StoryEditorOCM
Hajdukbliži se rasplet

Fiorentina odlučila što će s Brekalom: Hajduk ga želi zadržati, evo što slijedi

Piše SPORT SD
16. lipnja 2024. - 16:49

Trener je tu, Kalinić je uspio dovesti velikog Gennara Gattusa u Hajduk, a sada slijedi nastavak velikog posla. Treba složiti momčad za iduće izazove.

Jasno je da nova uprava kluba ne misli igrati lagano i mlako, potvrđuju to priče o kontaktima s Džekom i Rakitićem. Ali ima i igrača u klubu čiji bi status valjalo riješiti.

Jedan od njih je Josip Brekalo, mnogi navijači voljeli bi da ostane u Hajduku, ista energija vlada i u klubu. U Hajduk je stigao u siječnju na šestomjesečnu posudbu iz Fiorentine, nisu u to vrijeme Bijeli uspjeli ispuniti svoje ciljeve, treće mjesto u prvenstvu i na kraju sezona bez trofeja.

image
Ante Cizmic/Cropix

Sada talijanski novinar Lorenzo Lepore piše da će se Brekalo vjerojatno vratiti u Firencu i da je "malo vjerojatno" da će ga Hajduk uspjeti zadržati. Ključ je u novom treneru talijanskog kluba Raffaeleu Palladinu koji ima planove za Brekala.

"Josip Brekalo je vrlo blizu povratka. Hrvatski klub bi želio kupiti igrača, čak i ako nije zablistao u Hrvatskoj, ali to bi bila vrlo skupa kupovina za splitski klub. Igrač ima veliku plaću, a iznos za otkup stavio bi blagajnu hrvatskog kluba u poteškoće. Stoga su šanse za njegov povratak u dres Viola velike. Palladino želi dovesti igrača rođenog u Zagrebu i ako bi se odlučio za 3-4-2-1 formaciju, Brekalo bi se mogao izboriti za mjesto u njoj. Sve je još u fazi razvoja, ali Brekalov povratak, barem u predsezoni, gotovo je izvjestan, iako se Hajduk jako trudi da ga zadrži", piše talijanski novinar.

Prije dva tjedna Brekalo je za Arenu Sport prokomentirao svoj status u splitskome klubu:

"Ja sam igrač Fiorentine, u Hajduku sam na posudbi. Vidjet ćemo kakvi su njihovi planovi. Naravno, ponosan sam što sam dio takvoga kluba i nadam se da ću dobiti još jednu šansu u Firenzi. U Split sam došao dati sve od sebe i vratiti se u formu. Između ostalog, ja sam inzistirao na posudbi, a oni su bili zadovoljni sa mnom. Igra se svaka tri-četiri dana i svaki im je igrač važan. Ipak, ja sam tražio izlaz u posudbi. Na kraju svega najvažnije je da sam se vratio u formu i da u iduću sezonu mogu krenuti što bolje."

image
Ronald Gorsic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Ante Cizmic/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 17:12