StoryEditor
Hajdukneće produžiti ugovor

Nema mjesta za sve juniore šampione, i Marko Domančić na izlaznim vratima

Piše Slaven Alfirević
26. lipnja 2022. - 21:29

Domančić ne ostaje doma...Marko Domančić, o njemu se radi, centarfor iz juniora Hajduka, poput Ljubičića godište 2002., dakle 20 godina je prevalio, ne produžuje s Hajdukom. Nakon isteka ugovora i juniorskog staža odlazi dalje... Bez drame, to je, reklo bi se, zajednička odluka. Ili tako barem izgleda.

Nije jedini iz šampionskog sastava juniora „bijelih” koji napušta Poljud. Mnogima „između”, koji nisu još za prvu momčad, a istekao im je juniorski staž, vrijedi procjena - neka idu.

Bradarić u Istri, Jakir u Willemu II

Tako je uradio i Luka Bradarić, mlađi brat Domagoja iz Lillea, Luka Bradarić je godinu i pol mlađi od Domančića i skrasio se nekidan u Istri 1961 gdje ga je prigrlio Saša Bjelanović, bivši sportski direktor Hajduka. Već je Bradarić iskazao kako se putevi Hajdukovih želja da se kali u Solinu i njegovih ambicija nisu poklopili i da će radije šansu tražiti u Istri, slobodnih ruku...

L. Bradarić, Domančić, Jakir... Juniorski prvaci Hrvatske nemaju tu sreću da se kolektivno presele u prvu momčad „bijelih”. Neki jesu na pripremama s prvom momčadi, ali mnogi i odlaze. Pa tako i Hvaranin, napadač Marko Domančić. U srcu prošle sezone, kad je mogao dati više Hajduku, spriječila ga je ozljeda metatarzalne kosti, ali je u finišu prvenstva bio važan u napadačkim akcijama juniora Hajduka koji su potvrdili naslov prvaka Hrvatske. Za njega smo slušali da je igrač tipa Ljungberga, ali to nije bilo dovoljno.

K tome ne ostaje ni Antonio Jakir, on je rođen 2003. godine, Baškovođanin, za njega je već objavljeno da ga je pozvao nizozemski Willem II iz Tilburga.

Ne mogu svi ostat, to je jasno, Hajduk nema drugu momčad i lani se riješio tog balasta, ne želi se prekrcat igračima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. kolovoz 2022 00:27