StoryEditorOCM
Hajduknaši po svitu

Bivši vratar Hajduka krenuo putem slavnog Rivalda - nova stanica Uzbekistan

Piše Slaven ALfirević
12. siječnja 2024. - 20:40

Vitor Borba Ferreira, poznatiji pod nadimkom Rivaldo, smatra se jednim od najboljih brazilskih nogometaša svih vremena. E sad, kakve veze ima s ovim što vam javljamo?

Ima, jer Rivaldo doduše nije došao u Hajduk, premda se i o tome jednog ljeta sanjalo, nego je zaprepastio nogometni svijest kad je 25. kolovoza 2008. godine potpisao za Bunyodkor iz Taškenta u Uzbekistanu.

A u Bunyodkor je taman došao Marin Ljubić, bivši vratar Hajduka, fetivi Splićanin iz Varoša, ranije kapetan Hajduka B i najbolji vratar druge lige dok su hajduci igrali i u tom rangu natjecanja!

Ljubić je lani branio u Finskoj za Lahti i rekao nam je u razgovoru da želi nova iskušenja i nove sredine premda je mogao ostati u postojbini Djeda Mraza. Dogovorio se sad da to bude Uzbekistan, odlazi u Taškent.

Uzbekistan je jedna od država bivšeg Sovjetskog Saveza, ali u nogometnoj raspodjeli, za razliku od Kazahstana, pripada Aziji, tako da nam je malo sa strane, nisu nam bliska događanja u njihovoj ligi i Azijskom kupu.

Ali, obećaje Ljubić, javljat će se kako mu ide u Bunyodkoru, klubu koji je postao posebno poznat kad ga je odabrao Rivaldo, a sad je tamo, eto i naš Splićanin Marin... 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:59