StoryEditor
Hajdukkako su igrali

Evo kako smo ocijenili hajdukovce nakon velike pobjede u finalu Kupa: Livaja je vukao konce, a Melnjak je bio čudesni strijelac

27. svibnja 2022. - 21:01

Kup je naš, čist kao suza, pobjeda glatka koja užgala ne samo Split i Poljud, nego cijelu Dalmaciju i svaki kutak gdje kuca hajdučko srce. Kako smo ocjenili junake ovog dvoboja pročitajte u nastavku.

Lovre Kalinić 6,5 – gol je bio neobranjiv, čim je Drmić izveo lažnjak, to se ne brani, a sve ostalo je bilo korektno s naglaskom da i nije bilo puno posla.

Dino Mikanović 7 – igra u reprezentativnoj formi, to već pišemo odavna, pa nakon finala samo potvrđujemo.

Francisco Ferro 6,5 – Drmić mu je pobjegao i to bi bila teška greška, da se kasnije nije iskupio. Uradio je to pogotkom nakon kornera, nečuvan se naklonio i zabio izvan domašaja Labrovića. Svjestan da mu je Drmić ranije izmakao, Ferro je trčao i pokazivao na Hajdukov grb, pozdravljao navijače, toliko mu je bilo stalo da grešku ispravi i bome je uspio. Ferro primio, Ferro zabio. Zbog Drmićeva pogotka ipak pola ocjene manje.

Josip Elez 7 – nemamo mu što prigovoriti, ocjena je apsolutno zaslužena. Osim Drmićeva pogotka, Rijeka ništa nije uradila.

Dario Melnjak 9 – čudesni strijelac, iznikne gdje ga ne posiješ. Uživa u ulozi lutalice koji s lijevog beka ima slobodu trčati i došetati kojekuda, pa tako i u gol-prilike ući gdje postaje apsolutno iznenađenje za protivničke stražare. Otkud se ovaj samo stvorio, pitaju se?! I dok pogledaju, lopta im je u mreži.

od 90.+1 Stefan Simić – neocijenjen, neka i on osjeti finale, zaslužio je i da se kasnije na travnjaku uslika s ocem Radom i pokalom. Za album obiteljskih uspomena, još otkako je tamo 2011. u Poljudu zaigrao na 100. rođendanu Hajduka za prašku Slaviju i sanjao da baš s Hajdukom jednom podigne trofej! Svanuo je i taj dan...

Marco Fossati 7 – vrlo dobar u kreiranju igre i podržavanju pritiska na riječku impostaciju koja se pak nije uspijevala nametnuti, velikim dijelom i zbog dobre pozicione, ali i nadahnute predstave Talijana. Sve mu je polazilo za nogom. Izgledao je kao da bi i u serie A mogao igrati.

Lukas Grgić 7 – borben do krajnjih granica, dobio je žuti karton jer bi katkad kasnio u duelu, ali je bio toliko mudar da izbjegne opasnost drugog žutog kartona. Omeđio Pavičića, što je bilo bitno za tijek nadigravanja.

od 63. Josip Vuković – neocijenjen, kao alter ego Grgića, ili je to Lukas njemu, svejedno, uglavnom su odigrali štafetu na sredini polja... Kao domaće, splitsko dite, posebno je bio raspoložen u slavlju, emotivan, kolovođa da se uleti treneru na pressicu i zapjeva s Valdasom pred svim novinarima!

Filip Krovinović 7 – mlinac na sredini terena koji je sjajno upravljao balunom ili kako bi se reklo Filip zna „kuda s tom loptom”. Pamtimo stihove „dobro melje ovaj mlinac, dobro igra ovaj klinac”, pa nas je Krovinović baš podsjetio da je slika i prilika takve krilatice.

Emir Sahiti 7 – energija velika, emocija još veća. Odigrao je ulogu i veznog i krilnog igrača što je taktički zahtjevno, a imao je i nekoliko tehnički dobro izvedenih minijatura, kao i centaršut koji je prethodio drugom golu. Kup je posvetio nedavno preminuloj majci.

od 81. Stipe Biuk – neocijenjen, ušao je kad je već debelo sve bilo gotovo, ali neka se i njega vidjelo...

Marko Livaja 8 – Melnjak je zabio golove, ali pogledajte stoput na slow-motion kako je Livaja štopao centaršut Sahitija, zalijepio balun na prsi u teškoj poziciji s igračem na sebi, okrenut leđima golu. Odmah je balun „obradio” i kontrolirao, stavio ga sebi u kratak for i odigrao iz okreta povratnu koju je Melnjak (lako) zabio za 2:1. Ta minijatura Livaje u stilu Jurice Jerkovića, vrhunac tehnike baratanja balunom svakog protivničkog trenera pravi nemoćnim, a momčad za koju igra pretvara u – pobjedničku. Blago treneru koji Livaju ima.

Jan Mlakar 6 – puno truda, malo smo ga vidjeli. Slovenac odradi ono nevidljivo, trči i otvara prostor drugima, Melnjaku na primjer, pa slavu odnose strijelci, a Jan ne upada u oči.

od 63. David Čolina – neocijenjen, bez pravog učinka u posljednjih pola sata kad se samo čekalo da počne fešta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. srpanj 2022 02:42