StoryEditorOCM
Domaći nogometne smiruju se

Istra i dalje u šoku nakon suđenja u utakmici protiv Dinama, oglasio se Bjelanović: Za sudački ego to je najgore

Piše Robert Matteoni/SN
20. listopada 2024. - 13:27

Jutro poslije ogorčenje se pretvaralo u ogromno razočaranje. Istra 1961 je junački zaustavila favorizirani (u svakom smislu) Dinamo, ali opor okus neravnopravnog tretmana kod suca je prevladavajući...Sportski direktor Istre 1961 Saša Bjelanović je u ime kluba ovlašten za komentar, pišu Sportske novosti.

- Nije apsolutno cilj dodatno "cipelariti" Bela, ionako je na konopcima u ringu samim time što je uspio napraviti konsenzus svih ljubitelja nogometa i navijača u Hrvatskoj, a što je veliki pothvat u Hrvatskoj. Za sudački ego to je najgore od svega. Dario Bel mi je djelovao jedan od kvalitetnijih sudaca u ligi, vjerodostojniji od drugih. No, već nakon prvog dijela se vidjelo da greške koje radi vode u gubitak kontrole utakmice te da idu u smjeru da sa lošom namjerom pomogne Dinamu. Izgubio je svaki kredibilitet načinom na koji je vodio prvo poluvrijeme - kazao je Bjelanović i nastavio:

image

saša Bjelanović

Goran Sebelic/Cropix

- Sretan sam kad vidim mlađe suce poput Kolarića, Ercega, Dadića, Terzića jer mislim da su kvalitetni i neopterećeni prošlim vremenima. Što se desilo Belu da tako očito pokušava pomoći Dinamu, ne znam. Znam da današnja uprava Dinama se apsolutno želi distancirati od "prošlih " vremena i imaju gospodskije načine ponašanja i rada, tako da si ne bismo nikad dopustili praviti ikakav pritisak na sudačku organizaciju. Možda se u Belu koji je malo stariji sudac aktivirao mehanizam iz donedavnih vremena, kad se znalo kako i na koji način pomoći potrebnom u nevolji. Mislim da je Dinamo jučer zahvaljujući našoj dobroj igri itekako bio u nevolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. listopad 2024 13:27