StoryEditor

Dalmatince pobjede približavaju ostanku: Solin bi pobjedom i uz neke druge rezultate mogao već ovo kolo osigurati svoj status

21. svibnja 2022. - 13:00

Dva kola prije kraja prvenstva Solin danas na svom travnjaku pobjedom nad Cibalijom može osigurati ostanak u Drugoj ligi, uz uvjet da ga poljube i neki drugi rezultati. Slično vrijedi i u nedjelju za Croatiju u domaćem ogledu s Orijentom 1919.

Najteži zadatak od Dalmatinaca istog dana imat će Dugopolje koje mora u goste lideru Varaždinu. Riječ je o susretu u kojem Teklić, Šego, Sentić, Škaričić i društvo pobjedom mogu osigurati plasman u elitni rang. S obzirom na novi unosni ugovor o tv pravima ova utakmica domaćinu može donijeti najmanje gotovo čak šest milijuna kuna. Naime, od iduće sezone svaki će od prvoligaša od tv prava zaraditi najmanje oko 4,86 milijuna kuna, što na temelju ravnopravne podjele, što po dijelu kolača koji ovisi o plasmanu.

Pritom će klub koji ispadne dobiti još milijun kuna da lakše prebrodi eliminaciju iz elite. Podsjetimo, Drugu ligu će na koncu sezone napustiti druge momčadi Dinama i Osijeka te još tri po plasmanu najlošija kluba.

Raspored 29. kola

subota (17.30 sati) Solin – Cibalia, Jarun – Osijek II, Rudeš – Sesvete, Opatija - Dubrava Tim Kabel (21);

nedjelja Varaždin – Dugopolje (17 - prijenos HNTV), Croatia – Orijent 1919 (17.30), Dinamo II – Inter-Zaprešić (17.30), BSK – Kustošija (17.30).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2022 20:04