StoryEditorOCM
Domaći nogometčizmom u stražnjicu

Dok se u Hrvatskoj mnogi ustručavaju, Talijani udarili na Vatrenoga: On je među najvećim promašajima ovog Eura

Piše SN
23. lipnja 2024. - 11:01

Kada podbaci kolektiv, najčešće je nelogično upirati prstom u individualca. Zato Marcelo Brozović, kojeg se najviše provlači kroz kritičke tekstove, definitivno nije jedini "krivac" za jedan bod Vatrenih u dvije utakmice. Međutim, pad forme ‘Epic Broza‘ primijetili su i Talijani, prenose Sportske novosti.

"Ako bismo naveli ‘flop pet‘ igrača na Euru, Brozović bi sigurno završio u tom bazenu. Grozno je igrao protiv Španjolske, a nasuprot Albanije je čak bio i iritantan. Izbornik Dalić morao ga je mijenjati na poluvremenu, tada je otkrio bolju verziju Hrvatske", piše Corriere dello Sport u tiskanom izdanju.

image
Christophe Simon/Afp

No, talijanski medij ističe da bi Brozović, unatoč kritikama na račun loših predstava, mogao donijeti veliku vrijednost Hrvatskoj u ponedjeljak.

"Brozović je dragocjeni resurs u odlučujućoj utakmici u Leipzigu. Nitko ne poznaje Luciana Spallettija bolje od njega", navode uz prisjećanje da su se izbornik Italije i veznjak Hrvatske družili dvije godine (2017.-2019.) u Interu, te dodaju da bi upravo zato "Brozović mogao biti koristan u pripremi utakmice".

"Nije se lako odreći takvog igrača, ali u Saudijskoj Arabiji izgubio je ritam, što ne znači da nema kvalitetu i iskustvo", zaključuju slučaj 31-godišnjeg Vatrenog, pa se okreću Ivanu Perišiću navodeći da "ima hrabrost i moć namučiti talijansku obranu iako se tek oporavio od operacije koljena"

I Corriere dello Sport primjećuje da je Zlatko Dalić u dilemi - "hoće li ostati ponosan i nastaviti sa svim senatorima ili se fokusirati na mlade u usponu, poput talentiranog Sučića koji izgleda kao da je u dobroj formi?".

Spomenuti medij završava storiju zaključkom da "svi znaju da zlatni ciklus Hrvatske završava", no možda promjene ploču ako u ponedjeljak pokažemo suprotno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2024 11:01