StoryEditorOCM
Domaći nogometvelike promjene

Podravina bruji, Slaven Belupo pred privatizacijom, a na čelno mjesto dolazi član uprave Dinama

Piše SPORT SD
20. listopada 2024. - 14:23

Slaven Belupo trenutno je zadnji na tablici HNL-a, a moguće ispadanje bio bi težak udarac za klub. Iako, pod vodstvom novog trenera Marija Kovačevića neki pomaci u igri se vide.

Nedjelja prolazi u znaku utakmice protiv Hajduka, ali i druge velike promjene se očekuju u Slaven Belupu.

Nije Kovačević jedina velika promjena u klubu iz Koprivnice ove sezone. Naime, u rujnu je otišao direktor Aleksandar Aleksovski, a kako piše ePodravina, njega bi, po svemu sudeći, mogao zamijeniti iskusni klupski menadžer i član Uprave Dinama Darko Podnar. 

Uz sve ovo, sve više se napominje u nogometnim krugovima kako se Slaven želi što bolje pripremiti za privatizaciju, piše ePodravina.

image

Mario Kovačević

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Što se Podnara tiče, inače gorljivog navijača Dinama, bio je jedan od ključnih aktera u spašavanju posrnule Istre 1961; bilo je to prije nešto manje od 10 godina. Ondašnji vlasnik Michael Glover napravio je, pisali su mediji, pustoš. Podnar je u međuvremenu uspio ispregovarati suradnju sa španjolskim Alavesom. Posljedica svega je i ulazak španjolskih investitora iz Baskonije u ovaj hrvatski prvoligaški klub. Njegovi su ga rezultati doveli i do člana Uprave Dinama, u koju je ušao još pod bivšom Upravom. Njegova uloga prije svega bi bila osigurati to da koprivnički prvoligaš bude dobra “udavača” za potencijalne partnere i investitore. Po mogućnosti domaće, jednog ili više njih, dodaje ePodravina.

image

Vlatka Peras, Marijan Kustić, Darko Podnar.
 

Goran Mehkek/Cropix

Već se spominjalo da je Slaven na tragu velikih unutarklupskih promjena, a to je u svojoj izjavi za Index ‘otkrio‘ i Nenad Črnko, predsjednik Gorice.

– Nije to prodaja HNK Gorice, to je transformacija kluba iz udruge građana u sportsko dioničko društvo. Najbolji ponuđač dobit će pravo vlasništva nad klubom, a to je Varaždin već napravio, Istra, Hajduk i Osijek na tom su modelu odavno, to želi napraviti i Slaven Belupo – potvrdio je Črnko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 14:30