StoryEditorOCM
Domaći nogometoslabljeni u nitri

Izbornik uoči važnih utakmica najavio: Isprobat ćemo neke nove ideje

Piše Hina
15. studenog 2023. - 18:51

Mlada hrvatska nogometna U-21 reprezentacija u četvrtak će u Nitri s početkom u 17.00 sati odigrati prijatljsku utakmicu protiv Slovačke, kao uvertiru pred kvalifikacijski dvoboj za Euro 2025. protiv Bjelorusije u Erevanu 20. studenoga.

"Prijateljska utakmica sa Slovačkom prvenstveno će nam poslužiti da isprobamo moguće ideje za sraz s Bjelorusijom. Uvjetovani smo brojnim izostancima, tako da moramo tražiti drugačija rješenja kako bi što bolje funkcionirali na za nas važnoj kvalifikacijskoj utakmici," kazao je Skočić.

Izbornik Dragan Skočić zbog ozljeda je ostao bez Šimića, Perkovića i Sigura umjesto kojih su se reprezentaciji pridružili Antonio Maurić i Luka Škaričić. Nema niti Baturine i Sučića koji su priključeni A reprezentaciji.

“Uz Baturinu i Sučića, koji su u A reprezentaciji, zbog ozljeda se nisu odazvali Sigur, Perković i Šimić, koji su važni igrači za ovu reprezentaciju. Na žalost, nećemo ih imati na ovom okupljanju, ali ohrabrujuće je da ozljede nisu značajnije prirode pa se očekuje njihov brzi oporavak. Isto tako, i Badelj i Šotiček, koji su bili na prvotnoj listi, nisu nam se mogli priključiti zbog ozljeda," dodao je izbornik.

Hrvatska U-21 reprezentacija trenutačno se nalazi na drugom mjestu skupine G sa sedam bodova koliko imaju i Farski Otoci na trećoj poziciji. Na vrhu je Portugal sa 12 bodova i utakmicom više. Bjelorusija je posljednja, šesta s tri boda.

"Bjelorusija je ekipa koja je bolje igrala, nego što to pokazuju njihovi rezultati. Svakako ih respektiramo, ali vjerujemo da imamo momčad  koja je dobra i svakako ćemo ići na pobjedu koja nam omogućuje miran nastavak kvalifikacija”, zaključio je Skočić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 05:41