StoryEditorOCM
Domaći nogometdobra vijest

Sjajni u odlučujućoj utakmici: Hrvatska futsalska reprezentacija osigurala play-off za SP

Piše Hina
20. prosinca 2023. - 20:40

Hrvatska futsalska reprezentacija je u susretu posljednjeg, šestog kola C skupine elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo na gostovanju u Levicama pobijedila Slovačku sa 4-2 (4-2) izborivši plasman u dodatne kvalifikacije.

Hrvatska reprezentacija je i prije zadnjeg kola osigurala drugo mjesto u skupini iza pobjednika Francuske, ali ne i plasman u dodatne kvalifikacije.

Za jedno od četiri mjesta u play-offu odabranici izbornika Marinka Mavrovića trebali su osvojiti barem bod u Slovačkoj. No, Hrvatska je slavila sa 4-2 i sada čeka 25. siječnja iduće godine kada će doznati suparnika u play-offu koji je na rasporedu u travnju.

Hrvatska je u večerašnjem susretu bila oslabljena neigranjem Kristijana Postružina i vratara Filipa Baškovića, ali u momčad su se nakon oporavka od ozljeda vratili Dario Marinović i Zoran Primić. U prvoj međusobnoj utakmici u elitnom kvalifikacijskom kolu Hrvatska je u Puli uvjerljivo svladala Slovake (4-0).

Hrvatska je sjajno ušla u susret. Povela je već u 48. sekundi golom Nike Vukmira. Kristian Čekol je u drugoj minuti zabio za 2-0, da bi Dario Marinović u četvrtoj minuti pogodio za 3-0. Slovačka se vratila u život golovima Patrika Zatoviča (7) i Martina Smeričke (12), no do kraja poluvremena je Luka Perić vratio Hrvatsku na +2.

U nastavku susreta hrvatska vrsta je pametnom igrom obranila prednost i na koncu slavila. Dvije minute prijeka kraja susreta Slovaci nisu iskoristili kazneni udarac, Matuš Ševčik je pogodio vratnicu.

U drugom susretu iz ove skupine Francuska je na gostovanju pobijedila Njemačku sa 3-1 potvrdivši prvo mjesto u skupini i direktan plasman na World Cup koji će se iduće godine održati u Uzbekistanu.

Souheil Mouhoudine (2), Sid Belhaj (6) i Mamadou Toure (40) su pogodili za Francusku, dok je Suad Ak bio njemački strijelac (11).

Francuska je na koncu osvojila prvo mjesto sa 16 bodova, Hrvatska je druga sa 12 bodova, Slovačka je ostala na četiri, a Njemačka tri boda.

REZULTATI:

Slovačka - Hrvatska   2-4

Njemačka - Francuska  1-3

LJESTVICA:

1. Francuska   6    5    1    0    27-11   16

2. HRVATSKA    6    4    0    2    20-10   12

3. Slovačka    6    1    1    4    14-26    4    

4. Njemačka    6    1    0    5    11-25    3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:36