StoryEditorOCM

Ovakvog smo se scenarija s razlogom pribojavali, na njega upozoravali, a sada je Hrvatska zaista u ‘paklu‘

25. lipnja 2024. - 13:36

Poslije utakmice s Albanijom, četiri dana pred ključni zadnji susret grupne faze Eura protiv Italije, upozoravali smo da bi se ovakav scenarij mogao dogoditi. Tekst pod naslovom ‘Apsurdno do boli!

Hrvatska bi čak dva dana u Njemačkoj mogla trenirati bezveze, ni navijači se neće smjeti vratiti‘ objavili smo da bismo ukazali na mogućnost koja Hrvatskoj prijeti u slučaju da remijem s Italijom s dva boda bude čekala rasplet borbe za mjesto u drugom krugu kao jedna od četiri najbolja trećeplasirana sastava. Nažalost, zbog pogotka koji su nam europski prvaci Talijani zabili u osmoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 1:1 baš nam se to i dogodilo.

image
Ante Čizmić/Cropix

Hrvatska sada mora čekati rasplet ostalih skupina, da joj se poklope neke stvari. Brojne stvari. Engleska mora uvjerljivo svladati Sloveniju, s najmanje tri gola razlike, Danska mora pobijediti Srbiju, Portugal Gruziju, a Turska Češku. Dok se to (ne) dogodi, su hrvatski reprezentativci na čekanju. Nakon susreta vratili su se u Neuruppin i čekaju svoju sudbinu.

Ovaj format natjecanja ostavlja barem nadu, ali definitivno nije najsretnije rješenje. Na čekanju su i hrvatski novinari koji prate svoju reprezentaciju, ali što je mnogo važnije i navijači koji su u Njemačkoj. Mnogi imaju unaprijed isplanirani itinerar, ali ovako oni koji planiraju ostati ako Hrvatska prođe ne znaju što bi sa sobom. I tako je do daljnjeg, dok Hrvatska i matematički ne ispadne s turnira. Zadnji susreti skupina C i D igraju se u utorak, a skupina E i F tek u srijedu. Može to sve skupa potrajati i dva dana, taj „pakao” u kojem se nalaze trenutno hrvatski reprezentativci. Ili se možda ipak ne dogodi čudo svih čuda i nekako izborimo nastavak natjecanja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 13:37