StoryEditorOCM
Domaći nogometNOVO IME NA KLUPI

Novi trener Osijeka već je stigao na Opus Arenu, Talijan istaknuo: ‘Veselim se izazovu, ovo je fantastično mjesto‘

Piše Goran Čičin-Mašansker/SN
12. lipnja 2024. - 09:46

Novi trener stigao je u Osijek. U novoj sezoni Bijelo-plave će voditi Federico Coppitelli, 39-godišnji talijanski stručnjak rođen u Rimu. S njim su na Opus Arenu stigla i trojica pomoćnika, također Talijana, pišu Sportske novosti.

Dolazak novog stratega popraćen je i videom objavljenim na Osijekovim digitalnim kanalima, a u novoj sredini dočekao ga je sportski direktor Jose Boto.

- Prvi su mi dojmovi iznimno dobri, ovo je zaista fantastično mjesto! Ono što sam do sada vidio na razini je velikih europskih klubova, pogotovo što se tiče uvjeta za rad koji su vrhunski. Sretan sam što sam ovdje i veselim se svim zajedničkim izazovima – prva je poruka Federica Coppitellija koji će se danas predstaviti i javnosti na konferenciji za novinare.

Zanimljivo je da se talijanski trener u dosadašnjoj karijeri specijalizirao za rad s mladim momčadima. Bio je u akademijama Rome, Torina i Frosinonea, a najveći uspjeh ostvario je s juniorskom (U-19) momčadi Leccea s kojom je osvojio Primaveru te je proglašen i najboljim trenerom u tom natjecanju.

‘‘Stekao je reputaciju trenera koji zna prepoznati i razvijati potencijal talentiranih igrača i s njima ostvarivati visoke ciljeve, a u našem će klubu imati priliku dokazati se i među seniorima‘‘, ističu u NK Osijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. lipanj 2024 01:10