StoryEditorOCM
Domaći nogometbit će dobro

Mladi branič Gorice uspješno operiran: pogledajte kako mu izgleda lice nakon strašne ozljede i gubitka svijesti

Piše Toni Roić/SN
5. svibnja 2024. - 22:04

I od najgoreg često postoji još gore, a uvjerili su se u to Velikogoričani na subotnjem gostovanju u Koprivnici kod Slavena Belupa. Ne samo da su doživjeli četvrti poraz u nizu, već su im Podravci prvi put ikada u mrežu smjestili četiri lopte (4:1), dok se vrhunac neugodnosti dogodio još kod rezultata 0:0 u 20. minuti.

Tada je teško ozlijeđen 18-godišnji desni bek Gorice Đuro Giulio Đekić, koji je nastradao u sudaru s vlastitim vratarom Ivanom Banićem. Na dubinsku loptu domaćih njih dvojica se nisu dogovorila tko će je izbiti, Banić je izašao iz šesnaesterca i u visokom skoku nogom svom snagom zakačio Đekića posred lica, koji je pao na zemlju i ostao ležati bez svijesti. Potres mozga, razbijena arkada, polomljeni zubi, prijelom facijalne kosti. Zastrašujuće dijagnoze stigle su već navečer iz koprivničke bolnice, ali ipak je Đekić došao svijesti i prevezen je u KBC Dubrava Zagreb, pišu Sportske novosti.

U nedjelju ujutro tamo je doktor Igor Čvrljević izveo operativni zahvat, koji je prošao dobro i prema prvim prognozama Đekić će za sedam dana biti otpušten na kućni oporavak.

Eto kako je život često i prečesto okrutan. Prije sedam dana konačno je Đekić dosanjao san da protiv Osijeka odigra prvu seniorsku HNL utakmicu u dresu Gorice i umjesto da do kraja sezone bude predstavljen kao nova velika nada i talent, što on i jest (inače je član mlade reprezentacije Srbije, a podrijetlom je iz Gračaca u Lici, bio u mlađim uzrastima Dinama i Lokomotive), mora se pisati o ovoj nesreći.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. svibanj 2024 16:23