StoryEditorOCM
Domaći nogometloš period

Hrvatski dragulj u problemima. Pokušao trenirati, konkretnih projekcija o povratku i dalje nema

Piše Gradimir Đukarić/ SN
18. listopada 2024. - 23:30

Anton Matković propustio je prvenstvenu utakmicu protiv Istre 1961, potom okupljanje U21 reprezentacije i dvije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a propustit će izvjesno i gostovanje Bijelo-plavih na Šubićevcu.

Mlada zvijezda Osijeka već neko vrijeme muči se s aduktorom, a konkretne projekcije kada bi se mogao vratiti na teren još uvijek nema. Nakon desetak dana mirovanja pokušao je, doduše, Matković priključiti se treninzima, a na tome je i ostalo.

Prošle sezone Matković je na velika vrata ušao u seniorski nogomet. Sezonu je počeo s juniorima prije nego što je povučen u najbolju momčad. Dinamu je zabio na Maksimiru i prije punoljetnosti, bio je strijelac u pobjedi protiv Hajduka na Poljudu, zatresao je mrežu i Rijeke pa dva puta Lokomotive i prvu seniorsku sezonu zaključio s pet golova. U aktualnoj sezoni zabio je dva gola, oba Ziri u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu koja, na žalost, nisu bila dovoljna Osijeku da preskoči suparnika iz Azerbajdžana.

Prošlog mjeseca je, iako je tek prije nekoliko mjeseci postao punoljetan, Matković debitirao za U21 reprezentaciju u kvalifikacijama za Euro. Protiv Farskih otoka dobio je pola sata, a već nekoliko dana protiv Portugala bio je starter. Izbornik Ivica Olić nakon te reprezentativne akcije bio je impresioniran Osijekovim igračem., pišu Sportske novosti

- Dugo nisam vidio igrača s većim potencijalom u napadu. Nakon dugo godina dobili smo nekoga tko ima visinu, brzinu, lijevu i desnu nogu.Taj momak treba biti pravilno vođen i nadam se da se uz zdravlje, dobru glavu i dobar rad može razviti u vrhunskog napadača. Pratio sam ga kada je igrao za Osijek, ali imati njega na treningu... To je veliki biser hrvatskog nogometa, ali on mora ostati normalan u glavi i shvatiti da ne ide ništa preko noći. Da, bit će uspona i padova, ali ima sve predispozicije da napravi sjajnu karijeru - kazao je Olić.

Joško Gvardiol je, pak, prije nekoliko dana gostujući u emisiji “Pro:Direct Soccer” na pitanje “Na kojeg mladog igrača treba obratiti pažnju?” ponovio svoje davno izrečene riječi: “U Hrvatskoj ima jedan mladi igrač, Anton Matković. Mlad je, ali vjerujem da ima svijetlu budućnost”.

Nepoznato je kada će Matković opet biti u konkurenciji. Uostalom, prve pretpostavke kako će se s početkom ovoga tjedna vratiti u puni trenažni proces pokazale su se pogrešnima.

Na popisu ozlijeđenih uz U21 reprezentativca Hrvatske u Opus Areni trenutno su Renan Guedes i Stjopa Mkrtčjan. Zanimljivo, sva trojica igrača na koje trener Federico Coppitelli trenutno ne može računati bili su starteri u utakmici protiv estonske Levadije s kojom je Osijek otvorio sezonu.

Guedesov doprinos ove sezone sveo se na svega tri utakmice jer već na otvaranju prvenstva protiv Šibenika ozlijedio je gležanj i napustio igru u 28. minuti. Ni Mkrtčjan se nije previše naigrao, tek četiri utakmice prije nego što je silom prilika završio izvan kadra. Armenac je, pak, imao problema s koljenom koji su na koncu morali biti sanirani operativnim zahvatom i zbog kojih je morao preskočiti utakmice reprezentacije u Ligi nacija na koje je bio pozvan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. listopad 2024 23:34