StoryEditorOCM

Prosinečki odahnuo: Da smo izgubili tko zna što bi u Upravi mislili ili odlučili

Piše Sport SD
27. kolovoza 2023. - 21:54

Prva nedjeljna utakmica šestog kola Supersport HNL-a između Istre i Rudeša završila je bez pogodaka, čime je momčad Roberta Prosinečkog upisala prvi bod u novoj sezoni. Strateg zagrebačke momčadi nije krio olakšanje nakon utakmice.

- Ovo nam je jako važan bod prije svega na planu samopouzdanja. Prvih 25 minuta, do prekida zbog topline, Rudeš je zbilja dobro igrao. Nakon toga smo malo pali, ali znali smo da igramo na teškom gostovanju. Mogli smo dobiti i izgubiti. U postavi sam imao tri igrača 2004. godište, nedostaje nam iskustva, ali ova momčad će rasti – rekao je Prosinečki.

Osvrnuo se i na potencijalno pitanje njegove budućnosti u klubu, u slučaju da je i danas Rudeš ostao bez bodova.

- To što sam kazao da ćemo vidjeti nakon Istre više je bilo u kontekstu stava kluba, a ne mojeg osobno. Da smo izgubili tko zna što bi u Upravi mislili ili odlučili, to je nogomet. Sada se moramo fokusirati na sljedeći meč s Goricom, to nam je vrlo važna utakmica.

Trener Istre David Catala bio je razočaran konačnim ishodom.

- Moram reći da sam nakon svega razočaran kako je to ispalo, pogotovo nakon prvih 25 minuta kada se praktično nismo pojavili na terenu. Bila je konfuzija u igri, manjak agresivnosti, krive kretnje. Onda smo nakon pauze zbog sparine zaigrali ipak bolje i stvorili neke šanse. Sastav sam birao temeljem onog što sam vidio na treningu i kao najbolju opciju za ovu utakmicu, imajuću u vidu da su neki igrači imali virozu, pa nisam mogao na njih računati - rekao je Catala.

Nadodao je i kako je ovo tek početak za njega i momčad.

- Vjerojatno sam u nečemu pogriješio, analizirat ćemo utakmicu i onda kroz rad ispravljati propuste. Ovo je proces, na početku sam, moramo puno raditi i napredovat ćemo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:50