StoryEditorOCM
Domaći nogometsad se sve zna

Evo prave istine! Procurilo što je Petković rekao Perišiću prije nego što je promašio penal

Piše Sport SD
17. lipnja 2024. - 10:53

Nakon teškog poraza od Španjolske na otvaranju Eura Zlatko Dalić održao je konfereciju za medije u kojoj je odgovarao na pitanja vezana za veliki debakl Hrvatske.

Bio je Dalić nervozan, nervirali su ga fotografi na pressici, škripanje dasaka na podu, ali najviše je u medijima odjeknula njegova primjedba upućena Brunu Petkoviću.

Podsjetimo, pred kraj utakmice, igrač Dinama se nakon greške u redovima Španjolske našao pred praznim golom, ali je pao nakon kontakta s Rodrijem. Dosuđen je jedanaesterac za Vatrene kojeg je Petković promašio iskoristiti. Ovako je izbornik Dalić prokomentirao te trenutke:

- To je isto situacija koju moramo riješiti. Zna se tko puca penal. Pravilo je da taj igrač na kojem se napravi ne izvodi penal. Ako mi nismo stigli tu reagirati, onda postoji tu hijerarhija u reprezentaciji, da se sluša taj igrač. To ćemo mi riješiti. Tim više što ga je promašio u Ligi nacija s istim vratarom. Nema ovdje u reprezentaciji mjesta egu. Ili je Perišić je trebao pucati ili Majer..., ali ne onaj igrač na kojem je napravljen kazneni udarac – naglasio je Dalić.

image
Ante Cizmic/Cropix

- Iz Dalićevih riječi doznajemo da su postajali neki drugi koji su trebali pucati prije Petkovića. Ono što sam doznao i što mijenja sliku toga svega jest činjenica da je Petković nakon što je izborio penal pitao Perišića može li izvesti kazneni udarac. I Perišić mu je dao blagoslov. S te strane Petković nije napravio nikakav incident, da je on išao na bilo koji način rušiti Perišićev ili ne znam čiji autoritet. Petković je jednostavno bio uvjeren da će zabiti, htio ga je zabiti... Svakom napadaču to puno znači. Na kraju ga nije zabio, ali siguran sam da taj penal nije napravio nikakvu štetu po pitanju odnosa u svlačionici - kaže Robert Šola, glavni urednik Sportskih novosti u današnjem izdanju Eurocasta u studiju Hanza Medije.

Cijeli razgovor možete pogledati OVDJE.

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 06:54