StoryEditorOCM

Budimirovo čudo, mini Vatreni odigrali ludu utakmicu, pregazili protivnika i plasirali se na Euro u napetom raspletu

Piše SN
26. ožujka 2024. - 14:43

Hrvatska U17 reprezentacija upisala je uvjerljivu pobjedu na stadionu Dr. José Matos u Viana Castelu protiv Irske u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izbornik Marijan Budimir i njegovi igrači slavili su s visokih 5:0 i izborili nastup na Euru.

Prvi gol na utakmici postigao je Čutuk iz jedanaesterca u 34. minuti, a na poluvrijeme se otišlo s 2:0 nakon što je Zebić u sudačkoj nadoknadi prvog dijela postigao gol. U drugom poluvremenu opet dva gola - prvog je postigao Marić u 80., Čutuk je svoj drugi gol na utakmici postigao u u 84. minuti, a konačnih 5:0 je postavio Puljić u šestoj minuti sudačke nadoknade utakmice.

Hrvatskoj je ovo prva pobjeda u elitnoj rundi kvalifikacija za EP. S Njemačkom su remizirali (3:3), a izgubili od Portugala (0:3) te su završili natjecanje s četiri boda. Isto toliko ima i Njemačka koja je danas izgubila od Portugala (2:3), ali Hrvatska ima bolju gol razliku te je osvojila drugo mjesto u skupini. Portugal ima maksimalnih devet bodova. Irska je bez bodova.

Na Europsko prvenstvo idu prvoplasirane momčadi iz osam skupina te još sedam najboljih drugoplasiranih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:47