StoryEditor
Hajdukloši u ofenzivi

Čak i s Livajom, Hajdukov veliki problem je – napad: u zadnje tri utakmice golove su zabijali stoperi

Piše Slaven Alfirević
22. travnja 2021. - 22:36
Željko Hajdinjak/Cropix

Kako Hajduk na zelenu granu? S mladima? Možda. Sad su to Dino Skorup i Vicko Ševelj, a jučer su, a i sutra će to biti Stipe Biuk i Marin Ljubičić...

I opet će na scenu mladi napadači i to po - višoj sili, jer sad u Maksimiru nema – Marka Livaje. Dugo je u zraku visio taj treći žuti karton napadača/povratnika koji u svijetlim tonovima obilježava to što se Hajduk nakon teške 2020. godine ipak mrdnuo s mrtve točke.

Čak i s Livajom Hajdukov veliki problem je – napad, efikasnost. To se vidi se vidi i golim okom, ali i brojkama. Na primjer, u posljednje tri utakmice Hajduk je zabio dva gola, a to su uradili – stoperi. Nikad ih ne biste prepoznali kao strijelce, Stefana Simića u Puli i sad Kristijana Dimitrova u Koprivnici.

Gdje su strijelci? Razvikani napadači? Šute, njihov je barut mokar. Umut ga tu i tamo umoči, ali sve je to malo.

Na primjer, Kačaniklića smo malo vidjeli, a da ne govorimo kako je jedan Jairo odavna potonuo, da je Diamanatkos na putu između ozljede i klupe.

I sad – nema (ni) Livaje. Reklo bi se, tko zna zašto je to dobro, jer čisti se trećim kartonom, pa će poslije biti miran i najbolje da pauzira tamo gdje i jest najteže, sad protiv Dinama u Maksimiru.

To je utakmica u kojoj praktično nemaš što izgubiti, samo dobiti.

Međutim, usred opće napadačke suše i manjka golova, dok je topnički arsenal sasvim tanak i neučinkovit, izostanak Livaje predstavlja poseban uteg.

Napad šuti, a Marko Livaja je dobio žuti. Treći. I mora pauzirati. Nije dobro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2021 23:07