StoryEditorOCM
Hajdukpišu talijani

Hajduk ga želi dovesti, Gattuso ga dobro poznaje: od danas je slobodan igrač, ali sanja ga ‘pola svijeta‘

Piše SPORT SD
1. srpnja 2024. - 12:20

Razveselio je navijače Hajduka "milijun" puta, ne golovima i asistencijama, već dobro informiranim objavama, a talijanski insajder Nicolo Schira se ponovno u jednoj od svojih objava dotakao Hajduka.

Hajduk "koketira" s velikim imenima, Džeko, Rakitić, pisao je već Talijan, ali spominjalo se ranije još jedno ime. Švicarac Ricardo Rodríguez kojeg Gennaro Gattuso dobro poznaje, trenutno u Njemačkoj "gazi" na Euru, njegova Švicarska u osam je najboljih reprezentacija kontinenta, posve zasluženo.

image

Rodriguez je odigrao svih 90 minuta u sve četiri utakmice Švicarske na Euru do sada

Axel Heimken/Afp
 

Odigrao je 31-godišnjak svaku minutu na natjecanju zasad, važan je adut u prodoru Švicarske na Euru. Stigla je u međuvremenu i promjena, od danas je slobodan igrač. Istekao mu je ugovor s Torinom, gdje je proveo posljednje četiri godine, a trenirao ga je i Ivan Jurić. 

Za Švicarca vlada velik interes, nije samo Hajduk u skupini zainteresiranih. Kako piše Schira, tu su klubovi iz cijelog svijeta, Al Hilal, Inter Miami, Augsburg, Al Shabab i Bešiktaš. 

Gattuso dobro poznaje Rodrigueza, zajedno su bili u Milanu. Dobro bi došao Hajduku, da ne bude netom oporavljeni Melnjak sam tamo na lijevom beku, bez pomoći. Osim pozicije lijevog beka, može pokriti i stoperski dio posla.

image

Gattuso dobro poznaje Rodrigueza

Jakov Prkic/Cropix

No, poprilično će biti skupo dovesti ga. Pokazao je na Euru da je i dalje u stanju privući pažnju ozbiljnih europskih klubova. Hoće li Hajduk imati novca ili šarma za privući igrača koji je u prvih 11 Švicarske?

Ricardo Rodriguez će Transfermarkt stranicu svog novog kluba obogatiti za 3.5 milijuna eura, a osim Torina i Milana u karijeri je još igrao za Zurich, Wolfsburg i PSV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. srpanj 2024 12:21