StoryEditorOCM
Hajdukdalmatinski derbi

LIVEHAJDUK - ŠIBENIK; Bijeli kreću po realizaciju set lopte, spiker pročitao ime Marija Carevića, publika reagirala

Piše P. S.
6. listopada 2024. - 17:57

Hajduk u devetom kolu Supersport HNL-a dočekuje Šibenik. Zadnja je to utakmica ‘bijelih‘ u prvoj četvrtini prvenstva i pobedom bi Hajduk izbio na prvom mjesto. S druge strane Šibenik s Mariom Carevićem za kormilom traži barem bod, ako ne i sva tri, u svojoj misiji da mirno osigura opstanak u prvoligaškom društvu.

Tijek susreta pratite ovdje.

Uživo

0‘ - Spiker je počeo čitati imena igrača Šibenika i završio s trenerom Mariom Carevićem, bivšim igračem Hajduka. Nije bio niti jedan zvižduk, već skromni pljesak, ali ipak pljesak. Bravo.

0‘ Momčadi su izašle na teren i zagrijavaju se zasad pred dvije - tri tisuće gledatelja.

0‘ Stigli su sastavi

Sastav Hajduka: Lučić - Hrgović, Uremović, Prpić, Diallo - Rakitić, Krovinović - Durdov, Kalik, Dajaku - Livaja.

Sastav Šibenika: Đaković- Perić, Morrison, Dujmović- Kolega, Kavelj, Bakić, Torres, Zuta- Božić, Santini.

- Nema jednostavnih utakmica u ligi. Šibenik se brani odlično, imaju dvije - tri stvari koje su razvili odlično. Moramo biti oprezni u tranziciji. Traži se maksimalan pristup i volja. Pristup, pristup, pristup. Lako je trčati protiv Rijeke i Dinama, želim vidjeti da se protiv Šibenika na svaku loptu ide životom. Ova je utakmica bitna radi kontinuiteta, ne pobjeđivanja, nego kontinuiteta volje i mentaliteta. Idemo u bitku. Neće biti lagana utakmica. Mi ne smijemo razmišljati da smo bolji od njih, nego izaći na tren i trčati i uzeti tri boda. Prošlu su utakmicu igrali u formaciji 4-1-4-1, brane se dobro, defenzivno su orijentirani. Vole i slijede trenera, trebat će nam puno lucidnosti da pobijedimo. - rekao je u najavi utakmice Hajdukov trener Gennaro Gattuso.

Trenera Šibenika su novinari pitali kako zaustaviti Marka Livaju. Ovako je odgovorio:

- Ha, teško! On je za mene najbolji igrač lige. Raznovrsan je, opasan je i kao realizator i kao razigravač. Samo ne smijemo zaboraviti ni druge igrače. Rakitiću se ne smije ostaviti ni milimetar prostora jer čovjek ima takvu ideju, takvu asistenciju kakvu davno nisam vidio. S njim, Krovinovićem i vratarom Lučićem koji dobro igra nogom Hajduk je kvalitetan u otvaranju i teško im je izaći u presing. Također, s mladima Durdovom i Hrgovićem dobili su dinamiku koju prije nisu imali. U svakom slučaju, Hajduk je dobro izbalansirana ekipa. No, vjerujem u svoje momke i nadam se pozitivnom rezultatu. Za takvo nešto moramo biti pravi i koncentrirani do zadnje minute- govori trener Šibenika.

Ukoliko niste na Poljudu, prijenos je osigurao MAXSport 1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. listopad 2024 18:23