StoryEditorOCM
HajdukBeton obrana

Gattuso mora biti oprezan, Hajduku će derbi na Rujevici biti najteža utakmica zbog jednog detalja

Piše F. V.
28. rujna 2024. - 11:07

Rijeka i Hajduk sastaju se na Rujevici u nedjelju u 20 sati. Borba je to dviju momčadi na vrhu tablice. Nakon europskih posrtaja, obje momčadi su se uzdigle i zasada dobro plove domaćom ligom.

Rijeku i Hajduk na vrhu ljestvice dijeli tek gol razlika, ali kod sastava s Rujevice ona je dvostruko bolja, +14 u odnosu na Hajdukovih +7.

Tek jedan pogodak primila je momčad Rijeke u dosadašnjih sedam kola SuperSport HNL-a. Taj pogodak momčad Radomira Đalovića primila je baš u prvom susretu odigranom u hrvatskom prvenstvu nakon europskog debakla kod Olimpije u Ljubljani (0:5), u derbiju s Dinamom na Rujevici (1:1). Gol razlika Rijeke je 15:1.

image

Vratar Rijeke Martin Zlomislić

Damir Krajač/Cropix

Hajduk ima gol razliku 12:5, ali je pritom trećinu svih ovosezonskih prvenstvenih pogodaka zabio u 4:1 trijumfu nad Goricom prošle subote. Hajduk i Rijeka ujedno su i jedine dvije neporažene momčadi u SuperSport HNL-u. Podsjetimo, uz po pet pobjeda Hajduk je bodove gubio u gostujućim remijima s Lokomotivom (1:1) i Istrom 1961 (1:1), a Rijeka uz spomenuti domaći susret s Dinamom (1:1) i na gostovanju u Varaždinu (0:0). 

Glavni sudac utakmice je Ante Čulina iz Zagreba, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Dario Kolarević iz Zagreba, a četvrti sudac je Zdenko Lovrić iz Đakova. VAR sudac je Fran Jović iz Zagreba, a asistent VAR suca Ivan Mihalj iz Velike Gorice. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 11:07