stdClass Object ( [id] => 1378488 [title] => Tri su važna trenutka lansirala Rijeku na vrh i u poziciju favorita za titulu, a u jednom je ‘sukrivac‘ i Hajduk [alias] => tri-su-vazna-trenutka-lansirala-rijeku-na-vrh-i-u-poziciju-favorita-za-titulu-a-u-jednom-je-sukrivac-i-hajduk [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Da mora biti ova i da je ključna iz više razloga slušali smo više puta o ovoj sezoni kad Hajduk treba do titule prvaka. I ne samo Hajduk. Ono što bi u financijskom smislu mogla donijeti ta titula lakšim plasmanom u grupnu fazu jednog od europskih natjecanja je bogatstvo za hrvatske klubove. Dakle, daje značajnu prednost ili financijsko poravnanje s drugima, kako za koga, a za Hajduk je bilo bitno prekinuti 19 godina čekanja od posljednjeg osvojenog naslova prvaka.

Ipak ono što je trebalo biti sudbonosno i dok se već razmišljalo kakva će biti fešta na proslavi, neke stvari se jednostavno nisu poklopile. Krenulo je za Hajduk dobro u prvenstvu. Nanizao je tad Ivan Leko pet utakmica bez poraza, zapravo ako ćemo biti precizni kazat ćemo pomoćni trener Adnan Čustović koji je umjesto suspendiranog Leke vodio momčad. 

Osvojenih 15 bodova, deset zabijenih i samo dva primljena gola bio je start kojim se činilo da sve ide željenom smjeru. U tom trenutku Osijek je bio drugi s 11 bodova, Rijeka je imala devet s tri pobjede i dva poraza, a Dinamo je bio na četvrtom mjestu sa sedam bodova i utakmicom manje. Nikad gore nisu izgledali ‘plavi‘ u svojoj krizi od dvorskih previranja za vlast u Maksimiru do onog što su pokazivali na terenu. 

Već krajem kolovoza stigla je trenerska promjena u redovima Dinama za koju se činilo da će poremetiti Rijeku i baciti ih u krizu. Naime, Sergej Jakirović preuzeo je klupu na Maksimiru nakon Igora Bišćana nekoliko dana prije derbija Dinama i Rijeke. Nakon početnog šoka na Rujevici te izraza nezadovoljstva prema potezu bivšeg trenera i kluba s kojim su posljednjih godina gajili češće prijateljski odnos nego rivalstvo i sami su povukli sličan potez te angažirali Željka Sopića iz Gorice. 

---

image
Damir Krajač/Cropix
---

Tvorac čuda u Turopolju osebujnog karaktera i specifičnih verbalnih vještina pokazao se kao pun pogodak za momčad Damira Miškovića. Još do dolaska u Goricu bio je osporavan, pa i nakon uspjeha s Turopoljcima uzrok toga se tražio u drugima. No, ono što je pokazao prvo u Gorici koju je u nemogućoj misiji izvukao iz ponora i onog što sad radi s Rijekom ne može više nitko tvrditi da se radi o slučajnosti ili sreći. Stil koji je gajio u Gorici sa što više udaraca prema golu iz svih mogućih pozicija prelio je u Rijeku koja ove sezone kreira najviše velikih šansi. To mu nije bio problem s obzirom na tip igrača koji su ga dočekali na Rujevici, dok neki koje je malotko mogao zamisliti u šampionskoj trci za bilo koji klub pod njegovim su vodstvom postali važni pijuni koji ostvaruju bitne role u Rijeci. 

Lov na preokret

Jesenski dio prvenstva Hajduk je zaključio na prvom mjestu i spominjala se titula prvaka sve glasnije. Jedini koji je javno primirivao euforiju oko termina jesenske titule zapravo je bio trener Mislav Karoglan, svjestan da se još može sve okrenuti s obzirom na broj utakmica pred njima. Njegov niz nepobjedivosti bližio se kraju, a da u to nitko nije vjerovao da bi se moglo dogoditi. Nakon što je s dva remija zaključio zagrebačka gostovanje kod Lokomotive i Dinama čekala ga je utakmica protiv Rijeke na Poljudu.

Bio je trenutak dok su se u Dinamu bavili izborima, time koliko će još tolerirati Jakirovića i hoće li dovesti Brekala koji je otišao na kraju najvećim rivalima, a Hajduk je predstavljao zvučna igračka pojačanja koja su se priključila Livaji i društvu. Za to vrijeme Rijeka nije prodavala nikoga i nakon natezanja kroz dio prosinca i siječnja dogovorili su se sa Selahijem oko produženja ugovora. Selahija su mnogi povezivali s Hajdukom i Dinamom kao potencijalnim destinacijama igraču kojem je isticao ugovor na ljeto. Bio je to važan trenutak uoči početka drugog dijela uz to što su momčad s kojom su ostali priključeni vrhu su zadržali. Pokazat će se i ispravnim potezom s obzirom da su atraktivno igrali u prvom dijelu, ali pod upitnikom je bilo ima li ta momčad snage iznijeti borbu za naslov prvaka i Kup. Tanka je bila i rubrika dolazaka na Rujevicu jer je tek pred kraj prijelaznog roka došao napadač Mirko Marić na posudbu iz Monze. 

---

image



 

Vojko Bašić/Cropix
---

---

image




 

Božidar Vukičević/Cropix
---

Drugi važan trenutak za Riječane u stremljenju prema tituli tijekom drugog dijela bio je preokret protiv Gorice u zaostaloj utakmici. Na užasnom terenu Gorica je imala vodstvo od 2:0, a utakmica je ostala upamćena po tome da je Sopić vadio Ivanovića i Pašalića u 31. minuti i da je igrače vodio na team building na benzinsku te da su stigli na kraju do preokreta od 3:2. Četiri dana prije puta u Split gdje se u svečanoj atmosferi pred rasprodanim Poljudom spremalo predstavljanje Ivana Perišića i Josipa Brekala malo je bilo onih koji su očekivali da će i hajdukovcima pokvariti tu atmosferu. No ne samo da su pobjedom zasjenili predstavljanje dva zvučna pojačanja, nego su i tim preokretom zamijenili pozicije na ljestvici i u odnosu snaga.

Hajduk je tu izgubio vrh ljestvice i počeo upadati u krizu iz koje se izlaz još ne nazire. Poraz od Rijeke je neplanirano usmjerio sezonu Hajduku i počeo razotkrivati manjkavosti šampionskih ambicija ‘bijelih‘. Istini za volju pokosile su i ozljede dobar dio Karoglanovih prvotimaca, a dogodilo se da nema kohezije među igračima koji su na kraju prosuli prilike za dokrajčiti Dinamo i Rijeku.

Remont nakon Palikuče

Rijeci od početka do tog trenutka nitko nije davao previše na važnosti u borbi za naslov, a na kraju su postali najvažniji čimbenik. Momčad je slagao Jakirović, a na njegovim temeljima Sopić je stigao do prvog mjesta. Da financijski ne stoje dobro znalo se već zbog kazne koju su dobili od UEFA-e, a probleme su pokrivali izlaznim transferima Matije Frigana i Princea Ampema te Andrije Vukčevića. Unatoč takvoj situaciji uspjeli su na ljeto konstruirati važan kostur momčadi dolascima Tonija Fruka, Marka Pjace, Nike Jankovića, Marca Pašalića te Franje Ivanovića, a stigli su još Momo Yansane, Marijan Čabraja, Dejan Petrović, Silvio Ilinković i Steven Juncaj

Ta rekonstrukcija za Rijeku je bila važna nakon što su pod sportskim direktorom Robertom Palikučom zamalo doveli u pitanje opstojnost kluba u prvoligaškom društvu. Podsjetimo se samo prošlogodišnjih lutanja u kadru s kojim su ispali iz Kupa od BSK Bijelog Brda te jesenski dio završili na osmom mjestu sa osam bodova od zadnjeg mjesta. Jakirovićev dolazak na klupu ih je podigao na kraju do četvrtog mjesta i plasmana u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. 

Trenutni trener Dinama prihvatio je prošle zime posao u Rijeci pod uvjetom da sam složi momčad, drugim riječima ispravi sve što je Palikuća prije njega napravio. U dobrom odnosu s Dinamom dobio je Jankovića koji je na ljeto ostao u Rijeci te Antonija Marina i Denija Jurića na posudbu do ljeta, a Emir Dilaver je raskinuo ugovor na Maksimiru te preselio na Rujevicu. 

---

image
Damir Krajač/Cropix
---

Uz njih su još stigli Emmanuel Banda iz Djurgardena te Danilo Veiga iz Gil Vicentea, a od ljeta pretprošle godine su imali i povratnika Mateja Mitrovića. Među igračima koji su došli prošle sezone bili su još Alen Grgić, Bruno Goda i Bruno Bogojević za koje je Jakirović imao uloge. Uz nova imena s kojima su pogodili, starija poput kapetana Nediljka Labrovića, Lindona Selahija te Jorgea Obregona isplivali su i mlađi igrači poput Nike Galešića, Veldina Hodže i Ivana Smolčića. Potrefilo se da je tijekom ove sezone gotovo svaki od nabrojanih igrača u jednoj od odigranih utakmica bio junak Riječana, a najbolji pokazatelj za to je i utakmica na Poljudu koja je usmjerila ove dvije momčadi. 

Od lovca do lovine

Rijeka je na otvaranju proljetnog dijela ostala bez glavne stoperske linije Dilaver-Mitrović i zamijenili su ih Galešić i Radeljić. Mnogi su na njih ciljali kao glavnu točku preko koje će Hajduk doći do pobjede u svečarskoj atmosferi i nastaviti rapsodiju iz jeseni, ali to se nije dogodilo. Ovaj dvojac bio je među najbolje ocijenjenim na susretu i odigrao na razini izvan očekivanja. Rijeka u toj utakmici nije igrala ništa bolje od Hajduka, koji je u nekim trenucima čak i izgledao bolje te imao vodstvo, ali u drugom dijelu su iz tri prekida došli do dva gola za preokret. 

Pokazat će se kasnije i preokretom u odnosu snaga u utrci za naslov prvaka. Tek su pojedinci upozoravali na ovu momčad Rijeke kao na potencijalne prvake dok ih većina nije vidjela u tom kontekstu. Hajduk je bio favorit zbog imena koja su stigla u poljudsku svlačionicu, iako neki od njih još nisu bili spremni zaigrati, dok je na Dinamovu stranu vukla tradicija, kvaliteta i iskustvo momčadi koja je tražila izlaz iz krize. 

---

image
Damir Krajač/Cropix
---

U takvom ritmu bez velikih očekivanja uprave i navijača za igrače Rijeke je bilo nešto lakše s psihološke strane doći do prednosti nego što je to igračima Dinama i Hajduka. Prije pobjede na Poljudu samopouzdanje su bildali preokretom na zaostaloj utakmici po groznom terenu u Gorici, a nakon te dvi utakmice upisali poraz tek od Dinama i pobjede u još sedam utakmica. Hajduk je s druge strane počeo tonuti u krizu i doveo se u situaciju da se iz te situacije mora vaditi protiv Dinama na Poljudu u prvenstvu i Kupu, a to je znamo već prošlo neslavno. Matematički za Hajduk postoji još šansa u borbi za naslov, ali nakon prikazanog na Poljudu protiv Dinama teško je vjerovati da u tome mogu i uspjeti. 

Rijeka je trenutno ostvarila impresivan učinak od 24 osvojena boda od mogućih 27 u drugom dijelu dok je Dinamo u istom intervalu osvojio 20, Lokomotiva 16, a Hajduk tek 14 bodova. S takvim učinkom imaju punim pravom Riječani vjerovati da su glavni favoriti u posljednjoj dionici prvenstva. Jadranski derbi će otkriti je li vrijeme za staviti hladiti šampanjce na Kvarneru, a to je ishod koji, budimo realni, nitko nije očekivao početkom sezone već na drugom kraju Jadrana ili ponovno u glavnom gradu.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kako su uspjeli? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => kako su uspjeli? 2 0 9757 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-04-05 20:40:07 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Krešimir Milić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-04-06 07:05:11 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2024-04-06 07:04:51 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Tri su važna trenutka lansirala Rijeku na vrh i u poziciju favorita za titulu, a u jednom je 'sukrivac' i Hajduk page_title=Tri su važna trenutka lansirala Rijeku na vrh i u poziciju favorita za titulu, a u jednom je 'sukrivac' i Hajduk [metakey] => HAJDUK, Rijeka, Željko Sopić, Damir Mišković, Rujevica [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26904545.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26904754.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26904755.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26904410.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26468487.jpg","\/images\/slike\/2024\/04\/05\/26468727.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Damir Kraja\u010d\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Damir Kraja\u010d\/Cropix","Bo\u017eidar Vuki\u010devi\u0107\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","


\n
\n
\n\u00a0<\/p>","


\n
\n\u00a0<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_26904545_1920.jpg":"1920x1080","k_26904545_1280.jpg":"1280x1280","k_26904545_1024.jpg":"1024x1024","k_26904545_640.jpg":"640x640","k_26904545_480.jpg":"480x480","k_26904545_340.jpg":"340x340","k_26904545_220.jpg":"220x220","o_26904545_1280.jpg":"1280x853","o_26904545_1024.jpg":"1024x682","o_26904545_640.jpg":"640x426","o_26904545_480.jpg":"480x320","o_26904545_340.jpg":"340x226","o_26904545_220.jpg":"220x146","h_26904545_1280.jpg":"1280x854","h_26904545_1024.jpg":"1024x683","h_26904545_640.jpg":"640x427","h_26904545_480.jpg":"480x320","h_26904545_340.jpg":"340x227","h_26904545_220.jpg":"220x147","pp_26904545_1280.jpg":"1280x1628","pp_26904545_1024.jpg":"1024x1303","pp_26904545_640.jpg":"640x814","pp_26904545_480.jpg":"480x611","pp_26904545_340.jpg":"340x432","pp_26904545_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26904754_1920.jpg":"1920x1080","k_26904754_1280.jpg":"1280x1280","k_26904754_1024.jpg":"1024x1024","k_26904754_640.jpg":"640x640","k_26904754_480.jpg":"480x480","k_26904754_340.jpg":"340x340","k_26904754_220.jpg":"220x220","o_26904754_1280.jpg":"1280x853","o_26904754_1024.jpg":"1024x682","o_26904754_640.jpg":"640x426","o_26904754_480.jpg":"480x320","o_26904754_340.jpg":"340x226","o_26904754_220.jpg":"220x146","h_26904754_1280.jpg":"1280x854","h_26904754_1024.jpg":"1024x683","h_26904754_640.jpg":"640x427","h_26904754_480.jpg":"480x320","h_26904754_340.jpg":"340x227","h_26904754_220.jpg":"220x147","pp_26904754_1280.jpg":"1280x1628","pp_26904754_1024.jpg":"1024x1303","pp_26904754_640.jpg":"640x814","pp_26904754_480.jpg":"480x611","pp_26904754_340.jpg":"340x432","pp_26904754_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26904755_1920.jpg":"1920x1080","k_26904755_1280.jpg":"1280x1280","k_26904755_1024.jpg":"1024x1024","k_26904755_640.jpg":"640x640","k_26904755_480.jpg":"480x480","k_26904755_340.jpg":"340x340","k_26904755_220.jpg":"220x220","o_26904755_1280.jpg":"1280x853","o_26904755_1024.jpg":"1024x682","o_26904755_640.jpg":"640x426","o_26904755_480.jpg":"480x320","o_26904755_340.jpg":"340x226","o_26904755_220.jpg":"220x146","h_26904755_1280.jpg":"1280x854","h_26904755_1024.jpg":"1024x683","h_26904755_640.jpg":"640x427","h_26904755_480.jpg":"480x320","h_26904755_340.jpg":"340x227","h_26904755_220.jpg":"220x147","pp_26904755_1280.jpg":"1280x1628","pp_26904755_1024.jpg":"1024x1303","pp_26904755_640.jpg":"640x814","pp_26904755_480.jpg":"480x611","pp_26904755_340.jpg":"340x432","pp_26904755_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_26904410_1920.jpg":"1920x1080","k_26904410_1280.jpg":"1280x1280","k_26904410_1024.jpg":"1024x1024","k_26904410_640.jpg":"640x640","k_26904410_480.jpg":"480x480","k_26904410_340.jpg":"340x340","k_26904410_220.jpg":"220x220","o_26904410_1280.jpg":"1280x853","o_26904410_1024.jpg":"1024x682","o_26904410_640.jpg":"640x426","o_26904410_480.jpg":"480x320","o_26904410_340.jpg":"340x226","o_26904410_220.jpg":"220x146","h_26904410_1280.jpg":"1280x854","h_26904410_1024.jpg":"1024x683","h_26904410_640.jpg":"640x427","h_26904410_480.jpg":"480x320","h_26904410_340.jpg":"340x227","h_26904410_220.jpg":"220x147","pp_26904410_1280.jpg":"1280x1628","pp_26904410_1024.jpg":"1024x1303","pp_26904410_640.jpg":"640x814","pp_26904410_480.jpg":"480x611","pp_26904410_340.jpg":"340x432","pp_26904410_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1078","hd_26468487_1920.jpg":"1920x1080","k_26468487_1280.jpg":"1280x1280","k_26468487_1024.jpg":"1024x1024","k_26468487_640.jpg":"640x640","k_26468487_480.jpg":"480x480","k_26468487_340.jpg":"340x340","k_26468487_220.jpg":"220x220","o_26468487_1280.jpg":"1280x718","o_26468487_1024.jpg":"1024x574","o_26468487_640.jpg":"640x359","o_26468487_480.jpg":"480x269","o_26468487_340.jpg":"340x190","o_26468487_220.jpg":"220x123","h_26468487_1280.jpg":"1280x854","h_26468487_1024.jpg":"1024x683","h_26468487_640.jpg":"640x427","h_26468487_480.jpg":"480x320","h_26468487_340.jpg":"340x227","h_26468487_220.jpg":"220x147","pp_26468487_1280.jpg":"1280x1628","pp_26468487_1024.jpg":"1024x1303","pp_26468487_640.jpg":"640x814","pp_26468487_480.jpg":"480x611","pp_26468487_340.jpg":"340x432","pp_26468487_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1440","hd_26468727_1920.jpg":"1920x1080","k_26468727_1280.jpg":"1280x1280","k_26468727_1024.jpg":"1024x1024","k_26468727_640.jpg":"640x640","k_26468727_480.jpg":"480x480","k_26468727_340.jpg":"340x340","k_26468727_220.jpg":"220x220","o_26468727_1280.jpg":"1280x960","o_26468727_1024.jpg":"1024x768","o_26468727_640.jpg":"640x480","o_26468727_480.jpg":"480x360","o_26468727_340.jpg":"340x255","o_26468727_220.jpg":"220x165","h_26468727_1280.jpg":"1280x854","h_26468727_1024.jpg":"1024x683","h_26468727_640.jpg":"640x427","h_26468727_480.jpg":"480x320","h_26468727_340.jpg":"340x227","h_26468727_220.jpg":"220x147","pp_26468727_1280.jpg":"1280x1628","pp_26468727_1024.jpg":"1024x1303","pp_26468727_640.jpg":"640x814","pp_26468727_480.jpg":"480x611","pp_26468727_340.jpg":"340x432","pp_26468727_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7793635 Threads: 10 Questions: 1568957958 Slow queries: 4786092 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111723866 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 48 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front03 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) ) [link] => /sport/domaci-nogomet/tri-su-vazna-trenutka-lansirala-rijeku-na-vrh-i-u-poziciju-favorita-za-titulu-a-u-jednom-je-sukrivac-i-hajduk-1378488 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/tri-su-vazna-trenutka-lansirala-rijeku-na-vrh-i-u-poziciju-favorita-za-titulu-a-u-jednom-je-sukrivac-i-hajduk-1378488?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 292692 [name] => Rijeka [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rijeka [link] => /tag/rijeka ) [2] => stdClass Object ( [id] => 255551 [name] => Željko Sopić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-sopic [link] => /tag/zeljko-sopic ) [3] => stdClass Object ( [id] => 441194 [name] => DAMIR MIŠKOVIĆ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => damir-miskovic [link] => /tag/damir-miskovic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 517927 [name] => Rujevica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rujevica [link] => /tag/rujevica ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kako su uspjeli? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Tri su važna trenutka lansirala Rijeku na vrh i u poziciju favorita za titulu, a u jednom je ‘sukrivac‘ i Hajduk [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-16-12-09-29-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26904545.jpg [galleryCount] => 6 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Damir Krajač/Cropix [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26904545.jpg [title] => Damir Krajač/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26904754.jpg [title] => Damir Krajač/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26904755.jpg [title] => Damir Krajač/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26904410.jpg [title] => Damir Krajač/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26468487.jpg [title] =>




 

Božidar Vukičević/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/04/05/26468727.jpg [title] =>



 

Vojko Bašić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Da mora biti ova i da je ključna iz više razloga slušali smo više puta o ovoj sezoni kad Hajduk treba do titule prvaka. I ne samo Hajduk. Ono što bi u financijskom smislu mogla donijeti ta titula lakšim plasmanom u grupnu fazu jednog od europskih natjecanja je bogatstvo za hrvatske klubove. Dakle, daje značajnu prednost ili financijsko poravnanje s drugima, kako za koga, a za Hajduk je bilo bitno prekinuti 19 godina čekanja od posljednjeg osvojenog naslova prvaka.

Ipak ono što je trebalo biti sudbonosno i dok se već razmišljalo kakva će biti fešta na proslavi, neke stvari se jednostavno nisu poklopile. Krenulo je za Hajduk dobro u prvenstvu. Nanizao je tad Ivan Leko pet utakmica bez poraza, zapravo ako ćemo biti precizni kazat ćemo pomoćni trener Adnan Čustović koji je umjesto suspendiranog Leke vodio momčad. 

Osvojenih 15 bodova, deset zabijenih i samo dva primljena gola bio je start kojim se činilo da sve ide željenom smjeru. U tom trenutku Osijek je bio drugi s 11 bodova, Rijeka je imala devet s tri pobjede i dva poraza, a Dinamo je bio na četvrtom mjestu sa sedam bodova i utakmicom manje. Nikad gore nisu izgledali ‘plavi‘ u svojoj krizi od dvorskih previranja za vlast u Maksimiru do onog što su pokazivali na terenu. 

Već krajem kolovoza stigla je trenerska promjena u redovima Dinama za koju se činilo da će poremetiti Rijeku i baciti ih u krizu. Naime, Sergej Jakirović preuzeo je klupu na Maksimiru nakon Igora Bišćana nekoliko dana prije derbija Dinama i Rijeke. Nakon početnog šoka na Rujevici te izraza nezadovoljstva prema potezu bivšeg trenera i kluba s kojim su posljednjih godina gajili češće prijateljski odnos nego rivalstvo i sami su povukli sličan potez te angažirali Željka Sopića iz Gorice. 

---

image
Damir Krajač/Cropix
---

Tvorac čuda u Turopolju osebujnog karaktera i specifičnih verbalnih vještina pokazao se kao pun pogodak za momčad Damira Miškovića. Još do dolaska u Goricu bio je osporavan, pa i nakon uspjeha s Turopoljcima uzrok toga se tražio u drugima. No, ono što je pokazao prvo u Gorici koju je u nemogućoj misiji izvukao iz ponora i onog što sad radi s Rijekom ne može više nitko tvrditi da se radi o slučajnosti ili sreći. Stil koji je gajio u Gorici sa što više udaraca prema golu iz svih mogućih pozicija prelio je u Rijeku koja ove sezone kreira najviše velikih šansi. To mu nije bio problem s obzirom na tip igrača koji su ga dočekali na Rujevici, dok neki koje je malotko mogao zamisliti u šampionskoj trci za bilo koji klub pod njegovim su vodstvom postali važni pijuni koji ostvaruju bitne role u Rijeci. 

Lov na preokret

Jesenski dio prvenstva Hajduk je zaključio na prvom mjestu i spominjala se titula prvaka sve glasnije. Jedini koji je javno primirivao euforiju oko termina jesenske titule zapravo je bio trener Mislav Karoglan, svjestan da se još može sve okrenuti s obzirom na broj utakmica pred njima. Njegov niz nepobjedivosti bližio se kraju, a da u to nitko nije vjerovao da bi se moglo dogoditi. Nakon što je s dva remija zaključio zagrebačka gostovanje kod Lokomotive i Dinama čekala ga je utakmica protiv Rijeke na Poljudu.

Bio je trenutak dok su se u Dinamu bavili izborima, time koliko će još tolerirati Jakirovića i hoće li dovesti Brekala koji je otišao na kraju najvećim rivalima, a Hajduk je predstavljao zvučna igračka pojačanja koja su se priključila Livaji i društvu. Za to vrijeme Rijeka nije prodavala nikoga i nakon natezanja kroz dio prosinca i siječnja dogovorili su se sa Selahijem oko produženja ugovora. Selahija su mnogi povezivali s Hajdukom i Dinamom kao potencijalnim destinacijama igraču kojem je isticao ugovor na ljeto. Bio je to važan trenutak uoči početka drugog dijela uz to što su momčad s kojom su ostali priključeni vrhu su zadržali. Pokazat će se i ispravnim potezom s obzirom da su atraktivno igrali u prvom dijelu, ali pod upitnikom je bilo ima li ta momčad snage iznijeti borbu za naslov prvaka i Kup. Tanka je bila i rubrika dolazaka na Rujevicu jer je tek pred kraj prijelaznog roka došao napadač Mirko Marić na posudbu iz Monze. 

---

image



 

Vojko Bašić/Cropix
---

---

image




 

Božidar Vukičević/Cropix
---

Drugi važan trenutak za Riječane u stremljenju prema tituli tijekom drugog dijela bio je preokret protiv Gorice u zaostaloj utakmici. Na užasnom terenu Gorica je imala vodstvo od 2:0, a utakmica je ostala upamćena po tome da je Sopić vadio Ivanovića i Pašalića u 31. minuti i da je igrače vodio na team building na benzinsku te da su stigli na kraju do preokreta od 3:2. Četiri dana prije puta u Split gdje se u svečanoj atmosferi pred rasprodanim Poljudom spremalo predstavljanje Ivana Perišića i Josipa Brekala malo je bilo onih koji su očekivali da će i hajdukovcima pokvariti tu atmosferu. No ne samo da su pobjedom zasjenili predstavljanje dva zvučna pojačanja, nego su i tim preokretom zamijenili pozicije na ljestvici i u odnosu snaga.

Hajduk je tu izgubio vrh ljestvice i počeo upadati u krizu iz koje se izlaz još ne nazire. Poraz od Rijeke je neplanirano usmjerio sezonu Hajduku i počeo razotkrivati manjkavosti šampionskih ambicija ‘bijelih‘. Istini za volju pokosile su i ozljede dobar dio Karoglanovih prvotimaca, a dogodilo se da nema kohezije među igračima koji su na kraju prosuli prilike za dokrajčiti Dinamo i Rijeku.

Remont nakon Palikuče

Rijeci od početka do tog trenutka nitko nije davao previše na važnosti u borbi za naslov, a na kraju su postali najvažniji čimbenik. Momčad je slagao Jakirović, a na njegovim temeljima Sopić je stigao do prvog mjesta. Da financijski ne stoje dobro znalo se već zbog kazne koju su dobili od UEFA-e, a probleme su pokrivali izlaznim transferima Matije Frigana i Princea Ampema te Andrije Vukčevića. Unatoč takvoj situaciji uspjeli su na ljeto konstruirati važan kostur momčadi dolascima Tonija Fruka, Marka Pjace, Nike Jankovića, Marca Pašalića te Franje Ivanovića, a stigli su još Momo Yansane, Marijan Čabraja, Dejan Petrović, Silvio Ilinković i Steven Juncaj

Ta rekonstrukcija za Rijeku je bila važna nakon što su pod sportskim direktorom Robertom Palikučom zamalo doveli u pitanje opstojnost kluba u prvoligaškom društvu. Podsjetimo se samo prošlogodišnjih lutanja u kadru s kojim su ispali iz Kupa od BSK Bijelog Brda te jesenski dio završili na osmom mjestu sa osam bodova od zadnjeg mjesta. Jakirovićev dolazak na klupu ih je podigao na kraju do četvrtog mjesta i plasmana u kvalifikacije za Konferencijsku ligu. 

Trenutni trener Dinama prihvatio je prošle zime posao u Rijeci pod uvjetom da sam složi momčad, drugim riječima ispravi sve što je Palikuća prije njega napravio. U dobrom odnosu s Dinamom dobio je Jankovića koji je na ljeto ostao u Rijeci te Antonija Marina i Denija Jurića na posudbu do ljeta, a Emir Dilaver je raskinuo ugovor na Maksimiru te preselio na Rujevicu. 

---

image
Damir Krajač/Cropix
---

Uz njih su još stigli Emmanuel Banda iz Djurgardena te Danilo Veiga iz Gil Vicentea, a od ljeta pretprošle godine su imali i povratnika Mateja Mitrovića. Među igračima koji su došli prošle sezone bili su još Alen Grgić, Bruno Goda i Bruno Bogojević za koje je Jakirović imao uloge. Uz nova imena s kojima su pogodili, starija poput kapetana Nediljka Labrovića, Lindona Selahija te Jorgea Obregona isplivali su i mlađi igrači poput Nike Galešića, Veldina Hodže i Ivana Smolčića. Potrefilo se da je tijekom ove sezone gotovo svaki od nabrojanih igrača u jednoj od odigranih utakmica bio junak Riječana, a najbolji pokazatelj za to je i utakmica na Poljudu koja je usmjerila ove dvije momčadi. 

Od lovca do lovine

Rijeka je na otvaranju proljetnog dijela ostala bez glavne stoperske linije Dilaver-Mitrović i zamijenili su ih Galešić i Radeljić. Mnogi su na njih ciljali kao glavnu točku preko koje će Hajduk doći do pobjede u svečarskoj atmosferi i nastaviti rapsodiju iz jeseni, ali to se nije dogodilo. Ovaj dvojac bio je među najbolje ocijenjenim na susretu i odigrao na razini izvan očekivanja. Rijeka u toj utakmici nije igrala ništa bolje od Hajduka, koji je u nekim trenucima čak i izgledao bolje te imao vodstvo, ali u drugom dijelu su iz tri prekida došli do dva gola za preokret. 

Pokazat će se kasnije i preokretom u odnosu snaga u utrci za naslov prvaka. Tek su pojedinci upozoravali na ovu momčad Rijeke kao na potencijalne prvake dok ih većina nije vidjela u tom kontekstu. Hajduk je bio favorit zbog imena koja su stigla u poljudsku svlačionicu, iako neki od njih još nisu bili spremni zaigrati, dok je na Dinamovu stranu vukla tradicija, kvaliteta i iskustvo momčadi koja je tražila izlaz iz krize. 

---

image
Damir Krajač/Cropix
---

U takvom ritmu bez velikih očekivanja uprave i navijača za igrače Rijeke je bilo nešto lakše s psihološke strane doći do prednosti nego što je to igračima Dinama i Hajduka. Prije pobjede na Poljudu samopouzdanje su bildali preokretom na zaostaloj utakmici po groznom terenu u Gorici, a nakon te dvi utakmice upisali poraz tek od Dinama i pobjede u još sedam utakmica. Hajduk je s druge strane počeo tonuti u krizu i doveo se u situaciju da se iz te situacije mora vaditi protiv Dinama na Poljudu u prvenstvu i Kupu, a to je znamo već prošlo neslavno. Matematički za Hajduk postoji još šansa u borbi za naslov, ali nakon prikazanog na Poljudu protiv Dinama teško je vjerovati da u tome mogu i uspjeti. 

Rijeka je trenutno ostvarila impresivan učinak od 24 osvojena boda od mogućih 27 u drugom dijelu dok je Dinamo u istom intervalu osvojio 20, Lokomotiva 16, a Hajduk tek 14 bodova. S takvim učinkom imaju punim pravom Riječani vjerovati da su glavni favoriti u posljednjoj dionici prvenstva. Jadranski derbi će otkriti je li vrijeme za staviti hladiti šampanjce na Kvarneru, a to je ishod koji, budimo realni, nitko nije očekivao početkom sezone već na drugom kraju Jadrana ili ponovno u glavnom gradu.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Damir Krajač/Cropix Damir Krajač/Cropix Damir Krajač/Cropix Damir Krajač/Cropix Božidar Vukičević/Cropix Vojko Bašić/Cropix
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/tri-su-vazna-trenutka-lansirala-rijeku-na-vrh-i-u-poziciju-favorita-za-titulu-a-u-jednom-je-sukrivac-i-hajduk-1378488 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a8861eea6ccd54264e444585b1b084c9858e460f [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Tri+su+va%C5%BEna+trenutka+lansirala+Rijeku+na+vrh+i+u+poziciju+favorita+za+titulu%2C+a+u+jednom+je+%E2%80%98sukrivac%E2%80%98+i+Hajduk&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Ftri-su-vazna-trenutka-lansirala-rijeku-na-vrh-i-u-poziciju-favorita-za-titulu-a-u-jednom-je-sukrivac-i-hajduk-1378488 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Ftri-su-vazna-trenutka-lansirala-rijeku-na-vrh-i-u-poziciju-favorita-za-titulu-a-u-jednom-je-sukrivac-i-hajduk-1378488 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => kako su uspjeli? [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometkako su uspjeli?

Tri su važna trenutka lansirala Rijeku na vrh i u poziciju favorita za titulu, a u jednom je ‘sukrivac‘ i Hajduk

Piše Krešimir Milić
6. travnja 2024. - 09:04

Da mora biti ova i da je ključna iz više razloga slušali smo više puta o ovoj sezoni kad Hajduk treba do titule prvaka. I ne samo Hajduk. Ono što bi u financijskom smislu mogla donijeti ta titula lakšim plasmanom u grupnu fazu jednog od europskih natjecanja je bogatstvo za hrvatske klubove. Dakle, daje značajnu prednost ili financijsko poravnanje s drugima, kako za koga, a za Hajduk je bilo bitno prekinuti 19 godina čekanja od posljednjeg osvojenog naslova prvaka.

Ipak ono što je trebalo biti sudbonosno i dok se već razmišljalo kakva će biti fešta na proslavi, neke stvari se jednostavno nisu poklopile. Krenulo je za Hajduk dobro u prvenstvu. Nanizao je tad Ivan Leko pet utakmica bez poraza, zapravo ako ćemo biti precizni kazat ćemo pomoćni trener Adnan Čustović koji je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 14:09