StoryEditorOCM
Hajdukdanas u 16 sati

Gattuso danas razbija glavu s ključnim pitanjem, ovo su očekivani sastavi za susret u Koprivnici

Piše Krešimir Milić
20. listopada 2024. - 08:00

HNL je ušao u drugi kvartal prvenstva, a Hajduk je nakon onog prvog vodeća momčad lige.

Momčad protiv koje su počeli prvenstvo bit će im ovog puta domaćin u Koprivnici gdje su ‘bijeli’ u posljednja četiri gostovanja slavili istim rezultatom (1:0). Slaven Belupo u 10. kolu (nedjelja, 16 sati) dočekuje Hajduk kao posljednja momčad na prvenstvenoj ljestvici, no ove sezone su se i pokazali kao momčad koja je svrgnula dva puta vodeće na svom terenu. Prvo su to napravili protiv Dinama velikom pobjedom od 4:1, a onda i remijem 0:0 protiv Rijeke u kojem su mogli i do tri boda.

Da gostovanja Hajduka u na Ivan Kušek Apašu nisu lagana znamo već odavno, a toga je svjestan i trener Gennaro Gattuso koji je na konferenciji za medije naglašavao kako zna što čeka njegovu momčad. A zna i na što treba obratiti pozornost i za to je pripremio momčad te naglasio kako njegovi igrači ne smiju shvatiti Koprivnicu kao ‘šetnju’.

Glavna dvojba

Uoči ovog susreta za Gattusa se pojavila dilema zbog ozljede Dominika Prpića pa se još treba odlučiti hoće li njegovo mjesto zauzeti Zvonimir Šarlija ili Josip Elez. Gledajući po minutaži ove sezone izglednije je da će Šarlija biti prvi izbor za ovu utakmicu, no nije isključen ni odabir Eleza koji ima slične karakteristike u napadačkom dijelu kao i Prpić. Ono što je Gattuso još jednom istaknuo je činjenica kako kod njega nitko nije daleko od prvih 11, ali ni da prvi sastav nikome nije zagarantiran. Stoga bi se za Koprivnicu mogla očekivati još pokoja promjena u sastavu, točnije povratak nekih ‘starih’ prvotimaca u prvih 11.

image
Duje Klaric/Cropix

Gattusove brige oko sastava su slatke naspram onoga što čeka u slaganju momčadi Marija Kovačevića. Naime, trener Slaven Belupa morat će pronaći način kako nadoknaditi izostanak kartoniranog Michaela Agbekpornua te ozlijeđenih Ljubana Crepulje i Karla Butića, a od ranije ne može računati na Marka Leškovića i Filipa Hlevnjaka zbog ozljeda. Uz to je i upitan Mihail Caimacov, ali trener Kovačević ne gubi nadu da će njegova momčad doći do bodova u ovom susretu.

Sudac Čulina

Dodatna zanimljivost ovog susreta je svakako rasprodan stadion nekoliko dana prije utakmice. Naime, karte puštene u online prodaju početkom tjedna ‘planule’ su u svega deset minuta, a potom je u petak pušten još jedan kontingent u fizičku prodaju što je isto rasprodano u par sati.

Još jedna zanimljivost je i odabir glavnog suca za ovaj susret, a to je Ante Čulina kojeg hajdukovci ne pamte po dobrom pogotovo s ovog stadiona. Posljednji susret u kojem ‘bijeli’ nisu slavili u Koprivnici sudio je Čulina, a nakon utakmice baš njegova izvedba je bila glavna tema te navijački incident koji se potencirao kao posljedica iste. Sudio je Čulina ove sezone Hajduku na Rujevici protiv Rijeke, a i prije tog susreta bilo je negodovanja s obje strane njegovim odabirom. Ovog puta će ga prema nekim najavama pratiti i oni koji ga delegiraju, prvenstveno novi šef sudaca Bernard Layec. Mnogi se i prije susreta nadaju da Čulini njegova prisutnost na tribinama neće biti dodatni presing te da će ovaj susret zaključiti tako da ne bude glavna tema nekoliko dana nakon. 

Hajduk (4-2-3-1): Lučić - Moufi, Uremović, Šarlija, Melnjak - Rakitić, Krovinović - Durdov, Pukštas, Biuk - Livaja

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Božić, Kovačić, Lučić - Ćubelić, Liber - Grgić, Caimacov, Dolček - Nestorovski

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 08:02