StoryEditorOCM
Hajdukraport sa kvarnera

Dobra vijest za Hajduk uoči jadranskog derbija: velike se nade polažu u povratak važnog igrača

Piše slaven alfirević
6. travnja 2024. - 22:25

Raport s lica mjesta, u proljetnu relativno toplu, te nadasve ugodnu večer s Kvarnera može se sažeti samo u tri riječi: zatišje pred buru.

Navečer je evo 15 stupnjeva, a sutra popodne pred utakmicu i nešto ranije, popet će se živa u termometru i do 20 stupnjeva Celzija. Proljeće je stiglo...

A kako će biti na Rujevici? U strogo kontroliranim uvjetima organizacije utakmice, kad su snage sigurnosti na nogama, jasno je da sve mora štimati besprijekorno, posebno u svjetlu nedavnih izgreda u Poljudu.

Jasno je i da se očekuje "utakmica svih utakmica", na način da Hajduk mora spasiti što se spasiti dade, a to znači pobjeda, samo pobjeda, dok je Rijeka u prigodi da napravi još jedan korak od sto milja kakve stalno gaze od početka polusezone, s iznimkom, što su posrnuli u Maksimiru.

Rijeka je u velikom zamahu i navijačkoj mobilizaciji, vide se i posebni plakati po "gradu koji teče" koji pozivaju na dolazak na stadion, što je sasvim razumljivo za trenutak u kojem živi momčad kojom ravna osebujni Željko Sopić. Riječani se hvale kako nisu samo "grad koji teče", nego su i "klub koji melje", trenutačni su lideri HNL-kolone.

E pa da ne bude sve tako, idealno za Rijeku, tu je Hajduk koji se maksimalno ozbiljno pripremio za utakmicu iskupljenja. Nije to "iskupljenje u Shawshanku", nego - iskupljenje na Rujevici.

Hajduku bi adut opet trebao biti - Filip Uremović, izvanredni stoper doputovao je s ekipom na lice mjesta, nakon ozljede koljena opet je u kadru i velika se nada gaji da će Uremović preuzeti komandu obrane u trenutku kad je Zvonimir Šarlija kartoniran.

Hajduk zna biti u Crikvenici, znao je biti i u Opatiji, ovaj put "bijeli" nisu komunicirali gdje su "udarili i sakrili" svoj tabor u kojem kuju planove da zaskoče Rijeku.

Treba im mir i imaju ga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 09:14