StoryEditorOCM
Domaći nogometIde Val...

Opet na klupi! Bivši hajdukovac ima novi posao, preuzima prošlosezonskog prvaka: ‘Ne trebaju meni ni Džeko, ni Rakitić‘

Piše Ivan Renić
3. srpnja 2024. - 15:02

Ima posla ko oće radit! Ivan Pudar prihvatio je poziv Vala iz Kaštel Starog. Proslavljeni hajdukovac preuzeo je klupu novopečenog ‘trećeligaša‘. Povratak je to na mjesto gdje je za njega sve počelo. Prisjetio se Pudar kako je baš u Valu započela njegova trenerska karijera.

- Vraćam se u dalmatinski u šušur! Zvali su me, nisam dvije godine radio. Ali prihvatio sam. Ajde da se malo i pokažem na djelu, da ne ispadne da samo govorim. To je klub u kojemu sam napravio prve trenerske korake i teško je odbiti takav poziv – javio nam se Pudar.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Cijela stvar još nije službena. Tek treba sjesti s predsjednikom Antom Certom i dogovoriti detalje suradnje. Ali sigurno je zato da je Val napustio Petar Matetić. Riječ je o mladom 29-godišnjem stručnjaku koji je prvo ostvario uspjehe s juniorima Vala, a onda u prošloj sezoni sa seniorima osvojio prvu mjesto u 1. ŽNL. Vratilo je to val u 3. NL jug. A glavni je cilj tamo i ostati. U tome će im pokušati pomoći 62-godišnji trenerski lisac s bogatim iskustvom.

Vodio je Pudar u trenerskoj karijeri brojne klubove među kojima su Hajduk, Šibenik, Solin, Hrvatski dragovoljac, Zadar... Posljednji angažman imao je u Uskoku u kojega je stigao nakon epizode u Kazahstanu.

- Bio sam u Uskoku na istu molbu. Pomogao sam koliko sam mogao. Dok sam bio trener u Klisu zabijali su tri gola u prosjeku, a prije mene jedva jedan.

image
Jakov Prkić/Cropix

U novoj sezoni treće lige koja je zapravo četvrti razred hrvatskog nogometa najveći će ‘problem‘ biti mladi.

- Neće biti lako pronaći gomilu mladih igrača. Moraš imati desetak igrača ispod 21 godine, mislim da četiri moraju igrati, a s trojicom moraš završiti utakmicu. Uglavnom, pravila su jako stroga. I to je dobro za nogomet, ali klubovima neće biti lako to izrealizirati. Bit će tu zavrzlame.

Kakav je plan u Valu?

- Osnovni cilj je izboriti ostanak u ligi. Ne želimo biti samo prolaznici. Važno je i promovirati što više mladih igrača, dati im šansu da se pokažu.

image
Duje Klarić/Cropix

Pudar bi na ‘svoj brk‘ mogao privući i neko poznatije ime u Kaštel Stari, ali...

- Znate i sami da nikad nisam trčao za igračima. Radim s onim što imam, pokušam stvoriti momčad i igru. Tako sam radio i u Hajduku. Ne trebaju meni ni Džeko, ni Rakitić. Treba se pokriti s onim što imaš. U Trećoj ligi nije lako, ni financijski, ni s infrastrukturom, ali borit ćemo se. Mladi igrači su tu, od starijih većina radi, pa treba uskladiti termine treninga i svega ostalog.

image
Jakov Prkić/Cropix

Takav je trenerski posao, nikad se ne zna koliko će trajati mandat.

- Bit će dogovor. Radit ću dok je potrebno. Ne daj Bože lošeg rezultata. Onda te nitko ne pita ni za ime, ni za prezime. Ako meni dođe neka ponuda, bit će razumijevanja. Pripreme počinju 27. srpnja. Ovih dana ću razgovarati s ljudima iz kluba da polako krenemo – poručio je Pudar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 15:03