StoryEditorOCM
Hajdukčuvaju svoje

Gattuso je podignuo zid ispred Lučića: evo koliko je već Hajduk bez primljenog gola, ima i ‘caka‘, iznenadit ćete se

Piše Ivan Renić
24. listopada 2024. - 22:28

Deset kola je za nama u domaćem prvenstvu. Hajduk je na vodećoj poziciji s 24 boda, četiri više od Rijeke i Dinama. Gattusova momčad i dalje je bez poraza u ligi. Sedam pobjeda i tri remija hajdučki je učinak. Kad smo kod statistike, spomenimo i golove. Bijeli su ih zabili 18, a primili samo pet.

U subotu ih na Poljudu od 16 sati očekuje utakmica protiv Lokomotive. Zanimljivo, prošla su dva mjeseca otkako je bijela obrana posljednji put kapitulirala. Ili da budemo precizniji, otkad su protivnički napadači uspjeli zabiti. Da, zabila je Gorica na Poljudu prije mjesec dana u pobjedi Hajduka 4:1. Ali to je bio autogol Dominika Prpića. Tako da su i tu protivnici ostali kratkih rukava jer Bijeli su zabili samima sebi.

image
Vojko Basic/Cropix

Kiks mladog stopera Hajduk nije koštao pobjede. Štoviše, bilo je to uvjerljivo slavlje lidera. Kako biste došli do posljednje utakmice kada je Hajduk primio gol (od protivničkih igrača) morate dobrano skrolati. Bilo je to 25. kolovoza u remiju s Istrom 1961 (1:1). U vrućem ljetnom dvoboju u Puli domaći su poveli već u prvoj minuti nakon pogotka Marcela Heistera. Zanimljivo, asistirao mu je bivši hajdukovac Ivan Ćalušić.

Četiri od pet primljenih pogodaka dogodilo se u prva četiri prvenstvena kola. Gattuso je u međuvremenu stabilizirao momčad. Obrana je postala forte i protivnički su napadači, osim autogola protiv Gorice, ostali bez učinka. Mrežu su čistom očekivano sačuvali i u Kupu pobjedom protiv Bilogore 4:0.

Gattuso ne štedi nikoga: tko ‘iskoči iz tračnica‘ slijedi mu kazna, evo tko se sve do sada opekao, Dajaku je zadnji...

image
Goran Sebelic/Cropix

U subotu im na Poljud dolazi Lokomotiva kojoj u novoj sezoni nikako ne ide. Na osmom su mjestu s devet bodova iz 10 utakmica. Lošiji učinak od njih imaju samo Gorica i Slaven Belupo. Zajedno s Istrom 1961 i Goricom imaju najlošiju obranu lige. Primili su čak 17 golova. Nakon katastrofalnog otvaranja ponešto su se pribrali u zadnja dva kola pobijedivši Goricu (2:0) i remiziravši s Rijekom (2:2).

Na Poljudu će imati težak posao protiv Hajduka koji je u naletu, u nizu dobrih rezultata. Vremenska prognoza glasi – sunčano – pa će se tako poljudske tribine sigurno dobrano popuniti navijačima željnih pobjeda i golova.

image
Duje Klaric/Cropix
image
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 22:32