StoryEditorOCM
Hajdukopet

Dalić olako ‘otpustio‘ mladog hajdukovca, ali je stigao novi poziv s drugog kraja svijeta: već je debitirao...

Piše Sport SD
3. listopada 2024. - 09:56

Niko Sigur (20) dobio je poziv za reprezentaciju Kanade koja će 15. listopada u Torontu odigrati prijateljski susret s Panamom. To je Siguru drugi poziv za seniorsku vrstu Kanade, a debitirao je 11. rujna u prijateljskom ogledu s Meksikom.

Kanadski izbornik Jesse Marsch vidi Sigura kao veznjaka, dok je u Hajduku njegova pozicija i dalje nedefinirana. 

Do dolaska Gennara Gattusa najčešće je igrao na desnom beku, dok ga je Talijan u posljednje dvije utakmice stavljao na poziciju desnog krila.  

Podsjetimo, mladi Sigur nedavno je promijenio nacionalni dres, odlučio je braniti boje Kanade, zemlje u kojoj se rodio i proveo cijelo djetinjstvo.

Naime, na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je sudjelovao i na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj.

- Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha - objasnio je Sigur svoju odluku.

Debitirao je u rujnu

Sredinom rujna ove godine Kanada i Meksiko odigrali su bez pogodaka u prijateljskoj utakmici, a Hajdukov Niko Sigur debitirao je za Kanadu, ušavši u igru u 77. minuti. U 88. minuti dobio je žuti karton.

Sigur je rođen u Kanadi, a prije nešto više od godine dana istovremeno je dobio poziv za hrvatsku U-21 reprezentaciju i seniorsku reprezentaciju Kanade. Tada je odlučio nastupati za Hrvatsku i prošlog ljeta igrao je na Europskom prvenstvu s mladom reprezentacijom.

Svojim igrama u Hajduku zaradio je pretpoziv izbornika Zlatka Dalića za nadolazeće Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a činilo se da je blizu stalnog mjesta u hrvatskoj reprezentaciji za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. No, ipak se odlučio za drugu zemlju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 09:56