StoryEditorOCM

Kapetan Luka Modrić nije bio sretan ishodom susreta: ‘Napravit ćemo analizu i vidjeti što moramo popraviti‘

Piše Dražen Antolić/SN
19. lipnja 2024. - 19:46

Kapetan Luka Modrić nakon 2:2 s Albanijom prokomentirao je utakmicu:

- Prvo poluvrijeme nismo bili pravi, opet smo malo lošije ušli u utakmicu i onda je bilo teško igrati. U drugom poluvremenu je izbornik napravio neke promjene i to je bilo jako dobro, do pred kraj, do završnih pet do deset minuta, kad smo se povukli. Ne znam iz kojeg razloga smo to učinili te smo tako dopustili da nam iz nekog nereda stvore dvije-tri dobre prilike i zabiju gol.

Kako se osjećao na terenu?

- Dobro.

Drugo poluvrijeme je putokaz za Italiju?

- Je, definitivno, pokazali smo kako trebamo igrati. No. nakon što smo zabili drugi gol počeli smo srljati i bez veze gubiti lopte, te smo se povukli, nismo više radili presing. Ostavili smo im prostor te su nas na kontre i polukontre mogli kazniti, na kraju su nas kaznili s tim golom.

Što se najviše promijenilo na poluvremenu?

- Izmjene su donijele pomak, izašli smo puno angažiranije i borbenije, radilo dobar presing, nismo im dali da izađu. Svaka druga lopta je bila naša i to je bila osnovna razlika.

Uvjet za prolaz je pobjeda protiv Italije.

- Je, to je tako. Moramo pobijediti, a onda ćemo vidjeti hoće li to biti dovoljno za drugi krug. Nemamo druge opcije nego pobjeda. To je ono što svi vjerujemo da možemo napraviti, ako budemo igrali kao drugo poluvrijeme i još bolje. Sigurno možemo. Vjerujem da to možemo ponoviti, iako će bez daljnjega Italija biti dosta teška utakmica.

Azzurri su jači od Albanaca.

- Definitivno, odlična su ekipa, imaju odličnog trenera, jako su dobro organizirani, morat ćemo bit još puno bolji nego danas u drugom poluvremenu.

Hoćete li popričati među sobom zašto se dogodio drugi loš ulazak u utakmicu?

- Napravit ćemo analizu i vidjeti što moramo popraviti. Sigurno da nismo zadovoljni, morat ćemo nešto promijeniti da nam se opet ne dogodi da moramo juriti za rezultatom. Što nikad nije ugodno. Pokazali smo da se možemo vratiti iz negativnog rezultat i šteta što smo se povukli i dopustili Albaniji da nam stvori šanse i zabije gol. Što je tu je, i dalje smo pozitivni, ovisi sve o nama, znamo što nam je činiti i vjerujem da to možemo ostvariti na kraju - zakljjučio je Modrić.

Dominik Livaković primio je dva gola, ali je imao sjajne obrane.

- Bila je to šokantna utakmica, pogotovo zato što smo primli gol u zadnjim trenucima. Trebali smo puno bolje odigrati prvo poluvrijeme, to treba dobro analizirati. U drugi dio smo odlično ušli, zabili dva gola, napravili preokrat. Imam osjećaj da smo proključali svi skupa kao ekipa, mi igrači prodisali smo nakon prvog gola. Ali eto, nažalost, stvorili su nam tri stopostotne šanse pri kraju, to je za nas razočaranje.

Kako objašnjavate još jedan loš ulazak u utakmicu?

- Postojao je pritisak, oni su to dobro odradili, poslije su se dobro branili. Kad se smirimo trebamo sve analizirati.

Kako na vas utječe ovaj neodlučen rezultat? Nemate više pravo na pogrešku, Italiju morate dobiti.

- Nemamo pravo na kalkulacije, Italiju moramo dobiti, možda to nije ni loše, idem na sve ili ništa, moramo skupiti glave i pokušati sve napraviti u toj zadnjoj utakmici.

Atmosfera je u redu?

- Je, atmosfera je dobra, svi se slažemo. Naravno sad smo razočarani, šok je kad primiš gol na kraju, imamo dosta vremena za rekuperaciju i vjerujem da će to biti dobro na kraju.

Prije gola je vikao na suigrače...

- Oni su stvorili šanse, pa smo malo porazgovarali.

Je li drugo poluvrijeme putokaz za Leipzig?

- Je, definitivno, pokazatelj je kako treba ići, kako to treba izgledati, vjerujem da će od sljedeće utakmice do od prve minute tako biti.

Dinamo napadač Arber Hoxha napravio je goleme probleme Hrvatskoj, bio je akter i akcije iz koje su poravnali rezultat.

- Odigrali smo odlično, zaslužili taj bod, ne bi bilo nezasluženo da smo osvojili sva tri. Znali smo sve o Hrvatskoj, koja je vrhunska ekipa, no vidjelo se da i mi igramo vrlo kvalitetan nogomet - komentirao je Hoxha.

Popričao je nakon susreta sa suigračima iz Dinama Baturinom i Petkovićem.

- Sjajno je bilo vidjeti ih, nakon utakmice sam zamijenio dres s Brunom Petkovićem.

Albanija je poražena od Italije 2:1, pa kakva je Italija koju sad Hrvatska mora dobiti?

- Jako je dobra, taktički izvrsna. Vjerujem da Hrvatska može dobiti tu utakmicu, ali i da mi možemo svladati Španjolsku i proći u sljedeću rundu - optimist je Hoxha.

Tko je bio teži suparnik Italija i Hrvatska?

- To je ista razina. Jedni i drugi igraju na jako visokom nivou. Mi smo protiv Talijana više čekali kontre, a s Hrvatskom smo bolje držali poziciju na terenu od starta susreta.

Pohvalio je atmosferu.

- Bilo je sjajno navijanje s naše i hrvatske strane, svih 90 minuta - kazao je Hoxha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 16:11