StoryEditorOCM
Hajdukzvijezda kluba

Hajduk na zimu dovodi braniča s posudbe, evo zašto neće njegovog suigrača koji dominira i također je igrač Bijelih

Piše D. Ka.
12. prosinca 2023. - 20:59

Hajduk se u zadnje vrijeme pošteno razgranao, otvorio, započeo suradnje s brojnim klubovima. Traže se dobra okruženja za mlade igrače (i trenere) kojima je skok iz juniorskog nogometa u seniore Hajduka prevelik. Pa da ih odmah, još onako "zelene", prva momčad ne potroši. Klubovi poput Radomlja, Solina i Širokog Brijega tu služe kao međukorak, da se neizbrušeni dijamanti okušaju u seniorskom nogometu, steknu početno iskustvo. 

Ti klubovi zauzvrat dobivaju talente iz jedne vrhunske akademije, čija je juniorska momčad na koncu i igrala finale juniorske Lige prvaka prošle sezone. Bio je i Rokas Pukštas na dvojnoj registraciji, igrao za Solin u ovo doba prošle godine, a sada je možda i najvrjednije što Hajduk ima.

A novi igrači iz Hajdukovih klubova-partnera bi se mogli priključiti već ovu zimu. Još krajem listopada, kad je Karoglan po drugi put postao trener Hajduka, pa je u poljudskim prostorijama održana ona maratonska pressica od sat vremena, Jakobušić je najavio povratak jednog igrača s posudbe u Radomlju već ovu zimu.

Riječ je o Dominiku Prpiću, 19-godišnjem stoperu koji bi trebao popuniti prazninu koju Luka Vušković ostavlja na zimu kada napušta Hajduk u rekordnom transferu. Ipak, kada pričamo o Prpiću, to je igrač koji je već igrao u prvoj momčadi, debitirao je upravo kod Karoglana, u njegovom prvom mandatu. Kasnije je upisao par nastupa kod Leke, još u formaciji trojice u obrani, da bi na ljeto bio poslan u Radomlje.

image

Dominik Prpić

Damir Krajac/Cropix

Ali jednom igraču Hajduka je posudba u Sloveniju pogotovo dobro došla. Madžid Šošić je najbolji igrač Radomlja i ponajbolji u ligi. Sedam golova u 16 nastupa, dvije asistencije i još jedan gol u Kupu, 21-godišnji ofenzivac je sigurno zapeo za oko ljudima na Poljudu.

Već mu je druga sezona u predgrađu Ljubljane, a osim ljudi u klubu, njegove igre su počeli cijeniti i navijači. Pa je tako nekoliko puta Nikoličiusu na Instagramu sletio komentar u stilu: "Vratite Šošića i dajte mu da igra." Ipak, za razliku od Prpića kojemu posudba istječe u siječnju, Šošića ona veže sve do kraja sezone. I da u Hajduku ima mjesta za mladog ofenzivca, trebat će čekati najmanje do kraja sezone, kako sada stvari stoje.

Bilo kako bilo, nije loše imati igrače tako, nadohvat ruke, dok se razvijaju. Spašava te to "kopanja" po bespućima Europe i razmišljanju o plaćama, odštetama i koječemu. Pa evo, Sigur i već spomenuti Pukštas su trenutno među najboljim igračima Hajduka, možda isto ovo dogodine budemo govorili i za Prpića, Šošića ili nekog drugog talenta koji strpljivo radi, trenira i čeka svoju priliku da se pokaže na velikoj pozornici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 04:19