StoryEditor
Domaći nogometi dalje se ne mire

Osijeku kazne sucima ne znače ništa: Još je netko kriv, ne samo Pajač. Nova utakmica bila bi jedino pravedno i normalno

Piše Darko Ružić/SN
3. lipnja 2020. - 15:14
Srđan Vrančić/Hanza Media

Sa zanimanjem su u Gradskom vrtu čekali pravorijek Komisije sudaca HNL-a. Kada su pak spoznali kakva je odluka i da su kažnjeni Pajač, Jović i Modrić, utjehu u tome nisu našli, pišu Sportske novosti.

- Ni slučajno - zagrmio je glavni klupski skaut Marin Skender kojem je pripalo u dužnost prenijeti stav čelništva i vlasnika kluba.

- Nova utakmica, to bi bilo jedino pravedno i normalno. Tko će nam nadoknaditi ne malu novčanu štetu? Nepovratno je naš klub ostao bez sudjelovanja u finalu Kupa kojem je bio sasvim blizu, a puno imamo sponzorskih ugovora koji su zasnovani na natjecateljskom rezultatu - u dahu je izjavio Skender.

Nije na tome stao, zahuktao se i kao i svi u Osijeku svoj bi gnjev mogao dugo istresati.

- Nakon svega ispada da je zapravo kažnjen ostao jedino Osijek, tim ispadanjem iz Kupa - kazao je Skender. - I bez Kleinheislera smo ostali nakon nepravednog isključenja.

I sudbina Erosa Grezde je neizvjesna...

- Neću o tome. Ne odobravamo njegov čin, ali halabuka koja se digla nije ništa drugo do skretanje pozornosti s onog što je najbitnije. Osijek je teško oštećen - veli Skender.

Otišao je i korak dalje, bez dlake na jeziku.

- Izvukli smo ni krivi ni dužni deblji kraj, ali nećemo se s tim pomiriti. Tražimo i odgovornost ostalih osoba, prije svih Ante Kulušića, on je jedan od dopredsjednika HNS-a, član Izvršnog odbora, predsjednik Komisije sudaca, on vodi projekt VAR-a.

Za kraj nove teške riječi...

- Mora netko objasniti zbog čega je taj Pajač sudio Rijeci i u osmini finala Kupa, onda opet u četvrtfinalu onu utakmicu kada je na Rijeci eliminirala Dinamo u neregularnim uvjetima za igru, pa i sada utakmicu polufinala u kojoj smo joj mi bili protivnici. I zašto je Pajač sudio Rijeci čak tri prvenstvene utakmice u nizu? U današnje vrijeme kada postoji VAR neshvatljivo je ono što je u nedjelju bilo u Rijeci. Mogu samo reći da je to krađa i pljačka. Pričati sada kako je i naš branič Lončar trebao u 4. minuti dobiti žuti karton da bi se nešto, iako ne znam što, opravdalo, a ne spomenuti pri tome sedmu minutu utakmice kada je domaći igrač Galović u svom kaznenom prostoru loptu dirao rukom samo je odvraćanje pozornosti od najbitnijeg. Osijek je oštećen, na neregularan način zaustavljen, ali borit ćemo se, još je netko kriv, ne samo Pajač - zaključio je Skender.

#NK OSIJEK#MARIN SKENDER

Izdvojeno

08. srpanj 2020 11:26