StoryEditor

Marijan Kustić: Čeferin ima glas HNS-a, želimo da Slovenac dobije novi mandat na čelu UEFA-e

13. svibnja 2022. - 20:11

Nema dvojbe, možda smo to već i znali ili pretpostavljali, ali sad je i službeno. HNS je kuvertirao svoj glas za reizbor Aleksandera Čeferina, Slovenca na čelu UEFA! Čeferin je u posljednjoj godini mandata i kako to biva, vrijeme je za lobiranje, doba da se već prikupljaju glasovi za reizbor.

Čeferin, što se tiče Hrvatske, odnosno HNS-a, može biti miran. To je potvrdio i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza koji je govorio o Čeferinu biranim riječima:

- Naravno da smo prezadovoljni s radom gospodina Čeferina na čelu UEFA i da uživa našu apsolutnu podršku. Da, ima i naš glas, svakako - rekao je Kustić.

Obrazložio je Kustić sve s nekoliko snažnih argumenata.

- On misli na ukupni razvoj nogometa i na "male", uvjetno rečeno, a ne samo na potrebe najvećih i najbogatijih. Spriječio je Superligu u začetku, pokazao kakav je čovjek i da će za globalni interes nogometa napraviti sve što treba.

Čeferin je dokazani prijatelj Hrvatske:

- U Izvršni odbor UEFA postavio je Davora Šukera, a Zvonimir Boban mu je desna ruka i šef za nogometna pitanja. To što se UEFA na svoj idući sastanak okuplja na Hvaru, u rujnu, posebno je priznanje svima nama.

Kustić je spominjao i novac, uvijek je to važno:

- HNS je već dobio 17 milijuna eura za razdoblje od 2024. do 2027., za infrastrukturu. Mi već godinama ulažemo i cijela nam regija zavidi na odličnim travnjacima. Imamo odličnu ligu koja se igra na vrhunskim terenima. Uz novac od UEFA nastavit ćemo s ulaganjima... Vatreni su bili naš pojam, sada je to i Prva HNL...

A kad sve zbrojite: Čeferin ima glas HNS-a i Hrvatska želi da Slovenac i dalje bude na čelu europske krovne nogometne organizacije!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2022 20:47