StoryEditor
Hajdukkobni odbijanci

Hajdukov kapetan se, uz ‘pomoć’ suigrača, prometnuo u tragičara: obrana je na kraju samo piljila, Kalinića ostavila na streljani

26. srpnja 2021. - 20:44

Rasplet nam ne daje za pravo junakom proglasiti Marka Livaju makar je to nakon spektakularnog gola iz mrtvog kuta, jednog od najefektnijih koje je Poljud u svojoj povijesti vidio, to apsolutno zaslužio.

Zabio je golčinu, junački gol za pamćenje, ali sve poslije ga je „pokvarilo”. Od tog gola na koncu Hajduk nema ništa osim dojma, ni boda. Kao da je to bio kraj susreta za „bijele”. Nakon toga su se stvari na terenu okrenule, a od junaka prvog poluvremena, kada je čudesno spasio kad je ostao sam Mihael Žaper, Lovre Kalinić se prometnuo u svojevrsnog tragičara. Makar realno, ništa nije kriv, niti je tragičar. Kriv je zato što je ostao na streljani, branio se golim rukama i nogama, a od suigrača adekvatne pomoći u tim trenucima i nije baš imao.

Kada je sam ostao Ramon Mierez uoči izjednačenja, uspio je spasiti prvi put nakon šuta Argentinca, ali ne kada je potom poslije odbijanca ostao sam i Mario Jurčević. Devet minuta kasnije zabio je i Mierez nakon novog Kalinićevog odbijanca poslije šuta Petra Bočkaja, ali nakon dugog povlačenja linija potvrđena je odluka pomoćnog suca o zaleđu. 

No, i VAR je izdao Lovru odnosno ništa nije mogao kada je poslije novog Kalinićevog odbijanca nakon ubačaja Petra Miloša ostao sam i Marin Pilj.

item - id = 1115504
related id = 0 -> 1129368
related id = 1 -> 1129348
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. rujan 2021 02:26