StoryEditorOCM
Domaći nogometigra se u petak

Trener Dinama najavio derbi, prokomentirao je i turbulentan tjedan na Poljudu

Piše Tomislav Dragobratović/SN
12. rujna 2024. - 12:18

Dinamov strateg Sergej Jakirović održao je konferenciju za medije uoči najvećeg hrvatskog derbija. Utakmica Dinamo - Hajduk na rasporedu je u petak na Maksimiru s početkom od 20.00 sati. Dinamo je nakon uvodnih pet kola na prvom prvenstvenom mjestu s 13 bodova, dok je Hajduk trenutno treći s 11 - pišu Sportske novosti.

- Sutra nas očekuje derbi, svejedno je tko je u kakvom stanju. Veliki prestiž, rivalstvo, respekt, Koristili smo juniore da imamo trenažni proces, regenerirali smo se. Neki reprezentativci su igrali, neki ne. Danas još čekamo Hoxhu, kompletirat ćemo se i odlučiti za sastav - rekao je Jakirović u uvodu.

Ristovski je dodao:

- Postavit ćemo se, pokazat da je Dinamo lider, idemo po tri boda.

Dinamo je ogroman favorit, je li to opasnost?

- To više vi mediji potencirate. Čeka nas zahtjevna utakmice, nijedna utakmica rivala nije lagana. Ja sam zahtijevao da je fokus na utakmicu u prvenstvu, dakle prva sljedeća, ja ne preskačem utakmice. Maksimalno smo fokusirani. Ako netko preskače utakmice, to je problem za njega, ja svakog respektiram.

image
Tomislav Kristo/Cropix

- Derbi je poseban. Nema euforije, gleda se Hajduk. Treba se postavit liderski i to potvrdit.

Derbi u najljepšem sjećanju?

- Derbi za Uskrs. Jako bitna utakmica za ostanak u borbi za naslov. Nakon toga smo ih izbacili i u Kupu.

Kako vidite Hajduk i kako može utjecati ova "vanjska buka" na igrače?

- Nije isto. Ja sam osjećao podršku cijelo vrijeme. Naravno da je došao trener koji je svjetsko poznato ime, moraš se prilagoditi sredini. Došao je i Rakitić, njemu naravno treba vremena. Livaja je dokazan igrač, Krovinović, Uremović... Mi ih maksimalno respektiramo.

Može li Mišić igrati?

- Ja tu pušem na hladno. Prošli put je Bruno izrazio želju da igra, pa se ozlijedio na dva mjeseca. Ajde da je peti mjesec, onda "nek se raspadne". Provjerit ćemo na treningu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 12:24