StoryEditorOCM
HajdukDvaput je dvaput

Hajduk i(li) Split, na Poljud i(li) Gripe? Drugi put zaredom gotovo u isto vrijeme domaće susrete igraju Bijeli i Žuti

Piše Frane Vulas
1. listopada 2024. - 17:43

Najsportski grad na svitu, kako volimo tepati Splitu, baš i nema previše top sportskih događaja koliko bi ih po svom renomeu, povijesti trebao, morao imati. Pogotovo u momčadskom sportu gdje je daleko od zlatnih godina zbog kojih je i dobio spomenuti nadimak. A prečesto se i ono malo utakmica koje najviše zanimaju navijače odigravaju u istom periodu. Tako će se u nedjelju poklapati utakmice nogometaša Hajduka i košarkaša Splita.

Hajduk će u 9. kolu SuperSport HNL-a u susjedskom derbiju ugostiti Šibenik s početkom u 18.30 sati (prijenos MaxSport 1). A sat i pol ranije, s početkom u 17 sati, na Gripama će košarkaši Splita igrati ogled 3. kola Admiral Bet ABA lige protiv Crvene zvezde Meridianbet (prijenos ArenaSport). S jedne strane dalmatinski derbi, s druge euroligaška momčad iz Beograda stiže u Split. Ljubitelji sporta u gradu pod Marjanom morat će dakle odlučiti, Poljud i(li) Gripe? "Bijeli", "žuti" ili kombiniranje u kojem jednu utakmicu neće pogledati u cijelosti?

image

Navijači Splita

Nikola Vilić/Cropix

Ali nažalost, ovo je već drugi put u dva tjedna da se praktično u isto vrijeme igraju domaći susreti "bijelih" i "žutih". Prije desetak dana, u subotu 21. rujna, Split je na otvaranju regionalne lige ugostio Igokeu s početkom u 18 sati. A Hajduk je u 20 sati igrao protiv Gorice na Poljudu u SuperSport HNL-u. Teoretski tada se i moglo s jednog susreta nekako stići na drugi, s Gripa na Poljud, ali ako nije u pitanju motor ili nešto slično kao prijevozno sredstvo, ne baš i na vrijeme na sami početak susreta s obzirom prometnu gužvu, udaljenost dva hrama splitskog sporta. Eventualno ako se košarka ne odgleda do kraja...

Termini utakmica u SuperSport HNL-u određuju se cca mjesec dana ranije. U ABA ligi znaju se termini par tjedana unaprijed. A u oba slučaja kroje ih najviše televizijske kuće. U dogovaranju sudjeluju i klubovi. Pogotovo kada je košarka u pitanju pa se u zgusnutom rasporedu zbog brojnih natjecanja (domaće lige, europska natjecanja, kupovi...) u dogovoru klubova mora pronaći inicijalni termin. No, generalno su tu klubovi izuzev savjetima realno nemoćni, ne mogu utjecati na određivanje termina utakmica.

image
Jakov Prkić/Cropix
image
Jakov Prkić/Cropix

 

Standings provided by Sofascore
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 18:47