StoryEditorOCM
HajdukU kapelici

Hajdukovci svetom misom proslavili rođendan, sinjski gvardijan poručio: ‘Hajduk živi vječno, Bog i nitko više...‘

Piše Ivan Renić
14. veljače 2024. - 17:34

Hajdukovu proslavu 113. rođendana jučer je u Poljudu upotpunila i sveta misa u kapelici koju je predvodio gvardijan Samostana i Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske fra Marinko Vukman. Oko 40 zaposlenika Hajduka nazočilo je misnom slavlju uključujući i predsjednika Lukšu Jakobušića te sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, prenosi Fenix Magazin.

U propovijedi je fra Marinko istaknuo kako je Hajduk tek jedan od rijetkih klubova koji je dva puta primljen kod pokojnog pape Ivana Pavla II.

- Koliko je samo snage, hrabrosti, vizije i junaštva prisutno u imenu Hajduk. Rođen je iz patriotskog ponosa i prkosa ovog grada. Split, Dalmacija i Hrvatska uz Hajduk su čvrsto vezani punih 113 godina. I bit će i dalje jer kako kaže pjesma: „Hajduk živi vječno, Bog i nitko više...”.

image
Ante Čizmić/Cropix

- Ni danas se rođendan ne zaboravlja jer Hajduk je življi nego ikad. Ovaj dan je zlatnim slovima upisan u povijest Hajduka, Splita, Dalmacije i Hrvatske i u srca navijača bile boje, ma gdje god bili. Hajduk je uvijek bio pozitivni dišpet, prkos moćnome, zaštita slabome i samo mu ime kaže da se bori za pravdu i pravičnost i to neustrašivo. U domovinskom ratu, u brojnim nedaćama, u novije vrijeme od potresa, poplava i požara hajdučko srce je uvijek kucalo i predvodilo ljubav prema svome narodu i svakom čovjeku, posebno onima najranjivijima.

Gvardijan je za kraj imao posebnu poruku za sve okupljene.

- Neka Božja milost zahvati sve pore ovog kluba: upravu na čelu s predsjednikom Lukšom Jakobušićem, velikim prijateljem Sinja i Gospina svetišta, igrače, djelatnike, osoblje i navijače kako bi svatko u svojoj ulozi na najbolji mogući način vršio poslanje koje ima. Sve u poniznosti i skromnosti da klub može rasti na svim razinama ostvarujući sportske uspjehe i želje koje svi imamo i već dugo čekamo. Bog vam bio na pomoć, dao vam snage i mudrosti i neka vas sve prati zagovor naše Čudotvorne Gospe Sinjske.

image
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 03:23