugomu u riječ. On da priča, pa da ja nastavim, gubim se u tome. Bolje ćemo mi to svaki za se. A fala bogu da smo u dobre, skupa ćemo se i slikat. Gdje biste vi da se nađemo?

U Poljudu?

– Ma, pustite Poljud. Ajmo radije na Stari plac. Da vam pokažemo gdje smo u početku stanovali i gledali s prozora u istočne tribine. Evo tu, ovi prozori, preko puta starog igrališta. Bili smo djeca od desetak godina... – vrti Zoran film uspomena.

Kako je sve to počelo, Zorane?

– Gledali smo s prozora treninge djece, u “pišarjoli”, pijesku ispod istočnih tribina, tamo je bio i zahod za publiku s istoka kad su bile utakmice. Grupu od petorice, šestorice dječaka zamolili su da i mi probamo. Zaigrali smo bosi, bilo je krvavih nogu i slomljenih nokata, ali su bratu i meni kazali da opet dođemo. Upisali su nas u Hajduka Vojo (Kačić op. a.) i Mili, šjor Mili Butterer je najzaslužniji, ka drugi otac nam je.

Grbavica, Željo i Učka

Vi ste zapravo došli iz Sarajeva. Kako je to bilo?

– Mi smo se rodili u Sarajevu, živjeli tamo prvih devet-deset godina. Otac Đorđe radio je u Vojnoj štampariji, porijeklom je iz Štitara u Boki kotorskoj. Upoznao je našu majku, ona je djevojački Tončinić; njeni roditelji su bili iza Učke, iz sela Vranje, nije li to već Istra? Na Učku smo odlazili svakog ljeta kod majčine rodbine. Iz Sarajeva i kasnije Splita. U Hajduka ljeti djeca ne bi trenirala, i mi pravac Učka.

Nemate braće i sestara?

– Nemamo. Dva su dosta, uvijek bi rekao otac. Majka nas je dobila s 30. A kako smo došli u Split? Otac je dobio premještaj i doselili smo se iz Sarajeva. Bio je, kako bi se to reklo, građansko lice na službi u JNA, u Vojnoj štampariji. Pustite ovo Vojnoj, pišite samo štampariji.

Pa šta ima veze, bilo je tako.

– Ma je, ali uvijek ima netko da sve zločesto izokrene. Uostalom, kako hoćete, nemam što kriti. Radio je otac s olovom. Zato i jest umro mlad, već s 52...

Imate tu sliku s Djedom Mrazom, u Sarajevu, sasvim ste maleni...

– Pamtim ka sad tu kesu bombona, vitlao sam njome putem i svi su ti bomboni odletili u Miljacku! 

Bili smo mali vragovi, nemirni. Često smo igrali na balun, na franje i bili na bicikli po cijeli dan. S majkom bismo pješačili i išli na Trebević. Sportski, planinarski đir... Hiperaktivni smo bili Zlatko i ja.

---

image
Zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Splitu, u Poljudu 1979., Zlatko lijevo, Zoran desno
Privatni Album Vujovića
---

Sjećate se Sarajeva?

– Malo, premlad sam bio. Znam da nas je otac jednom odveo na utakmicu Želje, stanovali smo na Grbavici i nismo ni znali da ima i drugi klub. Ali, ubrzo smo se doselili u Split, upisali se u Hajduk. Ne vidim sad smisla pričat sve to, čovjek ne može razumjet što ja to govorim, pusti prošlost. Ovisimo kao bića i o društvenom uređenju, sve se mijenja. Jedno je, recimo, bit u Belgiji, napamet bubam, a drugo u Albaniji, štajaznam. I da nismo bili iz Jugoslavije i socijalizma, možda nam 1980. ne bi ukrali protiv Hamburgera.

Profesore nitko neće

Peče vas to i danas?

– Pa to je jaka uspomena, te utakmice, Hrubesch je unio Pudara u gol i Reimann je zabio, a sudac (Škot Foote, op. a.) nije svirao faul. Bili smo sposobni te godine bit prvaci Europe.

Danas ne radite?

– Zadnje sam radio s Vinkom Begovićem u Iranu, lani, ali korona nas je prekinula. Uvijek mi se čini da mi je plus to što sam sve prošao, noge su mi vrijedile prije 30 godina, zašto sad ne bi vrijedile? Međutim, vidim da se sad pretendira na mlade učenike, a profesore od 60 godina nitko neće.

Aludirate na Hajduk? Nema vas dolje godinama, desetljećima?

– Nisam ja u pitanju. Govorim općenito.

Ipak?

– Ne, nisam ljut na Hajduk, ali mi je žao da me se ne sjete u smislu stvaranja igrača. Kad vidim tko je sve dobio šansu u Hajduka, u dubini duše mi je krivo, ali nisam zbog toga nesretan. Imam 63? Pa što, trčim, imam snage, imao bih što pokazati. Znam da bih bio dobar. Tito nas je volio, pardon, Tito Kirigin, da ne bi netko bio u dilemi. Rekao bi Tito, moja dva pionira, di nas staviš, tu nas nađeš!

A da nije smetnja ta vaša epizoda u Crvenoj zvezdi?

Skočio je kao oparen:

– Oli san ja zna da će rat?!

Kako je to bilo?

– Jesen je 1989. i ja u Cannesu nemam pojma ni o čemu, još je rano za bilo što. Htio sam samo igrati, možda se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Italiji 1990., a u Cannesu sam izgubio pravo nastupa i trebalo me negdje smjestiti. Ponudio sam se Hajduku, a kome ću, da bih se vratio igrati. Nisu reagirali. Dobio sam signal da Hajduku nisam potreban. Kažu mi u Cannesu da imaju dobre veze u Zvezdi...

Sto metara za sto eura

Eto vraga.

– Ali, što bi to smetalo, tih mojih 14 utakmica za Zvezdu, a igrao je tamo i Prosinečki. Ne vjerujem da su mi zbog toga vrata zatvorena, jer sve je to bilo puno prije rata. Od Zvezde mi nije bilo ni koristi, jer što ću im ja od 31 godine, da im zatvaram razvoj Crnogorca Radinovića. Kasnije, u Domovinskom ratu, pomagao sam ja i donacijama i kojekako, imam i zahvalnice, ali što da sad o tome govorim, ispada kao da se pravdam.

Zašto vas onda nema, a željeli biste raditi?

– Jedino moje oružje je da znam raditi. A ne radim jer nemam vezu. Svatko ima neku vezu. I za plasman u inozemstvo, u istočnu egzotiku, treba veza. A ja sam bez veze – oraspoložio se Zoran.

Puni ste uspomena, ajmo dvije-tri u eter plasirati?

– Mislite ono kako bih na korneru protiv Slobode u Tuzli, u gužvi šesnaesterca, osjetio alkohol? Šta je ovo, na koji pogon ovi lete? Bazde, a igrali su ka ludi, sjajan nogomet, Šećerbegović, Hukić, Hatunić, Mulahasanović, Mersed Kovačević.

Prije je bilo drukčije?

– I teže. Kako je samo Banković iz Vardara i kasnije Zvezde ulazio u Zlatka, kad ga promaši, ka da je mašina ošišala travu, a ne kopačke. A Zlatko osjeti, pa poskoči. Startovi su bili nevjerojatni, ali to je bio dobar, sočan nogomet. Danas te malo gurne i “piiip”, faul. VAR, penal... Ma, hajde, molim te. Prije su faulovi bili za zatvor, pa nije bilo ni penala. Hajduka se obožavalo od Skoplja do Ljubljane, htjeli su nas pobijedit, ali su nas poštovali. Slali su baš nas u Prištinu na krcat stadion da se, kako se to kaže, smiri situacija.

Bili ste igrač za pet pozicija?

– Tako je. Na oba beka, stoper u juniorima, vezni i napadač. Nema Zlatka, ozlijedio se, ajde Zorane ti u napad. Najbolji sam ipak bio na kraju karijere, kao lijevi bek. Dešnjak, a lijevi bek.

Kako vam je netko nekidan viknuo?

– Šta je, stari, ne možeš... Na Marjanu... Rekao sam mu, ajmo na 100 metara, stavi 100 eura! Nije pristao.

Kako živite zapravo?

– Nije mi dosadno. Mislite primanja? Zaradilo se u karijeri. Ugodno živim. Sa svojom Helenom. Volio bih raditi, to je točno. Bilo gdje. Ne daju mi da radim. Ne prepoznaju u meni radnika – Zoran je sebi dao oduška.

Pamtim Žungulove patike

Ni Zlatka nema u Hajduka, ali je barem bio s Goranom Vučevićem i zadnji put s Marijanom Pušnikom u stožeru, prije nekoliko godina.

– Pa nije to tema?! Nema me i ne moram ja bit ništa. Istina je, nemam licenciju, nemam školu za trenera, pa niti te ambicije ne mogu gajiti, međutim mogao bih biti demonstrator kako igra napadač. Imao bih što pokazat – uvjeren je Zlatko. – Ali me nema, i točka. Bio bih na tribinama ili u loži da ima publike, a utakmice bez navijača su mi katastrofa, ne mogu se priviknuti nikako.

Zlatko živi malo drukčije od brata:

– Ne stojim samo u Splitu. Uživam i putujem. Gdje? Svugdje! U Italiju i Španjolsku idem. Turistički. Za svoj gušt.

Pričao nam je Zoran o vašem početku i prvim treninzima...

– Ali vam moram dodat kako smo u tom prvom nastupu, bosi i krvavi, pružili sjajan otpor Hajdukovoj dici. Zato su nas odmah i primili. Zoran vam nije rekao kako me je šjor Mili Butterer učio driblat. Rekao mi je: Ajde na Rivu kad je najviše svita, prolazi između ljudi a da nikoga ne takneš... I ja sam to radio, trčao sam među ljudima a da ih ne dodirnem. Pamtim i kako sam dobio Žungulove patike, već raspadnute, kad mi ih je dao oružar Krešo, mislio sam da sam boga uhvatio za bradu. Sve su to fragmenti jednog vremena koje je davno prohujalo, a uspomene ostaju.

Vi ste zapravo krenuli u 5:0 pobjedi nad Sarajevom, na Starom placu, ujesen 1978.?

– Tako je, jedina prava utakmica zajedno Žungula i mene, dali smo obojica golove, on je odmah poslije zauvijek otišao u Ameriku... Kad me zvalo prvi put da budem rezerva, sa 17 godina, ja sam sve te suigrače gledao ka zvijezde, pun strahopoštovanja, samo mi je Hajduk bio u glavi. Sjećam se da su me stavljali i na beka, da čuvam poznato krilo Abida Kovačevića iz Borca. 

Stalno je malo falilo

– Nije mi padalo na pamet da bih jednog dana bio možda bolji od njih. Posebno kad sam već 1981. bio izabran za najboljeg igrača Jugoslavije, u konkurenciji Sušića, Zajeca, Kranjčara, Pižona Petrovića, Halilhodžića, meni je to bilo nestvarno, bilo mi je neugodno. Nego, recite vi meni kako će Hajduk dogodine, to mene zanima?

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

Teško pitanje, izvrnuli smo uloge.

– Koliko se tu trenera u nas promijenilo u zadnje vrijeme... Ako trener ne igra napadački, onda nije trener za Hajduka. A imamo dobre igrače i samo je Dinamo bolji od nas. Meni je Rijeka veliko razočaranje, a mi moramo i možemo puno bolje igrat.

Slažemo se, nego za čim vi najviše žalite u karijeri?

– Za Hamburgerom, u Kupu prvaka, ljudi ne mogu pojmit da je tada za njih igrao Englez Kevin Keegan, Zlatna lopta Europe. A Šime Luketin ga je uhvatio milijun puta u ofsajdu i sve je to pokojni Ivan, Ivić namjestio. U Hamburgu, mi smo njima preorali teren, gore-dolje. Šime nije igrao revanš zbog kartona, ali smo ih isto izludili i u Poljudu i opet nismo prošli. Žao mi je Waregema, jer prošli smo i Metz, i Torino, i Dnjepr i onda ispali u Kupu UEFA od Waregema, seljačke ekipe. Nakon svih tih momčadi dođe ti pišljivi Waregem i umjesto da ih nabijemo, mi ispadnemo na penale. Stalno je malo falilo.

Šteta je da između te 1980. i 1986., kad ste bili najmoćniji, niste igrali revanš protiv Tottenhama, polufinale Kupa UEFA 1984. u Londonu?

– Rijetko sam bio ozlijeđen, a tada sam baš istegao mišić. Bila je to prava pegula. Recimo, godinu kasnije smo trebali bit prvaci, vodili Željezničar u Sarajevu s 3:0 i 4:2 i ostali 4:4, a istodobno je Sarajevo odigralo 2:2 u Skoplju i dobilo potreban bod za titulu. Navijači Vardara palili su zastave uvjereni da nije bilo poštene borbe. 

Trebali smo tih osamdesetih osvojit više trofeja, bili smo moćna momčad...

---

ZLATKOVA PETORICA

1. VUČEVIĆ - istinski dobar prijatelj, zna više od drugih i pravi je gospodin. Nismo bili suigrači, ali nas veže prijateljstvo s turneje veterana 2005. u Argentini. Uvijek me zvao u svoj stožer i rado sam mu bio suradnik.

2. SUŠIĆ - sa Safetom sam bio blizak u reprezentaciji, ali smo se posebno povezali u Parizu gdje smo se intenzivno družili.

3. JEROLIMOV - duša o’ čovika, kako mi kažemo, za zapivat i za poseban štimung. S onim svojim bodulskim naglaskom, otočnim, osobito mi je bio simpatičan i drag.

4. CUKROV - utisnuo mi je poseban pečat u sjećanje, pušio je dvije kutije cigareta na dan, ali je imao srce od lava na terenu.

5. MUŽINIĆ - nikad neću zaboravit, ulazio sam tek u momčad, ka mulac, i igrali smo na treningu u kolo i u trenutku gurnuo sam mu balun kroz noge. Više od straha, nego namjerno. Kad je startao prema meni, ja se riješio baluna, šutnuo i kroz noge. On poludio, mulac jedan, ti ‘š meni kroz noge i opalio me nogom u guzicu. A ja cili sritan i ponosan, zamisli, udrija me Frfa nogom u guzicu!?

---

---

ZORANOVA PETORICA

1. SLIŠKOVIĆ - bio sam mu cimer, on je neponovljiv. Ima anegdota, nisam mogao spavat jer bi on izašao po noći vanka. A tako je bilo, šta sad. Baka bi mi rekao da mu otvorim vrata kad se bude vraćao oko šest ujutro. Jednom zgodom u beogradskom hotelu “Palace”, čekam ga ja tako, budan sam cijelu noć, samo da ne zaspem i da on ne ostane u hodniku. Eto ti ga u šest sati, kuca, ja mu otvorim... Popodne na utakmici on je najbolji, a ja nikakav! Nisam znao gdje sam od nespavanja cijelu noć dok sam ga čekao!

2. ŠALOV - Baćo mi je bio posebno drag, imao je krasnu lijevu nogu i bio je pozitivac.

3. PRIMORAC - bili smo kuvani i pečeni, dugo. A sad smo slabo pečeni.

4. TIGANA - on je u Bordeauxu bio ključni igrač i kad je imao 31 godinu, bio je pokretač, motivator. Kad bi on krenuo, natjerao bi sve oko sebe da daju sto posto.

5. MARADONA - nije, naravno, suigrač, ali uspomena je za cijeli život. Čuvao sam ga, bez faula, Napoli – Bordeaux na San Paolu u Napulju. Kup UEFA. Pitam ga poslije utakmice za dres i mislim sad će me otkantat, neće me Diego ni pogledat. A on meni kaže - naravno, poslije utakmice! Dao mi je ruku i čestitao i pred svlačionicom smo onda mijenjali dresove. Eno mi ga kući, “desetka” Napolija “malog zelenog”, čuva je ljubomorno moj sin Nikola.

---

---

IVIĆEVA VARKA

Bilo je to u Sarajevu, na Koševu, igrali smo 1980. i bilo nam je važno da uđemo u Europu, kolo prije kraja, jesmo, izgubili smo 2:4 i nismo uspjeli, ali bila je neizvjesna utakmica – priča nam Zlatko.

– Na poluvremenu smo vodili 2:1 i ja imam žuti karton i Iviću sine ideja. Priđe nam. Ti Zlatko imaš karton, možeš dobit drugi, a igrali smo u napadu i Zoran i ja. I kaže Ivić, ajde, zamijenite dresove. Mi ga pogledamo, začudimo se, ali uradimo to. Ja navučen Zoranovu “peticu”, a Zoran moju “sedmicu”. Nastavi se igra, vidim ja, stoper Hadžibegić ide stalno za Zoranom, a ja slobodniji. Međutim, prođe 15 minuta drugog poluvremena...

Otkrio vas je Predrag Pašić?
– Tako je. Išli smo u istu osnovnu školu u Sarajevu, zvala se “Boriša Kovačević”. Nismo bili u istom razredu, ali smo se znali kao djeca iz dvorišta, s velikog odmora... Živio je na Grbavici gdje i mi. I viče Pajo: Sudac, sudac, promijenili su dresove, poznajem ih ja dobro!

I što je napravio sudac? Bio je to Angelovski iz Skoplja.

– A ništa, mi kažemo, vidi, stvarno, slučajno smo u svlačionici zamijenili majice, sjedili smo jedan do drugoga. Lagali smo sucu. Nismo ludi reć Ivić nam je naredio. Sudac nam je povjerovao, nije ni pomislio da smo napravili namjerno. Pa nam nije dao ni žute kartone, a meni bi bio drugi, znači crveni. Navukli smo opet svoje brojeve, finta nije dugo trajala. A nije ni upalila. Izgubili smo. Bilo je to nakon Hamburgera, bili smo se raspali ka momčad...

---

---

ZLATKOV NAJDRAŽI

Ako je Ronaldo zabio više od 700 golova, koliko sam ja? U prvenstvu za Hajduk “ćipon” stotka, protiv Partizana je pala 1986... Pa di su godine u Francuskoj, pa reprezentacija, razne selekcije, olimpijska, mediteranska... Ma ne znam broj, preko 200 golova, možda i do 300... Ka da je to malo?! Tu je 16 godina karijere. Najviše u sezoni 1984./1985., bio sam prvi strijelac lige s 25 golova i još devet u Kupu UEFA, šest Metzu, četiri u Splitu i dva tamo, pa Torinu, pišem sebi i gol Dnjipru u Ukrajini, neka kažu da je autogol (Pučkov, op. a.) i onda još jedan Waregemu.

A pet najdražih?

– Taj Partizanu, pred odlazak iz Hajduka. U Poljudu. Četvoricu sam predriblao, mogu danas reć, nesvjesno. Tako mi je išlo. Glava u pod, a kako drugačije i onda sam ih ka cone zaobilazio u šesnaestercu, jednog, drugog... Netko u crnom mi se pojavio, to je bio vratar i onda op, lob, bilo je važno podignuti balun. Sve u milimetar i sve je ušlo. Najčudniji, jer ja nisam davao takve golove.

Drugi?

– Na moj 21. rođendan, u kolovozu 1979. za pobjedu 1:0 protiv Zvezde na Marakani. I treći, još jedan Zvezdi u Beogradu, tukli smo 3:1 ujesen 1984., jedan iz penala, ali ovaj sam nadmudrio Miletovića i zabio ga Ivkoviću.

Zvezda kao mušterija?
– Dao sam im dosta... Pamtim gol protiv Radničkog u Poljudu, po buri, bio je to Kup UEFA, 2:0 za nas, zima 1983.

Pardon, bio je naslov u “Slobodnoj”, Zlatko brži od bure.
– A meni drago jer sam nadmudrio golmana, osjetio sam da će ispucat, a vjetar mu je odnio putanju baluna. Presjekao sam i zabio između njega i prve stative.

I peti?

– Protiv Metza u Francuskoj, drugi za 2:2, Slišković je dao dugi, dugi balun, pronašao me naprijed, a meni uspjelo primanje i odmah iz prve, vanjskom, lob. Prekrasno. Posebno pamtim i golove za zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979., u sedam dana četiri utakmice, finale protiv Francuske smo dobili u Poljudu 3:0, 50.000 ljudi, dva moja gola i jedan Pašićev.

---

---

ZORAN O ZLATKU

Ja sam služio ekipi, pet pozicija igrao sam podjednako dobro. Barem su treneri bili zadovoljni. Bio sam kotačić, poluzahrđali kotačić u briljantnoj mašini kakva je bila Hajduk. A Zlatko je neponovljiv! I nenadmašan. Zlatkova statistika je impresionirajuća. Ja ne volim instant-igrače, bljesnu dvije-tri utakmice i mediji ih dižu.

Zlatko je trajao od svoje 18. do 34., znači 16 godina na visokom nivou, reprezentativac... Zlatko je bio Duracell, kako ide ona reklama za baterije, traje više od svih. Tako danas traje Luka Modrić. Zlatko je Modrić.

---

---

ZLATKO O ZORANU

Žao mi je što Zoran nije uspio kao trener, školu je završio u Francuskoj, ali nije prodoran. Morao bi biti prodorniji. Žao mi je da se nije više angažirao i bio u većoj komunikaciji s ljudima, da mu pomognu.

Rekao bih da ne zna sebe promovirati. Ja znam, vidio sam, kad je radio u Maroku, doslovce je uzimao mladiće s ulice i od njih pravio igrače i napravio je dobre rezultate. On u sebi ima da je dobar trener, ali nije se nametnuo...

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => legende o svemu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => legende o svemu 1 1 1 1 1 2 0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-05-30 16:54:52 [created_by] => 3212 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-05-31 08:36:38 [modified_by] => 3212 [publish_up] => 2021-05-31 08:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 39 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/05\/30\/17883946.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/30\/17883942.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/30\/17883932.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/30\/17877604.jpg","\/images\/slike\/2021\/05\/30\/15733372.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmic\/Cropix","Ante \u010cizmic\/Cropix","Ante \u010cizmic\/Cropix","Privatni Album Vujovi\u0107a","Paun Paunovi\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","Zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Splitu, u Poljudu 1979., Zlatko lijevo, Zoran desno",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1410","hd_17883946_1920.jpg":"1920x1080","k_17883946_1280.jpg":"1280x1280","k_17883946_1024.jpg":"1024x1024","k_17883946_640.jpg":"640x640","k_17883946_480.jpg":"480x480","k_17883946_340.jpg":"340x340","k_17883946_220.jpg":"220x220","o_17883946_1280.jpg":"1280x940","o_17883946_1024.jpg":"1024x752","o_17883946_640.jpg":"640x470","o_17883946_480.jpg":"480x352","o_17883946_340.jpg":"340x249","o_17883946_220.jpg":"220x161","h_17883946_1280.jpg":"1280x854","h_17883946_1024.jpg":"1024x683","h_17883946_640.jpg":"640x427","h_17883946_480.jpg":"480x320","h_17883946_340.jpg":"340x227","h_17883946_220.jpg":"220x147","pp_17883946_1280.jpg":"1006x1280","pp_17883946_1024.jpg":"805x1024","pp_17883946_640.jpg":"503x640","pp_17883946_480.jpg":"377x480","pp_17883946_340.jpg":"267x340","pp_17883946_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1263","hd_17883942_1920.jpg":"1920x1080","k_17883942_1280.jpg":"1280x1280","k_17883942_1024.jpg":"1024x1024","k_17883942_640.jpg":"640x640","k_17883942_480.jpg":"480x480","k_17883942_340.jpg":"340x340","k_17883942_220.jpg":"220x220","o_17883942_1280.jpg":"1280x842","o_17883942_1024.jpg":"1024x673","o_17883942_640.jpg":"640x421","o_17883942_480.jpg":"480x315","o_17883942_340.jpg":"340x223","o_17883942_220.jpg":"220x144","h_17883942_1280.jpg":"1280x854","h_17883942_1024.jpg":"1024x683","h_17883942_640.jpg":"640x427","h_17883942_480.jpg":"480x320","h_17883942_340.jpg":"340x227","h_17883942_220.jpg":"220x147","pp_17883942_1280.jpg":"1006x1280","pp_17883942_1024.jpg":"805x1024","pp_17883942_640.jpg":"503x640","pp_17883942_480.jpg":"377x480","pp_17883942_340.jpg":"267x340","pp_17883942_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1282","hd_17883932_1920.jpg":"1920x1080","k_17883932_1280.jpg":"1280x1280","k_17883932_1024.jpg":"1024x1024","k_17883932_640.jpg":"640x640","k_17883932_480.jpg":"480x480","k_17883932_340.jpg":"340x340","k_17883932_220.jpg":"220x220","o_17883932_1280.jpg":"1280x854","o_17883932_1024.jpg":"1024x683","o_17883932_640.jpg":"640x427","o_17883932_480.jpg":"480x320","o_17883932_340.jpg":"340x227","o_17883932_220.jpg":"220x146","h_17883932_1280.jpg":"1280x854","h_17883932_1024.jpg":"1024x683","h_17883932_640.jpg":"640x427","h_17883932_480.jpg":"480x320","h_17883932_340.jpg":"340x227","h_17883932_220.jpg":"220x147","pp_17883932_1280.jpg":"1006x1280","pp_17883932_1024.jpg":"805x1024","pp_17883932_640.jpg":"503x640","pp_17883932_480.jpg":"377x480","pp_17883932_340.jpg":"267x340","pp_17883932_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1494x1380","hd_17877604_1920.jpg":"1920x1080","k_17877604_1280.jpg":"1280x1280","k_17877604_1024.jpg":"1024x1024","k_17877604_640.jpg":"640x640","k_17877604_480.jpg":"480x480","k_17877604_340.jpg":"340x340","k_17877604_220.jpg":"220x220","o_17877604_1280.jpg":"1280x1182","o_17877604_1024.jpg":"1024x945","o_17877604_640.jpg":"640x591","o_17877604_480.jpg":"480x443","o_17877604_340.jpg":"340x314","o_17877604_220.jpg":"220x203","h_17877604_1280.jpg":"1280x854","h_17877604_1024.jpg":"1024x683","h_17877604_640.jpg":"640x427","h_17877604_480.jpg":"480x320","h_17877604_340.jpg":"340x227","h_17877604_220.jpg":"220x147","pp_17877604_1280.jpg":"1006x1280","pp_17877604_1024.jpg":"805x1024","pp_17877604_640.jpg":"503x640","pp_17877604_480.jpg":"377x480","pp_17877604_340.jpg":"267x340","pp_17877604_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1313","hd_15733372_1920.jpg":"1920x1080","k_15733372_1280.jpg":"1280x1280","k_15733372_1024.jpg":"1024x1024","k_15733372_640.jpg":"640x640","k_15733372_480.jpg":"480x480","k_15733372_340.jpg":"340x340","k_15733372_220.jpg":"220x220","o_15733372_1280.jpg":"1280x875","o_15733372_1024.jpg":"1024x700","o_15733372_640.jpg":"640x437","o_15733372_480.jpg":"480x328","o_15733372_340.jpg":"340x232","o_15733372_220.jpg":"220x150","h_15733372_1280.jpg":"1280x854","h_15733372_1024.jpg":"1024x683","h_15733372_640.jpg":"640x427","h_15733372_480.jpg":"480x320","h_15733372_340.jpg":"340x227","h_15733372_220.jpg":"220x147","pp_15733372_1280.jpg":"1006x1280","pp_15733372_1024.jpg":"805x1024","pp_15733372_640.jpg":"503x640","pp_15733372_480.jpg":"377x480","pp_15733372_340.jpg":"267x340","pp_15733372_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38397516 Threads: 3 Questions: 7098005860 Slow queries: 3300445 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608349392 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/hajdukovi-glasoviti-blizanci-zoran-i-zlatko-vujovic-u-nase-vrime-kopackama-se-trava-sisala-a-danas-te-malo-gurne-i-piiip-faul-var-penal-1102530 [printLink] => /sport/hajduk/hajdukovi-glasoviti-blizanci-zoran-i-zlatko-vujovic-u-nase-vrime-kopackama-se-trava-sisala-a-danas-te-malo-gurne-i-piiip-faul-var-penal-1102530?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 810 [name] => HAJDUK [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 251990 [name] => Zlatko Vujović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zlatko-vujovic [link] => /tag/zlatko-vujovic ) [2] => stdClass Object ( [id] => 251991 [name] => Zoran Vujović [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zoran-vujovic [link] => /tag/zoran-vujovic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => legende o svemu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hajdukovi glasoviti blizanci Zoran i Zlatko Vujović: U naše vrime kopačkama se trava šišala, a danas te malo gurne i ‘piiip’, faul, VAR, penal [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3212 [name] => Slaven Alfirević [username] => slaven-alfirevi [email] => slaven-alfirevi@sd.hr [password] => $2y$10$e1I0YQ.B15cDqKCnlV/5p.OvQYgFFPuciQgJfsesfB24CdI2MI/qq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/slaven-alfirevic-3212 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1730 [gender] => m [description] => [image] => 1730.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1730.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/30/17883946.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmic/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/30/17883946.jpg [title] => Ante Čizmic/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/30/17883942.jpg [title] => Ante Čizmic/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/30/17883932.jpg [title] => Ante Čizmic/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/30/17877604.jpg [title] => Zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Splitu, u Poljudu 1979., Zlatko lijevo, Zoran desno Privatni Album Vujovića ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/05/30/15733372.jpg [title] => Paun Paunović/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Zoran i Zlatko, glasoviti blizanci, Vujovići što su godinama nosili Hajduk, oni što su dotakli na svome početku “zlatnu generaciju” Tomislava Ivića i Ivice Šurjaka, pa preko Hamburgera dalje gurali kroz nogometne epske europske Hajdukove bitke osamdesetih... Kako su, kako žive? Nedavno su prebrodili koronu i kilograme izgubili.

– Jesmo, dobro smo, meni je bilo teže nego Zlatku, ali sad smo se oporavili – govori nam Zoran.

Fino izgledate, kao uvijek, sportski. Tko bi vam dao za tri mjeseca 63. Kako vam vrijeme teče?

– U Splitu smo obojica. Doma. Čuvamo na smjene majku našu staru. Darinka ili Jolanda, kako je tko zove, Darija naša, ima 93 godine i potrebna je da je obiđemo svaki dan. Naravno da to radimo s velikim guštom i pažnjom, pa tko ujutro, tko navečer, može nas tu često sresti kako dolazimo, tamo gdje smo i mi dugo stanovali.

Preko puta zgrade Pravnog fakulteta?

– Tako je – potvrđuje Zoran.

Pa dodaje:

– A što ću vam ja? Zašto bismo uopće trebali pričat? Sve smo davno rekli na terenu. Ne vidim ja da smo nešto zanimljivi.

Kako niste? Tko je nosio Hajduk osamdesetih nego Slišković, Gudelj, Vulić... i posebni zaštitni znak Zlatko i Zoran?

– Bilo pa prošlo. Šteta da nismo osvojili koji trofej više. Prvaci 1979. i još kup 1984. Lakše nam je bilo po Europi preskakati protivnike...

Zlatko stariji 15 minuta

Vujovići jesu blizanci, pupčano vezani, Zlatko je samo 15 minuta stariji. No, prikladnije im je bilo govoriti odvojeno. Zoran nam objašnjava:

---

image
Ante Čizmic/Cropix
---

– Što ćemo uskakat jedan drugomu u riječ. On da priča, pa da ja nastavim, gubim se u tome. Bolje ćemo mi to svaki za se. A fala bogu da smo u dobre, skupa ćemo se i slikat. Gdje biste vi da se nađemo?

U Poljudu?

– Ma, pustite Poljud. Ajmo radije na Stari plac. Da vam pokažemo gdje smo u početku stanovali i gledali s prozora u istočne tribine. Evo tu, ovi prozori, preko puta starog igrališta. Bili smo djeca od desetak godina... – vrti Zoran film uspomena.

Kako je sve to počelo, Zorane?

– Gledali smo s prozora treninge djece, u “pišarjoli”, pijesku ispod istočnih tribina, tamo je bio i zahod za publiku s istoka kad su bile utakmice. Grupu od petorice, šestorice dječaka zamolili su da i mi probamo. Zaigrali smo bosi, bilo je krvavih nogu i slomljenih nokata, ali su bratu i meni kazali da opet dođemo. Upisali su nas u Hajduka Vojo (Kačić op. a.) i Mili, šjor Mili Butterer je najzaslužniji, ka drugi otac nam je.

Grbavica, Željo i Učka

Vi ste zapravo došli iz Sarajeva. Kako je to bilo?

– Mi smo se rodili u Sarajevu, živjeli tamo prvih devet-deset godina. Otac Đorđe radio je u Vojnoj štampariji, porijeklom je iz Štitara u Boki kotorskoj. Upoznao je našu majku, ona je djevojački Tončinić; njeni roditelji su bili iza Učke, iz sela Vranje, nije li to već Istra? Na Učku smo odlazili svakog ljeta kod majčine rodbine. Iz Sarajeva i kasnije Splita. U Hajduka ljeti djeca ne bi trenirala, i mi pravac Učka.

Nemate braće i sestara?

– Nemamo. Dva su dosta, uvijek bi rekao otac. Majka nas je dobila s 30. A kako smo došli u Split? Otac je dobio premještaj i doselili smo se iz Sarajeva. Bio je, kako bi se to reklo, građansko lice na službi u JNA, u Vojnoj štampariji. Pustite ovo Vojnoj, pišite samo štampariji.

Pa šta ima veze, bilo je tako.

– Ma je, ali uvijek ima netko da sve zločesto izokrene. Uostalom, kako hoćete, nemam što kriti. Radio je otac s olovom. Zato i jest umro mlad, već s 52...

Imate tu sliku s Djedom Mrazom, u Sarajevu, sasvim ste maleni...

– Pamtim ka sad tu kesu bombona, vitlao sam njome putem i svi su ti bomboni odletili u Miljacku! 

Bili smo mali vragovi, nemirni. Često smo igrali na balun, na franje i bili na bicikli po cijeli dan. S majkom bismo pješačili i išli na Trebević. Sportski, planinarski đir... Hiperaktivni smo bili Zlatko i ja.

---

image
Zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Splitu, u Poljudu 1979., Zlatko lijevo, Zoran desno
Privatni Album Vujovića
---

Sjećate se Sarajeva?

– Malo, premlad sam bio. Znam da nas je otac jednom odveo na utakmicu Želje, stanovali smo na Grbavici i nismo ni znali da ima i drugi klub. Ali, ubrzo smo se doselili u Split, upisali se u Hajduk. Ne vidim sad smisla pričat sve to, čovjek ne može razumjet što ja to govorim, pusti prošlost. Ovisimo kao bića i o društvenom uređenju, sve se mijenja. Jedno je, recimo, bit u Belgiji, napamet bubam, a drugo u Albaniji, štajaznam. I da nismo bili iz Jugoslavije i socijalizma, možda nam 1980. ne bi ukrali protiv Hamburgera.

Profesore nitko neće

Peče vas to i danas?

– Pa to je jaka uspomena, te utakmice, Hrubesch je unio Pudara u gol i Reimann je zabio, a sudac (Škot Foote, op. a.) nije svirao faul. Bili smo sposobni te godine bit prvaci Europe.

Danas ne radite?

– Zadnje sam radio s Vinkom Begovićem u Iranu, lani, ali korona nas je prekinula. Uvijek mi se čini da mi je plus to što sam sve prošao, noge su mi vrijedile prije 30 godina, zašto sad ne bi vrijedile? Međutim, vidim da se sad pretendira na mlade učenike, a profesore od 60 godina nitko neće.

Aludirate na Hajduk? Nema vas dolje godinama, desetljećima?

– Nisam ja u pitanju. Govorim općenito.

Ipak?

– Ne, nisam ljut na Hajduk, ali mi je žao da me se ne sjete u smislu stvaranja igrača. Kad vidim tko je sve dobio šansu u Hajduka, u dubini duše mi je krivo, ali nisam zbog toga nesretan. Imam 63? Pa što, trčim, imam snage, imao bih što pokazati. Znam da bih bio dobar. Tito nas je volio, pardon, Tito Kirigin, da ne bi netko bio u dilemi. Rekao bi Tito, moja dva pionira, di nas staviš, tu nas nađeš!

A da nije smetnja ta vaša epizoda u Crvenoj zvezdi?

Skočio je kao oparen:

– Oli san ja zna da će rat?!

Kako je to bilo?

– Jesen je 1989. i ja u Cannesu nemam pojma ni o čemu, još je rano za bilo što. Htio sam samo igrati, možda se plasirati na Svjetsko prvenstvo u Italiji 1990., a u Cannesu sam izgubio pravo nastupa i trebalo me negdje smjestiti. Ponudio sam se Hajduku, a kome ću, da bih se vratio igrati. Nisu reagirali. Dobio sam signal da Hajduku nisam potreban. Kažu mi u Cannesu da imaju dobre veze u Zvezdi...

Sto metara za sto eura

Eto vraga.

– Ali, što bi to smetalo, tih mojih 14 utakmica za Zvezdu, a igrao je tamo i Prosinečki. Ne vjerujem da su mi zbog toga vrata zatvorena, jer sve je to bilo puno prije rata. Od Zvezde mi nije bilo ni koristi, jer što ću im ja od 31 godine, da im zatvaram razvoj Crnogorca Radinovića. Kasnije, u Domovinskom ratu, pomagao sam ja i donacijama i kojekako, imam i zahvalnice, ali što da sad o tome govorim, ispada kao da se pravdam.

Zašto vas onda nema, a željeli biste raditi?

– Jedino moje oružje je da znam raditi. A ne radim jer nemam vezu. Svatko ima neku vezu. I za plasman u inozemstvo, u istočnu egzotiku, treba veza. A ja sam bez veze – oraspoložio se Zoran.

Puni ste uspomena, ajmo dvije-tri u eter plasirati?

– Mislite ono kako bih na korneru protiv Slobode u Tuzli, u gužvi šesnaesterca, osjetio alkohol? Šta je ovo, na koji pogon ovi lete? Bazde, a igrali su ka ludi, sjajan nogomet, Šećerbegović, Hukić, Hatunić, Mulahasanović, Mersed Kovačević.

Prije je bilo drukčije?

– I teže. Kako je samo Banković iz Vardara i kasnije Zvezde ulazio u Zlatka, kad ga promaši, ka da je mašina ošišala travu, a ne kopačke. A Zlatko osjeti, pa poskoči. Startovi su bili nevjerojatni, ali to je bio dobar, sočan nogomet. Danas te malo gurne i “piiip”, faul. VAR, penal... Ma, hajde, molim te. Prije su faulovi bili za zatvor, pa nije bilo ni penala. Hajduka se obožavalo od Skoplja do Ljubljane, htjeli su nas pobijedit, ali su nas poštovali. Slali su baš nas u Prištinu na krcat stadion da se, kako se to kaže, smiri situacija.

Bili ste igrač za pet pozicija?

– Tako je. Na oba beka, stoper u juniorima, vezni i napadač. Nema Zlatka, ozlijedio se, ajde Zorane ti u napad. Najbolji sam ipak bio na kraju karijere, kao lijevi bek. Dešnjak, a lijevi bek.

Kako vam je netko nekidan viknuo?

– Šta je, stari, ne možeš... Na Marjanu... Rekao sam mu, ajmo na 100 metara, stavi 100 eura! Nije pristao.

Kako živite zapravo?

– Nije mi dosadno. Mislite primanja? Zaradilo se u karijeri. Ugodno živim. Sa svojom Helenom. Volio bih raditi, to je točno. Bilo gdje. Ne daju mi da radim. Ne prepoznaju u meni radnika – Zoran je sebi dao oduška.

Pamtim Žungulove patike

Ni Zlatka nema u Hajduka, ali je barem bio s Goranom Vučevićem i zadnji put s Marijanom Pušnikom u stožeru, prije nekoliko godina.

– Pa nije to tema?! Nema me i ne moram ja bit ništa. Istina je, nemam licenciju, nemam školu za trenera, pa niti te ambicije ne mogu gajiti, međutim mogao bih biti demonstrator kako igra napadač. Imao bih što pokazat – uvjeren je Zlatko. – Ali me nema, i točka. Bio bih na tribinama ili u loži da ima publike, a utakmice bez navijača su mi katastrofa, ne mogu se priviknuti nikako.

Zlatko živi malo drukčije od brata:

– Ne stojim samo u Splitu. Uživam i putujem. Gdje? Svugdje! U Italiju i Španjolsku idem. Turistički. Za svoj gušt.

Pričao nam je Zoran o vašem početku i prvim treninzima...

– Ali vam moram dodat kako smo u tom prvom nastupu, bosi i krvavi, pružili sjajan otpor Hajdukovoj dici. Zato su nas odmah i primili. Zoran vam nije rekao kako me je šjor Mili Butterer učio driblat. Rekao mi je: Ajde na Rivu kad je najviše svita, prolazi između ljudi a da nikoga ne takneš... I ja sam to radio, trčao sam među ljudima a da ih ne dodirnem. Pamtim i kako sam dobio Žungulove patike, već raspadnute, kad mi ih je dao oružar Krešo, mislio sam da sam boga uhvatio za bradu. Sve su to fragmenti jednog vremena koje je davno prohujalo, a uspomene ostaju.

Vi ste zapravo krenuli u 5:0 pobjedi nad Sarajevom, na Starom placu, ujesen 1978.?

– Tako je, jedina prava utakmica zajedno Žungula i mene, dali smo obojica golove, on je odmah poslije zauvijek otišao u Ameriku... Kad me zvalo prvi put da budem rezerva, sa 17 godina, ja sam sve te suigrače gledao ka zvijezde, pun strahopoštovanja, samo mi je Hajduk bio u glavi. Sjećam se da su me stavljali i na beka, da čuvam poznato krilo Abida Kovačevića iz Borca. 

Stalno je malo falilo

– Nije mi padalo na pamet da bih jednog dana bio možda bolji od njih. Posebno kad sam već 1981. bio izabran za najboljeg igrača Jugoslavije, u konkurenciji Sušića, Zajeca, Kranjčara, Pižona Petrovića, Halilhodžića, meni je to bilo nestvarno, bilo mi je neugodno. Nego, recite vi meni kako će Hajduk dogodine, to mene zanima?

---

image
Paun Paunović/Cropix
---

Teško pitanje, izvrnuli smo uloge.

– Koliko se tu trenera u nas promijenilo u zadnje vrijeme... Ako trener ne igra napadački, onda nije trener za Hajduka. A imamo dobre igrače i samo je Dinamo bolji od nas. Meni je Rijeka veliko razočaranje, a mi moramo i možemo puno bolje igrat.

Slažemo se, nego za čim vi najviše žalite u karijeri?

– Za Hamburgerom, u Kupu prvaka, ljudi ne mogu pojmit da je tada za njih igrao Englez Kevin Keegan, Zlatna lopta Europe. A Šime Luketin ga je uhvatio milijun puta u ofsajdu i sve je to pokojni Ivan, Ivić namjestio. U Hamburgu, mi smo njima preorali teren, gore-dolje. Šime nije igrao revanš zbog kartona, ali smo ih isto izludili i u Poljudu i opet nismo prošli. Žao mi je Waregema, jer prošli smo i Metz, i Torino, i Dnjepr i onda ispali u Kupu UEFA od Waregema, seljačke ekipe. Nakon svih tih momčadi dođe ti pišljivi Waregem i umjesto da ih nabijemo, mi ispadnemo na penale. Stalno je malo falilo.

Šteta je da između te 1980. i 1986., kad ste bili najmoćniji, niste igrali revanš protiv Tottenhama, polufinale Kupa UEFA 1984. u Londonu?

– Rijetko sam bio ozlijeđen, a tada sam baš istegao mišić. Bila je to prava pegula. Recimo, godinu kasnije smo trebali bit prvaci, vodili Željezničar u Sarajevu s 3:0 i 4:2 i ostali 4:4, a istodobno je Sarajevo odigralo 2:2 u Skoplju i dobilo potreban bod za titulu. Navijači Vardara palili su zastave uvjereni da nije bilo poštene borbe. 

Trebali smo tih osamdesetih osvojit više trofeja, bili smo moćna momčad...

---

ZLATKOVA PETORICA

1. VUČEVIĆ - istinski dobar prijatelj, zna više od drugih i pravi je gospodin. Nismo bili suigrači, ali nas veže prijateljstvo s turneje veterana 2005. u Argentini. Uvijek me zvao u svoj stožer i rado sam mu bio suradnik.

2. SUŠIĆ - sa Safetom sam bio blizak u reprezentaciji, ali smo se posebno povezali u Parizu gdje smo se intenzivno družili.

3. JEROLIMOV - duša o’ čovika, kako mi kažemo, za zapivat i za poseban štimung. S onim svojim bodulskim naglaskom, otočnim, osobito mi je bio simpatičan i drag.

4. CUKROV - utisnuo mi je poseban pečat u sjećanje, pušio je dvije kutije cigareta na dan, ali je imao srce od lava na terenu.

5. MUŽINIĆ - nikad neću zaboravit, ulazio sam tek u momčad, ka mulac, i igrali smo na treningu u kolo i u trenutku gurnuo sam mu balun kroz noge. Više od straha, nego namjerno. Kad je startao prema meni, ja se riješio baluna, šutnuo i kroz noge. On poludio, mulac jedan, ti ‘š meni kroz noge i opalio me nogom u guzicu. A ja cili sritan i ponosan, zamisli, udrija me Frfa nogom u guzicu!?

---

---

ZORANOVA PETORICA

1. SLIŠKOVIĆ - bio sam mu cimer, on je neponovljiv. Ima anegdota, nisam mogao spavat jer bi on izašao po noći vanka. A tako je bilo, šta sad. Baka bi mi rekao da mu otvorim vrata kad se bude vraćao oko šest ujutro. Jednom zgodom u beogradskom hotelu “Palace”, čekam ga ja tako, budan sam cijelu noć, samo da ne zaspem i da on ne ostane u hodniku. Eto ti ga u šest sati, kuca, ja mu otvorim... Popodne na utakmici on je najbolji, a ja nikakav! Nisam znao gdje sam od nespavanja cijelu noć dok sam ga čekao!

2. ŠALOV - Baćo mi je bio posebno drag, imao je krasnu lijevu nogu i bio je pozitivac.

3. PRIMORAC - bili smo kuvani i pečeni, dugo. A sad smo slabo pečeni.

4. TIGANA - on je u Bordeauxu bio ključni igrač i kad je imao 31 godinu, bio je pokretač, motivator. Kad bi on krenuo, natjerao bi sve oko sebe da daju sto posto.

5. MARADONA - nije, naravno, suigrač, ali uspomena je za cijeli život. Čuvao sam ga, bez faula, Napoli – Bordeaux na San Paolu u Napulju. Kup UEFA. Pitam ga poslije utakmice za dres i mislim sad će me otkantat, neće me Diego ni pogledat. A on meni kaže - naravno, poslije utakmice! Dao mi je ruku i čestitao i pred svlačionicom smo onda mijenjali dresove. Eno mi ga kući, “desetka” Napolija “malog zelenog”, čuva je ljubomorno moj sin Nikola.

---

---

IVIĆEVA VARKA

Bilo je to u Sarajevu, na Koševu, igrali smo 1980. i bilo nam je važno da uđemo u Europu, kolo prije kraja, jesmo, izgubili smo 2:4 i nismo uspjeli, ali bila je neizvjesna utakmica – priča nam Zlatko.

– Na poluvremenu smo vodili 2:1 i ja imam žuti karton i Iviću sine ideja. Priđe nam. Ti Zlatko imaš karton, možeš dobit drugi, a igrali smo u napadu i Zoran i ja. I kaže Ivić, ajde, zamijenite dresove. Mi ga pogledamo, začudimo se, ali uradimo to. Ja navučen Zoranovu “peticu”, a Zoran moju “sedmicu”. Nastavi se igra, vidim ja, stoper Hadžibegić ide stalno za Zoranom, a ja slobodniji. Međutim, prođe 15 minuta drugog poluvremena...

Otkrio vas je Predrag Pašić?
– Tako je. Išli smo u istu osnovnu školu u Sarajevu, zvala se “Boriša Kovačević”. Nismo bili u istom razredu, ali smo se znali kao djeca iz dvorišta, s velikog odmora... Živio je na Grbavici gdje i mi. I viče Pajo: Sudac, sudac, promijenili su dresove, poznajem ih ja dobro!

I što je napravio sudac? Bio je to Angelovski iz Skoplja.

– A ništa, mi kažemo, vidi, stvarno, slučajno smo u svlačionici zamijenili majice, sjedili smo jedan do drugoga. Lagali smo sucu. Nismo ludi reć Ivić nam je naredio. Sudac nam je povjerovao, nije ni pomislio da smo napravili namjerno. Pa nam nije dao ni žute kartone, a meni bi bio drugi, znači crveni. Navukli smo opet svoje brojeve, finta nije dugo trajala. A nije ni upalila. Izgubili smo. Bilo je to nakon Hamburgera, bili smo se raspali ka momčad...

---

---

ZLATKOV NAJDRAŽI

Ako je Ronaldo zabio više od 700 golova, koliko sam ja? U prvenstvu za Hajduk “ćipon” stotka, protiv Partizana je pala 1986... Pa di su godine u Francuskoj, pa reprezentacija, razne selekcije, olimpijska, mediteranska... Ma ne znam broj, preko 200 golova, možda i do 300... Ka da je to malo?! Tu je 16 godina karijere. Najviše u sezoni 1984./1985., bio sam prvi strijelac lige s 25 golova i još devet u Kupu UEFA, šest Metzu, četiri u Splitu i dva tamo, pa Torinu, pišem sebi i gol Dnjipru u Ukrajini, neka kažu da je autogol (Pučkov, op. a.) i onda još jedan Waregemu.

A pet najdražih?

– Taj Partizanu, pred odlazak iz Hajduka. U Poljudu. Četvoricu sam predriblao, mogu danas reć, nesvjesno. Tako mi je išlo. Glava u pod, a kako drugačije i onda sam ih ka cone zaobilazio u šesnaestercu, jednog, drugog... Netko u crnom mi se pojavio, to je bio vratar i onda op, lob, bilo je važno podignuti balun. Sve u milimetar i sve je ušlo. Najčudniji, jer ja nisam davao takve golove.

Drugi?

– Na moj 21. rođendan, u kolovozu 1979. za pobjedu 1:0 protiv Zvezde na Marakani. I treći, još jedan Zvezdi u Beogradu, tukli smo 3:1 ujesen 1984., jedan iz penala, ali ovaj sam nadmudrio Miletovića i zabio ga Ivkoviću.

Zvezda kao mušterija?
– Dao sam im dosta... Pamtim gol protiv Radničkog u Poljudu, po buri, bio je to Kup UEFA, 2:0 za nas, zima 1983.

Pardon, bio je naslov u “Slobodnoj”, Zlatko brži od bure.
– A meni drago jer sam nadmudrio golmana, osjetio sam da će ispucat, a vjetar mu je odnio putanju baluna. Presjekao sam i zabio između njega i prve stative.

I peti?

– Protiv Metza u Francuskoj, drugi za 2:2, Slišković je dao dugi, dugi balun, pronašao me naprijed, a meni uspjelo primanje i odmah iz prve, vanjskom, lob. Prekrasno. Posebno pamtim i golove za zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979., u sedam dana četiri utakmice, finale protiv Francuske smo dobili u Poljudu 3:0, 50.000 ljudi, dva moja gola i jedan Pašićev.

---

---

ZORAN O ZLATKU

Ja sam služio ekipi, pet pozicija igrao sam podjednako dobro. Barem su treneri bili zadovoljni. Bio sam kotačić, poluzahrđali kotačić u briljantnoj mašini kakva je bila Hajduk. A Zlatko je neponovljiv! I nenadmašan. Zlatkova statistika je impresionirajuća. Ja ne volim instant-igrače, bljesnu dvije-tri utakmice i mediji ih dižu.

Zlatko je trajao od svoje 18. do 34., znači 16 godina na visokom nivou, reprezentativac... Zlatko je bio Duracell, kako ide ona reklama za baterije, traje više od svih. Tako danas traje Luka Modrić. Zlatko je Modrić.

---

---

ZLATKO O ZORANU

Žao mi je što Zoran nije uspio kao trener, školu je završio u Francuskoj, ali nije prodoran. Morao bi biti prodorniji. Žao mi je da se nije više angažirao i bio u većoj komunikaciji s ljudima, da mu pomognu.

Rekao bih da ne zna sebe promovirati. Ja znam, vidio sam, kad je radio u Maroku, doslovce je uzimao mladiće s ulice i od njih pravio igrače i napravio je dobre rezultate. On u sebi ima da je dobar trener, ali nije se nametnuo...

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmic/Cropix Ante Čizmic/Cropix Ante Čizmic/Cropix Privatni Album Vujovića Paun Paunović/Cropix
Privatni Album Vujovića
Zlatna medalja na Mediteranskim igrama u Splitu, u Poljudu 1979., Zlatko lijevo, Zoran desno
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hajdukovi-glasoviti-blizanci-zoran-i-zlatko-vujovic-u-nase-vrime-kopackama-se-trava-sisala-a-danas-te-malo-gurne-i-piiip-faul-var-penal-1102530 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=03723b378dc87f464d228821ec99debe690c04a1 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hajdukovi+glasoviti+blizanci+Zoran+i+Zlatko+Vujovi%C4%87%3A+U+na%C5%A1e+vrime+kopa%C4%8Dkama+se+trava+%C5%A1i%C5%A1ala%2C+a+danas+te+malo+gurne+i+%E2%80%98piiip%E2%80%99%2C+faul%2C+VAR%2C+penal&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajdukovi-glasoviti-blizanci-zoran-i-zlatko-vujovic-u-nase-vrime-kopackama-se-trava-sisala-a-danas-te-malo-gurne-i-piiip-faul-var-penal-1102530 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajdukovi-glasoviti-blizanci-zoran-i-zlatko-vujovic-u-nase-vrime-kopackama-se-trava-sisala-a-danas-te-malo-gurne-i-piiip-faul-var-penal-1102530 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => legende o svemu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [4] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [5] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [7] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [8] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [9] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [10] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [11] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [12] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [13] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [14] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [15] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [16] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [25] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [26] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [27] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [28] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [29] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [30] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [31] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [32] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Hajduklegende o svemu

Hajdukovi glasoviti blizanci Zoran i Zlatko Vujović: U naše vrime kopačkama se trava šišala, a danas te malo gurne i ‘piiip’, faul, VAR, penal

31. svibnja 2021. - 10:32

Zoran i Zlatko, glasoviti blizanci, Vujovići što su godinama nosili Hajduk, oni što su dotakli na svome početku “zlatnu generaciju” Tomislava Ivića i Ivice Šurjaka, pa preko Hamburgera dalje gurali kroz nogometne epske europske Hajdukove bitke osamdesetih... Kako su, kako žive? Nedavno su prebrodili koronu i kilograme izgubili.

– Jesmo, dobro smo, meni je bilo teže nego Zlatku, ali sad smo se oporavili – govori nam Zoran.

Fino izgledate, kao uvijek, sportski. Tko bi vam dao za tri mjeseca 63. Kako vam vrijeme teče?

– U Splitu smo obojica. Doma. Čuvamo na smjene majku našu staru. Darinka ili Jolanda, kako je tko zove, Darija naša, ima 93 godine i potrebna je da je obiđemo svaki dan. Naravno da to radimo s velikim guštom i pažnjom, pa tko ujutro, tko navečer, može nas tu čes...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. svibanj 2024 23:30