StoryEditorOCM
Domaći nogometneočekivano

Navijačima Dinama je privlačniji Hajduk nego ‘Europa‘, jučerašnji broj gledatelja s Maksimira nije podatak za hvaliti se

Piše Sport SD
15. prosinca 2023. - 12:49

Dinamo je jučerašnjom pobjedom protiv Ballkanija (3:0) osigurao još jedno europsko proljeće. Momčad s Maksimira usprkos turbulentnoj sezoni ostvarila je svoj inicijalni cilj, iako to nije u najelitnijem natjecanju poput Lige prvaka, ili do sada uvijek prihvatljivoj Europskoj ligi. 

No, izgleda kako ova Konferencijska liga, trećerazredno europsko natjecanje nije previše zanimljivo navijačima "modrih". Pokazale su to jučerašnje puste tribine stadiona u Maksimiru na kojima se skupilo svega 6048 gledatelja. Dinamo je igrao odlučujući susret za prolazak dalje, ali ni ta težina utakmice protiv kosovskog kluba nije privukla previše pažnje.

Istina je da je dio tribina zatvoren nakon potresa u ožujku 2020. godine pa je tako i reduciran broj gledatelja. Umjesto dotadašnjih 38.923, na stadion može pristupiti 24.851 gledatelj. Naime, istočna je tribina iz sigurnosnih razloga zatvorena, dok je južna uz konstruktivna ojačanja upotrebljiva, ali sa smanjenim kapacitetom. Međutim, i dalje je taj broj dostupnih mjesta četiri puta veći od broja gledatelja koji se jučer našao na Maksimiru.

Čeka se nedjelja

Većini je očito ipak zanimljiviji nedjeljni derbi. Ako Hajduk slavi u Zagrebu, pobjeći će aktualnim prvacima na velikih deset bodova i time dodatno zapapriti već ionako tešku situaciju za Dinamo. Karte za južnu tribinu su "planule" u samo par sati, dok onih za ostatak stadiona još ima.

Naime, zapad dolje i sjever dolje su skoro rasprodani, dok za gornji dio na obje spomenute strane ima još veliki broj raspoloživih karata. Možda je i do novog pravila kupnje ulaznica koje za derbi mogu osigurati sebi samo članovi kluba. Valja naglasiti da osobe za koje član kluba kupuje ulaznicu ne moraju biti učlanjene u Dinamo, a svaki član može kupiti najviše pet karata. Do karata će moći samo aktivni članovi, to jest svi koji su se učlanili do 10. prosinca. Drugim riječima, nije se moguće učlaniti samo kako bi došli do ulaznica.

Kako god, i dalje je se očekuje puno više ljudi nego na jučerašnjoj odlučujućoj utakmici Konferencijske lige, pa se može zaključiti kako je navijačima Dinama, Hajduk zanimljiviji nego ‘Europa‘...

image
Goran Mehkek/Cropix
image
Goran Mehkek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. lipanj 2024 10:17